به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
" سالمندی " و تحول سلامت در حوزه بهداشت ، تشریح شد
رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، " سالمندی " و تحول سلامت در حوزه بهداشت ، را در همایش روز جهانی سالمند تشریح کرد.
رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، " سالمندی " و تحول سلامت در حوزه بهداشت ، را در همایش روز جهانی سالمند تشریح کرد.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر " عظیمی " در همایش روز جهانی سالمند که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، گفت که سالخوردگی جمعیت ، یک موفقیت است چرا که نشاندهنده ارتقای شاخص های بهداشتی جامعه است.
وی با اشاره به ارتقای شاخص امید به زندگی در ایران تا 74 سالگی ، افزود: افزایش درصد جمعیت سالمندان ، به افزایش امید به زندگی ، بهبود وضعیت بهداشت و درمان و پیشرفت جامعه بشری بستگی دارد.
دکتر عظیمی ادامه داد: سالخوردگی در کل کشورهای دنیا ، افزایش یافته و در کشورهای با درآمد کم و متوسط ، سریعتر اتفاق می افتد بطوری که در کشورهای توسعه یافته 100 سال فرصت سالخوردگی جمعیت است و در کشورهای درحال توسعه مانند ایران ، 25 سال طول می کشد که جمعیت به سالخوردگی برسد.
وی براساس پیش بینی سازمان جهانی بهداشت ، اظهارداشت: تا 14 سال آینده ، رشد جمعیت سالمند در دنیا به 16/5 درصد می رسد و در ایران ، این رقم به 14 درصد جمعیت کل کشور خواهد رسید که از کل جهان و منطقه آسیا، بیشتر خواهد بود (یعنی از هر سه نفر، یک نفر سالمند خواهد بود).
رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت همچنین رشد جمعیت 80 ساله کشور را بیشتر از رشد جمعیت سالمند کشور پیش بینی کرد و لزوم آینده نگری و برنامه ریزی برای تامین نیازهای سالمندان را مورد تاکید قرار داد.
دکتر عظیمی گفت: هرچند که 74 سال ، شاخص امید به زندگی در ایران است ، اما سالمندی همراه با سلامتی ، تا 64 سالگی است ، و آنچه که مهم است ، سالمندی همراه با سلامتی است .
وی به روند سالمندی در دو بخش ، سالمندی طبیعی و سالمندی همراه با بیماری ، اشاره کرد و افزود: سالمندی نباید به تنهایی موجب بیماری شود ، بلکه عوامل خطر مانند افزایش فشارخون ، دیابت و ... سبب بیماری و ناتوانی می شود که تغییر شیوه و سبک زندگی و پرهیز از عوامل خطر ، سالمند را به سمت پیری طبیعی و سالم سوق می دهد.
وی تاکید کرد: حتی اگر در همان دوره سالمندی ، بفکر تغییر سبک زندگی به سمت سبک سالم بیافتیم ، باز هم اثرات خوب آن را بر سلامت سالمندان خواهیم دید.
وی همچنین در پایان سخنانش ، به 15 برنامه وزارت بهداشت که براساس اهداف برنامه تحول سلامت تدوین شده ، اشاره کرد و افزود: بسته های خدماتی مربوطه را نیز برای تامین و ارتقای سلامت سالمندان پیش بینی کرده ایم.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور
تهیه عکس : صحت