• 1396/09/01 - 21:12
  • - تعداد بازدید: 2912
  • - تعداد بازدیدکننده: 84
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

ارائه گزارش عملکرد گروه ها و مراکز تحقیقاتی حوزه سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به رئیس این دانشگاه

گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی حوزه سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن نشست با دکتر" محمد کمالی " رئیس دانشگاه ، گزارش عملکرد واحدهای مربوطه طی دو سه سال اخیر را ارائه دادند.



   گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی حوزه سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن نشست با دکتر" محمد کمالی " رئیس دانشگاه ، گزارش عملکرد واحدهای مربوطه طی دو سه سال اخیر را ارائه دادند.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، مدیران و اعضای هیات علمی گروه های آموزشی " مددکاری اجتماعی" و "مدیریت رفاه اجتماعی " و مراکز تحقیقاتی " عوامل اجتماعی موثر بر سلامت " و " سوء مصرف و وابستگی به مواد " ، معاون و مدیر تحقیقات و فناوری دانشگاه در این نشست شرکت داشتند.


   دکتر " محمد کمالی " رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در این نشست گفت ، فکر می کنم عرصه رفاه اجتماعی و حوزه اجتماعی بسیار گسترده است و در حوزه برنامه ریزی ، بسیاری از مجموعه سازمان در معاونت اجتماعی خلاصه شده است.


   وی افزود: بحث    H.Index  و ...  و ملاک های کمی در مورد فعالیت برخی از رشته ها قابل ارزیابی و مفهوم است ، اما در بعضی از رشته ها ، نمی تواند پاسخگوی ارزیابی ها باشد و این مهم است که سئوال ما چیست ؟، تا ملاک کمی یا کیفی آن را مشخص کند و مطمئنا این موضوع ، فقط مشکل دانشگاه ما نیست ، بلکه دغدغه دیگر دانشگاهها بخصوص دانشگاه های حوزه علوم انسانی است .


    رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکید کرد: برغم این مشکلات ، حوزه سلامت اجتماعی مسیر رشد را طی کرده و با توجه به پتانسیلی که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است ، باید بیشتر از گذشته از توانمندی علمی و عملی هیات علمی و محققان این دانشگاه استفاده کنیم و با انجام کار و اجرای پروژه های تحقیقاتی ، جایگاه خود را در جامعه پیدا کنید.


   وی افزود: باید شرکت های فناور را وارد مسایل اجتماعی و رفاه اجتماعی کنیم ، برای مراکز بهزیستی و دیگر سازمان های حوزه اجتماعی راهگشا باشیم ، با توجه به اینکه 60 درصد دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی اشتغال دارند ، باید پایان نامه ها در خصوص نیازهای جامعه و در جهت رفع آنها تهیه و منتشر شود  و راه را برای فعالیت دکترای آموزشی در مراکز تحقیقاتی باز کنیم.


    دکتر کمالی تصریح کرد: می توانیم مطالعات را در جامعه کاربردی کنیم و باید با مشتریان این توانمندی، و بویژه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت ارتباط بیشتری داشته باشیم و شاید تحقق این هدف ، با تشکیل پژوهشکده ، انستیتو یا اندیشکده علوم اجتماعی ، امکانپذیر باشد و استقلال مالی این بخش را نیز در پی داشته باشد.


    وی افزود: باید مرجعیت علمی را وارد جامعه کنیم و بگونه ای این ارتباط تقویت شود که مردم بتوانند اطلاعات معتبر را از دانشگاه ما بگیرند و رجوع به ما در همان مرحله اول انجام بشود و  راهکارهای آن را بیشتر کنیم.


    وی در عین حال تاکید کرد ، با توجه به لزوم تقویت بخش آموزش دانشگاه ، تمامی فعالیت های پژوهشی که از حمایت رئیس دانشگاه نیز برخوردار خواهد شد ، با کمی فاصله نسبت به بخش آموزش انجام خواهد شد چرا که هم اکنون بخش آموزش نیاز به حمایت بیشتری دارد.


******


    پیش از سخنان رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، روسای گروه ها و مراکز تحقیقاتی شرکت کننده در این نشست ، گزارش هایی در ارتباط با عملکرد و برنامه های زیر مجموعه خود ارائه دادند.


    دکتر " شریفیان " مدیر گروه مدیریت رفاه اجتماعی ، ضمن معرفی اعضای هیات علمی که برخی از آنان در بورد تخصصی کشور و فرهنگستان علوم پزشکی عضویت دارند و تعداد دانشجویان این رشته که شامل 19 دانشجوی کارشناسی ارشد و 20 دانشجو در مقطع دکتری می شود ، گزارش خود تحت عنوان " ارتقای نگاه اجتماعی در نظام سلامت و رفاه اجتماعی " را ارائه داد.


   وی راهبردهای اصلی برای اجرایی کردن انتظارات از دانشگاه و رسالت های اصلی آن و همچنین برنامه ها و اقدام های لازم برای اجرایی کردن راهبردهای این گروه آموزشی را توضیح داد.


   دکتر " سجادی " مدیر گروه مددکاری اجتماعی ، گزارش کوتاهی از فعالیت ها و پروژه های تحقیقاتی انجام شده در این گروه ارائه داد ضمن آنکه دکتر " علیزاده " از اعضای هیات علمی گروه مددکاری اجتماعی نیز در خصوص فعالیت های برجسته تحقیقاتی انجام شده و در حال انجام، همچون سند ملی رفاه اجتماعی با همکاری دکتر " رفیعی " از گروه مدیریت رفاه اجتماعی ، سخن گفت.


    در ادامه ، دکتر " طارمیان " رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه ، با بیان تاریخچه تاسیس این مرکز که اولین مرکز این حوزه در کشور می باشد، اهم اقدامات انجام شده و توانمندی های بالقوه این مرکز تحقیقات را ارائه داد.


   دکتر" مروئه وامقی " رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ، نیز نسبت به ارائه گزارشی از پروژه ها و فعالیت های انجام شده در حوزه های " سرمایه اجتماعی " ، " رفاه اجتماعی " ، " سلامت روانی و اجتماعی " و " عوامل اجتماعی موثر بر سلامت " ، 9 جلد مجموعه مقالات سرمایه اجتماعی ، اقدام کرد.


    وی همچنین در مورد فصلنامه رفاه اجتماعی که از جمله مجلات وزین کشور است ،  توضیح داد که تاکنون 65 شماره از آن منتشر شده و رتبه های خوبی در بین مجلات پزشکی و سلامت اجتماعی کسب کرده ، ضمن آنکه هیات علمی این نشریه ، بین رشته ای و داوران و موضوع ها بین رشته ای هستند.


    دکتر " حمیدرضا خانکه " معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن آنکه پتانسیل این دانشگاه را نسبت به دیگر دانشگاهها بالا دانست ، گفت: مدیریت تحقیقات دانشگاه طی دو سه سال اخیر تلاش کرد تا فرآیندها شفاف شده و مدیریت در جهت تسهیل و تسریع فرآیندها انجام شود.


    وی به وجود تفاهم نامه های همکاری دانشگاه با سازمان بهزیستی و جمعیت هلال احمر اشاره کرد و افزود: باید وزارت بهداشت ما را مرجع اجرای پروژه ها و طرح های پژوهشی در سه حوزه سلامت روان ، سلامت اجتماعی و توانبخشی معرفی کند و منابع لازم را در اختیار دانشگاه قرار بدهد.




انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


تهیه و تنظیم عکس : مظلومی - قنبری

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 10949
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: