• 1401/06/03 - 18:30
  • - تعداد بازدید: 1418
  • - تعداد بازدیدکننده: 106
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
معاون درمان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در اولین روز از هفته دولت:

اجرای برنامه " توریسم سلامت " از طریق مرکز نشاط، گامی بزرگ در گسترش خدمات توانبخشی و تقویت اقتصاد سلامت است

معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی روز چهارشنبه همزمان با اولین روز از هفته دولت، اجرای برنامه " توریسم سلامت " از طریق مرکز نشاط را گامی بزرگ در گسترش خدمات توانبخشی و تقویت اقتصاد سلامت دانست.

   معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی روز چهارشنبه همزمان با اولین روز از  هفته دولت، اجرای برنامه " توریسم سلامت " از طریق مرکز نشاط را گامی بزرگ در گسترش خدمات توانبخشی و تقویت اقتصاد سلامت دانست.


     دکتر فریدون لایقی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی این دانشگاه در این باره گفت موسسه فرهنگی ورزشی و توانبخشی ایثار تهران بزرگ وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران، مرکز نشاط ولیعصر (عج) را در مجموعه خود با مساحت ۶ هزار متر مربع وسعت در چهار طبقه و یک درمانگاه را در قالب تفاهم نامه منعقده با ‌ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، به ارائه خدمات توانبخشی به جانبازان، ایثارگران و سایر افراد نیازمند به خدمات توانبخشی اختصاص داده است.


    وی افزود: با احداث مرکز تحت حاد توانبخشی مرکز نشاط ، این امکان فراهم می‌شود که ما بیماران نیازمند بستری و خدمات توانبخشی را مشابه بیمارستان توانبخشی رفیده، حمایت کنیم .


    دکتر لایقی در ادامه اظهار داشت: مساله " توریسم سلامت " بمنظور ارائه خدمات توانبخشی به بیماران خارجی بویژه از کشورهای همسایه، موضوع مهمی است که مرکز نشاط ، امکان اجرای این سیاست را دارد و در پی آن، علاوه بر گسترش خدمات توانبخشی، به تقویت اقتصاد سلامت همت خواهیم کرد .


    وی  افزود: امیدواریم در آینده با توجه به امکانات مرکز نشاط ، شاهد معتبرترین و مدرن ترین مرکز توانبخشی کشور باشیم که این مهم  می‌تواند الگویی برای سایر مراکز ایثار در سراسر کشور باشد و خدمت رسانی حوزه توانبخشی را از آن طریق در سراسر کشور گسترش بدهیم .


    معاون درمان دانشگاه همچنین به مناسبت هفته دولت و با توجه به رسالت این معاونت اظهار داشت: فیلدهای درمان جهت ارتقای سطح آموزشی دانشجویان، گسترش می یابند که بیمارستان توانبخشی رفیده و مرکز توانبخشی نشاط در شمال تهران به این وظیفه اشتغال دارد، ضمن آنکه درصددیم مرکز نظام مافی در غرب تهران نیز به مرکز جامع توانبخشی تبدیل شود، مرکز یافت آباد یک مرکز جامع توانبخشی در جنوب تهران و مرکز اخوان در مرکز شهر نیز به این امور می پردازند، و به دنبال ایجاد مرکز توانبخشی در شرق تهران هستیم تا در نقاط مختلف تهران، مرکز جامع توانبخشی برای  ارائه خدمات توانبخشی داشته باشیم.


    معاون درمان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با تاکید بر اینکه ما توانمندسازی دانشجویان و ایجاد تفاوت بین فارغ التحصیلان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با دیگر دانشگاه ها را هدف قرار داده ایم، گفت: با ارتقای سطح آموزشی در مراکز تابعه دانشگاه، فارغ التحصیلان دانشگاه ما توانمندتر بوده و خدمات بهتری در جامعه ارائه می دهند بویژه فارغ التحصیلان شهرستانی بعد از فارغ التحصیلی، می توانند خدمات مورد نیاز افراد دچار آسیب های نخاعی، MS، سکته مغزی و ... را بصورت کاملا تخصصی به بیماران ارائه بدهند، و بازار کار خوبی نسبت به فارغ التحصیلان دیگر دانشگاه ها داشته باشند، چرا که فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها این آموزش ها را ندیده اند و دارای این توانمندی نیستند.


 اختصاص ۸۰۰ تخت توانبخشی تا پایان سالجاری


    دکتر لایقی اظهار داشت: یکی از نقاط ضعف در کشور، نبود تخت های توانبخشی بستری است، طبق استانداردها ما باید حداقل دارای حدود ۳۰۰۰ یا ۴۰۰۰ تخت توانبخشی در کشور باشیم تا خدمت رسانی مطلوب به همه نیازمندان را داشته باشیم.


    وی افزود: براساس نظر مسئولان وزارت بهداشت و معاونان دانشگاه های علوم پزشکی در اجلاس معاونان درمان سراسر کشور، مقرر شد در بیمارستانهایی که بیشتر از ۲۵۰ تخت ظرفیت دارند، حداقل یک بخش ۲۰ تخت خوابی اختصاص به تخت های بستری توانبخشی داشته باشد.


    وی تصریح کرد:  طرح بسیار خوبی است و با اجرای آن ، تا آخر امسال در مراکز استان ها و از طریق دانشگاه های بزرگ علوم پزشکی، این تصمیم عملیاتی شود و حداقل ۸۰۰ تخت توانبخشی در کل مراکز استان ها فعال شوند.


    وی در ادامه  تصریح کرد: با توجه به اینکه ما در کشور ۲۲ بیمارستان با ظرفیت بیشتر از ۲۵۰ تخت داریم، اگر این تصمیم اجرایی شود، ۲۵۰۰ تخت توانبخشی در کشور خواهیم داشت که خلاء این حوزه را پر خواهد کرد و حرکت بسیار خوبی برای رفع نیاز بیماران نظیر افراد دچار آسیب نخاعی، بیماران سکته مغزی، بیماران با اختلالات اسکلتی عضلانی و ... به خدمات توانبخشی خواهد بود.


روزانه ۳۰۰ نفر دچار سکته مغزی می شوند که نیمی از آنان، تا آخر عمر نیاز به خدمات توانبخشی خواهند داشت


    معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی همچنین با اشاره به اینکه روزانه ۳۰۰ تن در کشور، دچار سکته مغزی می شوند، گفت:  ۲۵ درصد این افراد فوت می کنند، ۲۵ درصد بهبود یافته و نیمی از آنان نیز تا اخر عمر نیازمند خدمات توانبخشی می شوند که شش ماه تا یکسال اول بیماری، زمان طلایی ارائه خدمات توانبخشی محسوب می شود.


    دکتر لایقی افزود: براساس برآورد سال ۱۴۰۰ ، سالانه حدود ۱۷ هزار کشته در تصادفات رانندگی داشتیم و حدود ۴۰ هزار نفر معلول نیز از این حوادث باقی ماند که حداقل سه هزار نفر آنان آسیب نخاعی دیدند و نیازمند خدمات توانبخشی هستند و اگر خدمات توانبخشی به این گروه ها ارائه نشود، شاهد انواع عوارض ناشی از آن نظیر زخم بستر ، انواع عفونت های ادراری، ریه و ...  خواهیم بود و با شرایط سخت جسمی،  هزینه های گزافی را در بیمارستان های عمومی متحمل خواهند شد و اقتصاد سلامت نیز آسیب شدیدی می بیند.


    وی تصریح کرد: معاونت درمان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با راه اندازی مراکز جامع توانبخشی، پیشگیری مناسبی را طراحی می کند، بطوری که در کشورهای دیگر بررسی ها نشان داده، به ازای هر یک دلاری که در عرصه توانبخشی سرمایه‌گذاری شود، به اندازه ده دلار به نفع سیستم بهداشت و درمان و بیمه ها کار شده است.


    دکتر لایقی افزود: در بسیاری از کشورها، سازمان های بیمه گر به این بخش وارد شده و سرمایه گذاری می کنند و با توجه به اینکه فعالیت پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، برای افراد دارای معلولیت نظیر بیماران آسیب نخاعی که مستعد به عوارض بیماری هستند، با خدمات توانبخشی، پیشگیری ثانویه و جلوگیری از عوارض را خواهیم داشت.


    وی همچنین گفت: خوشبختانه وزیر بهداشت و معاون درمان این وزارت، به دنبال تقویت سیستم توانبخشی در کشور هستند و تا کنون گروه های مختلف از دانشگاه های علوم پزشکی به بیمارستان توانبخشی رفیده مراجعه کرده و از امکانات این بیمارستان دیدن کردند و قرار شده که برخی بیمارستان ها، متخصصانشان را برای دوره‌های کوتاه مدت به بیمارستان رفیده بفرستند.


     دکتر لایقی در پایان با اشاره به برنامه ریزی برای برگزاری دوره های کوتاه مدت جهت برخی از گروه های آموزشی توانبخشی، افزود: دوره های آموزش کوتاه مدت در رشته های فیزیوتراپی، گفتاردرمانی و کاردرمانی، نحوه کار تیم توانبخشی را آموزش می دهند تا متخصصان در اقصی نقاط کشور خدمات مطلوبی را به متقاضیان ارائه نمایند.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ - نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 23532
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: