• 1403/02/12 - 14:24
  • - تعداد بازدید: 194
  • - تعداد بازدیدکننده: 185
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
هفتمین کارگاه هم‌اندیشی نظام حمایت از اطفال و نوجوانان برگزار شد:

توسعه تعاملات دانشگاه در راستای فعالیت های نوآورانه حیطه سالمندان و کودکان

هفتمین کارگاه هم‌اندیشی نظام حمایت از اطفال و نوجوانان با موضوع مداخلات توانمندسازی پایدار خانواده‌محور، چالش‌ها و راهکارها به میزبانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در روزهای دوشنبه و سه شنبه 10 و 11 اردیبهشت 1402 با حضور فعالان حقوق کودک و مددکاران اجتماعی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر سیدعلی حسینی رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی درهفتمین کارگاه هم‌اندیشی نظام حمایت از اطفال و نوجوانان با معرفی ظرفیت های دانشگاه، ماموریت های دانشگاه و تعیین مسیر برای همکاری های آینده بر توسعه تعاملات بیشتر دانشگاه با وزارت دادگستری در خصوص فعالیت های نوآورانه حیطه سالمندان و کودکان تاکید کرد.

برخورد همه‌جانبه و مشارکتی، الگوی مشترک در تعامل با کودکان در موقعیت خیابان

سیدعلی کاظمی دبیر مرجع ملی حقوق کودک در هفتمین کارگاه هم‌اندیشی نظام حمایت از اطفال و نوجوانان با موضوع مداخلات توانمندسازی پایدار خانواده‌محور، چالش‌ها و راهکارها گفت:در مسیر به ثمر رسیدن برنامه‌ها در حوزه حقوق کودکان نیاز به ایمان راسخ داریم تا ضمن تشریک مساعی و ارایه تجارب موفق در کارگاه‌ها و نشست‌ها به بهترین مسیر و دیدگاه مشترک در خصوص کودکان دست پیدا کنیم و در خصوص موضوع کودکان در موقعیت خیابان، باید به این موضوع مهم اشاره کرد که مشکل اصلی کودکان نیستند بلکه مشکل، موقعیت خیابان و عوامل و دلایل قرار گرفتن کودکان در این موقعیت است، باید مولفه‌های قرار گرفتن کودک در موقعیت خیابان به درستی شناسایی، تبیین و بر اساس شرایط اجتماعی و فرهنگی، بهترین راهکار ارایه و اجرایی شود.

وی به مشکلات خانوادگی از جمله فقر مالی و فرهنگی، بازماندگی از تحصیل و بلاتکلیفی کودکان به عنوان برخی از مهمترین مولفه‌های قرار گرفتن کودکان در موقعیت خیابان اشاره کرد و گفت: اشتغال به آموزش و تحصیل از بهترین و مهمترین راهکارهای پیشگیری از حضور کودکان در خیابان است، بر اساس قانون و همچنین نظر صریح رهبر معظم انقلاب، همه کودکان در جمهوری اسلامی ایران حق تحصیل و آموزش دارند و هرکس مانع اجرای این موضوع شود بر اساس قانون مجرم تلقی می‌شود.

‌دبیر مرجع ملی حقوق کودک به اهمیت تناسب نوع حمایت اجتماعی از کودکان با مولفه‌های حضور آنان در خیابان اشاره کرد و افزود: این عناصر در مناطق جغرافیایی و فرهنگی مختلف متفاوت است لذا ضرورت دارد ضمن شناسایی و رصد دقیق این عوامل، روش‌های تعامل دقیق و حمایت مناسب با آنان شناسایی و اجرایی شود.

وی روش برخورد همه جانبه و مشارکتی را به عنوان الگوی مشترک در برخورد و تعامل با کودکان در موقعیت خیابان عنوان کرد و اظهار داشت: با رویکرد جامع در نظر گرفته شده در آموزه های اسلامی و موازین قانونی باید تلاش کنیم ضمن کسب تجربه، بررسی تجارب موفق داخلی و بین‌المللی و همچنین هم‌افزایی و تشریک مساعی، به مسیر مناسب و همگرایی لازم دست پیدا کنیم.

کاظمی برخورد هوشمندانه و همه جانبه را نص صریح قانون مترقی حمایت از کودکان و نوجوانان عنوان کرد و گفت: شناسایی، توانمندسازی و بازاجتماعی شدن کودکان و پیوند آنان با خانواده در این قانون به طور دقیق مورد اشاره قرار گرفته، لذا باید قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را به عنوان میثاق مشترک پذیرفته و از برخورد سلیقه‌ای پرهیز کنیم.

اصلاح فرایندهای حوزه سلامت اجتماعی به روش مشارکتی

دکتر محمد سبزی خوشنامی مدیر گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در این کارگاه گفت: توسعه همکاری بین دستگاهی پلی برای ارائه خدمات با کیفیت تر به جامعه هدف خواهد بود و دانشگاه در کنار سایر سازمان ها می تواند عهده دار این مهم باشد تا شاهد اصلاح فرایندهای حوزه سلامت اجتماعی به روش مشارکتی باشیم.

وی افزود: یکی از ماموریت های دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تعامل با سازمان های متناظر و مرتبط است و گروه مددکاری اجتماعی در تولید محتواها و اصلاح فرآبندها حضور پررنگ دارد.

دکتر سبزی ضمن تقدیر از تلاش و همکاری مستمر مرجع ملی حقوق کودک و دفتر نمایندگی صندوق کودکان سازمان ملل یونیسف در تهران و سازمان های مردم نهاد که براری توسعه همکاری هرچه بیشتر برای راهکارهای مناسب در فاز حمایتی نقش آفرینی می کنند، اظهار داشت: در این کارگاه آموزشی تجارب، فعالیت‌ها و برنامه‌های تخصصی اجرا شده در حوزه کودکان با تاکید بر توانمندسازی خانواده محور بررسی شده و فرایندها و آموزش‌های حوزه سلامت اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود.

وی همچنین اظهار داشت: در این کارگاه چالش‌های فرآیند توانمندسازی حوزه کودکان در موقعیت خیابان، ضمن آسیب‌شناسی آنها و ارایه تجارب موفق، در صورت نیاز به راه‌های اصلاح این فرایندها و روش‌ها طرح می‌شود.

دکتر سبزی گفت: اصلاح فرایندها به روش مشارکتی هدفی است که از برگزاری این کارگاه به دنبال آن هستیم که لازمه این موضوع استفاده از نظرات و تجربیات مددکاران اجتماعی است که به صورت مستقیم با جامعه هدف ما در ارتباط هستند می باشد.

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 30555

تصاویر

خبرنگار

فاطمه گلرخ

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: