• 1401/07/20 - 12:19
  • - تعداد بازدید: 931
  • - تعداد بازدیدکننده: 217
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:

آخرین رویکرد جهانی در مدیریت بحران، ادغام مدیریت خطر حوادث و بلایا در تمام فعالیت های روزمره است

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (چهارشنبه) در مراسم افتتاحیه اولین همایش ملی دانشجویی " مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت " گفت: آخرین رویکرد جهانی در مدیریت بحران، ادغام مدیریت خطر حوادث و بلایا در تمام اتفاقات و زندگی روزمره مردم است.

   رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (چهارشنبه) در مراسم افتتاحیه اولین همایش ملی دانشجویی " مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت " گفت: آخرین رویکرد جهانی در مدیریت بحران، ادغام مدیریت خطر حوادث و بلایا در تمام اتفاقات و زندگی روزمره مردم است.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر حمیدرضا خانکه با عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن سالروز ولادت پیامبر گرامی اسلام و آغاز هفته وحدت، مروری بر تاریخچه مدیریت بحران در جهان داشت و افزود: از صد سال پیش با وقوع جنگ جهانی و زلزله ها، مفاهیم مربوط به مدیریت بحران مورد توجه قرار گرفت و به مرور با تغییر حوادث و بلایا، مفاهیم نیز تغییر کرد، اما آنچه که همه مفاهیم بر آن اتفاق نظر دارند، این است که " چگونه از مردم محافظت کنیم ".


    وی اظهار داشت: نگرانی مردم نیز از صد سال پیش که بر وقوع زلزله تمرکز داشت، به مرور تغییر یافت و به نگرانی های دیگر که جنبه های اجتماعی در آنها پر رنگ تر شده، تغییر کرد و روز به روز نیز بیشتر می شود.


    دکتر خانکه بعنوان رئیس همایش ملی دانشجویی " مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت " افزود: آخرین رویکرد جهانی، ادغام مدیریت خطر حوادث و بلایا در کلیه اتفاقات و فعالیت های روزمره مردم است، اما با توجه به پیش بینی مخاطرات از سوی مدیران ما، باید از ادراک خطر به مدیریت آن نیز برسند.


    وی ، " تاب آوری جامعه در مدیریت بحران " را بسیار مهم خواند و افزود: تاب آوری، مفهوم بسیار گسترده ای دارد  و باید برای ارتقای تاب آوری جامعه به هنگام حوادث و بلایا، تمهیدات و سیاست هایی اعمال شود و به عنوان مثال، زیر ساخت های امکانات اولیه بگونه ای طراحی شوند که در زمان وقوع بحران یا بلایا، جامعه بتواند از کمترین امکانات مانند آب آشامیدنی، برق و امکانات زیستی برخوردار باشد.


   رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا همچنین " پاسخگویی به مخاطرات و بحران ها " را از دیگر مباحث مهم در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها بیان کرد و گفت: پاندمی کووید، و همه حوادث و بلایا، نشان می دهد که ما در کشورمان دارای فرماندهی عمودی هستیم اما در مدیریت گسترده آن ضعف داریم و باید مانند کشورهای توسعه یافته دنیا، از رویکردهای ترکیبی برای مدیریت بحران و خطر حوادث و بلایا استفاده کنیم.


   دکتر خانکه افزود: آخرین چالش ها در کشور ما، شامل دو بخش می شود 1- خلاء موجود در ورود تکنولوژی های مربوطه به مدیریت بحران است. ریزش ساختمان پلاسکو، مثالی است بر این موضوع که وسایل و تجهیزات تا چه اندازه می توانند به کمک مدیریت حادثه بیایند.


    وی تصریح کرد: چالش دوم در مدیریت بحران نیز توجه به همه تخصص ها در مدیریت بحران است. باید این نکته مورد تاکید قرار بگیرد که مدیریت بحران متعلق به یک تخصص خاص نیست، بلکه همه تخصص های مختلف باید بتوانند با هم کار کنند و در مدیریت بحران مشارکت داشته باشند.


    رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به لزوم تقویت جایگاه سازمان مدیریت بحران در کشور، از چگونگی تدوین قانون مدیریت خطر پس از سال ها گفت که هر چند اسناد ملی آن با همکاری متخصصان این حوزه آماده شد و خوشبختانه بر محتوای این اسناد ملی، توافق متخصصان و صاحبنظران وجود دارد، اما دارای اشکالاتی است که باید بازنگری و نهایی شود.


    وی بر عقبه نظام سلامت در مدیریت بحران تاکید کرد و از چگونگی تاسیس این رشته در کشور، گسترش آن برای تربیت نیروهای متخصص این حوزه گفت و یادآوری کرد که نیاز به نیروهای متخصص برای این حوزه و تولید شواهد علمی، سبب شد که جمعی از فارغ التحصیلان داخل و خارج از کشور تصمیم بگیریم تا با راه اندازی و تاسیس رشته سلامت در حوادث و بلایا در کشور، ضمن تربیت نیروی متخصص برای این حوزه، شواهد علمی برای اجرای سیاستگذاری های تخصصی در مدیریت بحران، تولید کنیم.


    دکتر خانکه افزود: به همین منظور، آئین نامه بورد تخصصی این حوزه نوشته شد و از سال 1390، با تائید شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور، پذیرش دانشجو در مقطع دکتری رشته سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی آغاز شد و بتدریج دانشگاه های متقاضی این رشته، زیاد شدند و از دو سال گذشته نیز مجوز کارشناسی ارشد این رشته کسب شد و ان شاالله از سال آینده، دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد سلامت در حوادث و بلایا نیز پذیرش خواهد شد.


    وی ادامه داد: همزمان، پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد دو رشته " پدافند غیرعامل و سلامت ترافیک " را پیش می بریم، چرا که حوادث و بلایا  10 تا 15 درصد تولید ناخالص را به خود اختصاص می دهد، و حوادث ترافیکی سالانه حدود 40 هزار معلول دائمی و 17 تا 22 هزار کشته برجای می گذارد. و تربیت دانشجو در حوزه سلامت در حوادث و بلایا و تولید حجم زیادی دانش در کشور که باعث شده یکی از کشورها با بیشترین تولیدات علمی دنیا در این حوزه باشیم، توانسته بر تصمیم گیری ها، برنامه ها و سیاستگذاری ها تاثیر بگذارد و بر توجه سیاستمداران نسبت به اهمیت حوادث و بلایا، اثر داشته باشد و ادبیات و نگرش آنان را تغییر بدهد.


    رئیس بورد تخصصی رشته سلامت در حوادث و بلایا کشور، همچنین از تامین شرایط احراز شغل برای فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری، با همکاری وزارت بهداشت گفت و افزود: برنامه آینده ما طبق قانون مدیریت خطر حوادث و بلایا، داشتن ساختار برای مدیریت خطر در نظام سلامت کشور است. ساختاری که زیر نظر وزیر بهداشت شکل بگیرد، کارگروه های مختلف داشته باشد و در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور گسترش یابد.


   دکتر خانکه در پایان سخنانش، با اشاره به جایگاه فارغ التحصیلان حوزه سلامت در حوادث و بلایا که برای تدریس در دانشگاه ها و جایگاه های مدیریتی و مسئولیتی در بخش های مختلف پیش بینی شده اند، ابراز امیدواری کرد که با کمک همه فارغ التحصیلان و نخبگان این حوزه بتوانیم تاب آوری جامعه را بالا برده و اتفاقات خوبی را در این حوزه رقم بزنیم.


    گفتنی است؛ اولین همایش ملی دانشجویی " مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت " صبح امروز (چهارشنبه) به مناسبت روز جهانی کاهش خطر حوادث و بلایا (13 اکتبر)، به همت مرکز تحقیقات و گروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و انجمن علمی سلامت در حوادث و بلایا در سالن اجتماعات دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شده است.


     این همایش که اولین رویداد ملی دانشجویی حوزه " سلامت در حوادث و بلایا " در کشور می باشد، تعداد 44 مقاله را در دو بخش سخنرانی و به شکل پوستر  به شرکت کنندگان که از دانشجویان، فارغ التحصیلان، متخصصان و نخبگان حوزه سلامت در حوادث و بلایا، پرستاری و ... تشکیل شده، ارائه می دهد.


     سه پنل تخصصی با عناوین " کاهش خطر در نظام سلامت " ، " توسعه پایدار بر اساس مدیریت خطر " و " تاب آوری در نظام سلامت " در حال برگزاری است، ضمن آنکه در ادامه، نشست صمیمی اعضای بورد تخصصی این حوزه با شرکت کنندگان برای پاسخگویی به سئوالات آنان، برگزار خواهد شد.


    « فناوری های نوین در حوزه مدیریت خطر، مدیریت خطر و ارتقای تاب آوری نظام سلامت، تجارب و درس آموخته های نظام سلامت در مدیریت خطر، توسعه پایدار مبتنی بر مدیریت خطر، ارتباطات خطر، مدیریت رسانه ها و فضای مجازی و مشارکت جامعه در حاکمیت خطر و حوادث ترافیکی » محورهای اولین همایش ملی دانشجویی " مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت " را تشکیل می دهند.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 24015
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: