• 1399/06/20 - 15:25
  • - تعداد بازدید: 2527
  • - تعداد بازدیدکننده: 113
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به بهانه روز جهانی « پیشگیری از خودکشی » (10 سپتامبر- 20 شهریورماه )؛

« خودکشی »، ناهنجاری اجتماعی که دامنگیر همه جوامع است

یکی از ناهنجاریهای اجتماعی که در طول تاریخ دامنگیر همه جوامع بشری بوده، مساله « خودکشی » است. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، سالانه بیش از پنج میلیون نفر درجهان، اقدام به خودکشی می کنند که تقریبا یک میلیون مورد آنها، منجر به مرگ می شود.

    یکی از ناهنجاریهای اجتماعی که در طول تاریخ  دامنگیر همه جوامع بشری بوده، مساله « خودکشی » است. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، سالانه بیش از پنج میلیون نفر در جهان، اقدام به خودکشی می کنند که تقریبا یک میلیون مورد آنها، منجر به مرگ می شود.


    ما مسلمانان معتقدیم که مالک اصلی انسان، خداوند متعال است و نفس انسانی، امانت الهی است؛ از این رو باید از این امانت خوب محافظت کرد و از بین بردن آن، خیانت در امانت الهی محسوب می شود، اما متاسفانه در تمامی جوامع دنیا از جمله ایران، اقدام به خودکشی به عنوان یک ناهنجاری اجتماعی و یک اختلال روانی مشاهده می شود.


   خودکشی در ایران هر چند که نسبت به سایر کشورهای جهان کمتر است، اما متاسفانه در سالهای اخیر رو به افزایش گذاشته، چنانچه « حسین اسدبیگی » رئیس  دفتر امور آسیب‌ دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، براساس خلاصه سالنامه پزشکی قانونی، می گوید: در سال گذشته (98)، 5143 نفر خودکشی کامل داشتند و این رقم  نسبت به سال قبل از آن (97) که آمار فوت  ناشی از خودکشی،  5101 گزارش شده است، 0/8 درصد افزایش را نشان می دهد.


   البته « اسدبیگی »، یکی از دلایل اصلی افزایش نرخ خودکشی در ایران را " افزایش جمعیت " می داند و براساس آمار، میزان خودکشی در جمعیت مردان را نسبت به جمعیت زنان، بالاتر اعلام می کند، چرا که بگفته وی ، از تعداد  خودکشی  کامل انجام شده در سال 98 (5143)، تعداد 3626 مورد آن، مرد و 1517 مورد، زن بودند.


   این درحالی است که در گزارش سازمان بهداشت جهانی نیز که فوت سالانه یک میلیون نفر بر اثر خودکشی در دنیا اعلام شده، جمعیت مردان بیشتر از زنان است.  


    از سویی، تحقیقات نشان داده است که در تمام جوامع، چه در ایران و چه سایر کشورهای دنیا، " خودکشی منجر به فوت " در میان جمعیت مردان، بیشتر از جمعیت زنان است، اما " اقدام به خودکشی "، در جمعیت زنان بالاتر است.


    میانگین سنی افراد خودکشی کرده در ایران، بسیار متفاوت از کشورهای اروپایی و امریکایی است، بطوری که  اسدبیگی رئیس  دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، میانگین سنی افراد خودکشی کرده در ایران  را بین بازه سنی ۲۵ تا ۳۵ سال اعلام می کند و می افزاید: برخلاف کشورهای اروپایی و آمریکایی که خودکشی بیشتر در میان جمعیت سالمندان مشاهده می شود، خودکشی در میان سالمندان کشورمان، کمتر از جمعیت جوانان ایرانی است.


    هر چند که کارشناسان معتقدند، عوامل مختلف زیستی، روانی، اقتصادی، اجتماعی و معنوی، در بروز آسیب های  اجتماعی نقش دارند، و یکی از بزرگترین عوامل افکار خودکشی را " احساس ناامیدی " می دانند. اما بررسی ها گویای این مهم است که  بیش از 90 درصد افرادی که خودکشی می‌کنند، دچار اختلالات روانی به ویژه افسردگی، اعتیاد و اختلالات شخصیت هستند.   


    گفتنی است که سازمان بهزیستی کشور طی سالهای اخیر با راه اندازی اورژانس اجتماعی، از طریق خط  تلفن  123 (بدون کد شهرستان) و بکارگیری توان علمی و حرفه ای مددکاران اجتماعی این سازمان، آماده راهنمایی و کمک به  افراد آسیب دیده اجتماعی، از جمله  افراد دارای افکار خودکشی است.


انتهای پیام/


تنظیم گزارش: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 17282
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: