• 1397/04/09 - 15:35
  • - تعداد بازدید: 5634
  • - تعداد بازدیدکننده: 48
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام کرد؛

روزانه 20 الی 40 کودک ناشنوا و کم شنوا در ایران بدنیا می آیند که "مداخله زودهنگام" در سرنوشت آنان موثر است

عضو هیات علمی و مسئول کمیته مطالعات ناشنوایی و کم شنوایی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام کرد: روزانه 20 الی 40 کودک ناشنوا و کم شنوا در ایران بدنیا می آیند که مداخلات زودهنگام در آینده آنان و در نهایت ، در سرنوشت کشور موثر است.


   عضو هیات علمی و مسئول کمیته مطالعات ناشنوایی و کم شنوایی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام کرد: روزانه 20 الی 40 کودک ناشنوا و کم شنوا در ایران بدنیا می آیند که مداخلات زودهنگام در آینده آنان و در نهایت ، در سرنوشت کشور موثر است.


      دکتر" گیتا موللی " امروز (شنبه) به مناسبت برگزاری نشست علمی " مداخله زودهنگام کم شنوایی در قرن 21 " که با حضور دو متخصص و محقق حوزه ناشنوایی و کم شنوایی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی  برگزار شد، افزود: این درحالی است که براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ، به ازای هر کودک کم شنوا ، مبلغ یک میلیون دلار هزینه به کشور وی تحمیل می شود و این موضوع ، نشان می دهد که مداخلات زودهنگام علاوه بر اینکه در کیفیت زندگی فردی و خانوادگی شخص موثر است، صرفه اقتصادی و اجتماعی نیز برای هر کشوری خواهد داشت.


    وی در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه افزود: هم اکنون تاکید محققان و متخصصان این حوزه بر آن است که " کم شنوایی "، اورژانس عصبی است و اگر مداخلات لازم بلافاصله بعد از تشخیص و بویژه در هفته های اول بعد از تولد صورت بگیرد، در کسب مهارت های فردی همچون مهارت شناختی ، هوشی ، اجتماعی ، زبانی ، شغلی و کیفیت زندگی وی موثر خواهد بود و اگر انجام نشود، اثرات غیرقابل بازگشتی برای فرد به بار می آورد.


    دکتر موللی بنقل از متخصصان و محققان خارجی شرکت کننده در این نشست علمی گفت: کشور ایران تاکنون در درمان و توانبخشی بالینی در کلینیک ها ، انجام غربالگری و استفاده از کارشناسان شنوایی شناسی و گفتاردرمانی ، خوب عمل کرده است اما مداخلات زودهنگام در ایران ، با کاستی هایی همراه است .


    وی بعنوان توصیه جهت کاهش شکاف بین مرحله تشخیص و مداخله زودهنگام، اظهارداشت: " باید فعالیت ها ، خانواده محور و توسط خانواده انجام شود ، افراد کم شنوای بزرگسال که جزو افراد موفق جامعه هستند ، در برنامه ها حضور داشته تا امید را در خانواده ها بالا برده و در آموزش خانواده ها نقش داشته باشند و همچنین، ترتیبی داده شود تا خانواده ها از یکدیگر حمایت کنند " .


   این محقق حوزه ناشنوایی و کم شنوایی با تاکید بر از بین بردن فاصله زمانی بین تشخیص و مداخلات لازم ، افزود: براساس مطالعات انجام شده ، اگر حداکثر 48 ساعت بعد از تشخیص ، مداخلات لازم آغاز شود، آثار ارزشمند آن تا پایان زندگی فرد ، ماندگار است و این با غربالگری قانونی و اجباری امکانپذیر است.


   دکتر موللی تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، غربالگری شنوایی جزو اقدامات قانونی و اجباری محسوب می شود و هر چند که ایران پوشش 80 درصدی در این زمینه دارد ، اما اگر انجام غربالگری شنوایی بصورت قانون در آید و اجباری شود، نتایج آن بسیار اثربخش خواهد بود.


    وی در مورد برگزاری این نشست علمی نیز گفت: در پی برگزاری کنگره سه روزه شنوایی شناسی ایران که هفته گذشته انجام شد، معاونت تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصمیم گرفت که از فرصت پیش آمده و حضور دو تن از محققان برجسته بین المللی در ایران استفاده کند و در ادامه برگزاری سمینارهای استانی " مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان کم شنوا و ناشنوا " که از سال گذشته آغاز شد، از دانش و تجربه این افراد در آموزش کارشناسان موسسات و مراکز ذیربط و همچنین ، آگاهی خانواده ها نسبت به تاثیرات مداخلات زودهنگام در ناشنوایی و کم شنوایی استفاده کند.


    وی افزود: در این نشست علمی که بصورت کارگاهی برگزار شد، دو متخصص و محقق خارجی ( پرفسور پائولا پیت من و پرفسور کلودین استوربک ) که مسئولیت مراکز تحقیقاتی این حوزه را در کشورشان بعهده دارند ، دانش و تجربه گرانقدر خود را در اختیار شرکت کنندگان قرار دادند.


    نشست علمی " مداخله زودهنگام کم شنوایی در قرن 21 " به مدت یک روز به همت کمیته مطالعات ناشنوایی و کم شنوایی مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و انجمن شنوایی شناسی ایران ، و با حمایت مراکز توانبخشی و مداخلات پژواک ، تبسم و فرانک ، در سالن اجتماعات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


   لازم به ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 22 گروه آموزشی تخصصی و هشت مرکز تحقیقات، به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 نیروی متخصص در رشته های خاص حوزه های " رفاه و سلامت اجتماعی (وتعیین کننده های آن)، سلامت روانی و توانبخشی" مانند شنوایی شناسی ، کاردرمانی، گفتاردرمانی، ارتوپدی فنی، ارگونومی، فیزیوتراپی، مددکاری اجتماعی ، روانشناسی ، مشاوره خانواده، سالمند شناسی و همچنین روانپزشکی ، روانشناسی بالینی و پرستاری توانبخشی می پردازد، که در برخی از این رشته ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی و phd ،  و یا ، نخستین مجری دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور و حتی کشورهای منطقه شناخته شده است.


   دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین از طریق دو بیمارستان فوق تخصصی و دو مرکز تخصصی ، انواع خدمات پزشکی – توانبخشی را تحت نظارت وزارت بهداشت به بیماران و نیازمندان ارائه می دهد.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12147
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: