به مناسبت هفته وحدت اجرا شد؛
اعزام بسیجیان دانشگاه علوم بهزیستی در قالب تیم های درمانی و توانبخشی به منطقه تقی آباد
تیم های درمانی ، توانبخشی و آموزشی مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی، روز پنج شنبه (25 آذرماه جاری) به مناسبت هفته وحدت ، با مشارکت بسیج دانشجویی دانشگاه و کانون های بسیج جامعه پزشکی مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی ، بیمارستان توانبخشی رفیده و مرکز پزشکی - توانبخشی اسماء ، به منطقه کم برخوردار تقی آباد از توابع شهرری اعزام شدند.
تیم های درمانی ، توانبخشی و آموزشی مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی، روز پنج شنبه (25 آذرماه جاری) به مناسبت هفته وحدت ، با مشارکت بسیج دانشجویی دانشگاه و کانون های بسیج جامعه پزشکی مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی ، بیمارستان توانبخشی رفیده و مرکز پزشکی - توانبخشی اسماء ، به منطقه کم برخوردار تقی آباد از توابع شهرری اعزام شدند.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، گروه بسیجیان اعزام شده شامل " پزشک عمومی ، متخصص روانپزشکی ، دندانپزشک ، پرستار توانبخشی (جهت انجام تست قند و فشارخون) ، کارشناسان گفتاردرمانی ، کاردرمانی ، شنوایی سنجی ، فیزیوتراپی ، مددکاری اجتماعی ، مشاوره تغذیه و مامایی " ، با استقرار در دبیرستان شهید رجایی تقی آباد، به همه مراجعان از تمامی گروههای سنی (نوزادان تا سالمندان )، خدمات رایگان ارائه دادند.
" مهدی محمدپناه " مسئول اجرایی مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در این خصوص گفت: امسال برای اولین بار، مناسبت "هفته وحدت " نیز جزو تقویم برگزاری اردوهای جهادی گروههای بسیج جامعه پزشکی قرار گرفت و به همین مناسبت ، اردوی جهادی منطقه تقی آباد نیز اجرا شد.
وی افزود: همچنین برای اولین بار ، اردوی جهادی بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی با مشارکت بسیج دانشجویی دانشگاه برگزار شد و در واقع دانشجویان بسیجی با توجه به میزان تحصیلات در رشته خود ، در امور پذیرش، ارجاع و ویزیت مراجعه کنندگان همکاری کردند.
به گفته محمدپناه، مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با توجه به شعار همیشگی " پیشگیری بهتر از درمان است " ، قرار است از سال آینده (96) ، تیم های خود را به صورت تخصصی در خصوص پیشگیری از بیماری ها و همچنین آموزش در حوزه توانبخشی به مناطق محروم شهر و استان تهران اعزام کند.
*****
" نادره نادرجاه " مسئول امداد و درمان بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی نیز به خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی اظهارداشت که حدود 500 تن از اهالی منطقه تقی آباد شهرری در این حرکت خداپسندانه ، از انواع خدمات پزشکی عمومی ، تخصصی و مشاوره به صورت رایگان بهره مند شدند.
وی در خصوص ویژگی های اردوی جهادی منطقه تقی آباد گفت: این اردو برای اولین بار با همکاری دانشجویان بسیجی اجرا شد و با حمایت بسیج جامعه پزشکی و جلسه توجیهی که برای دانشجویان داوطلب گذاشته شد ، دانشجویان ترم های پائین ، در امور مربوط به پذیرش و سیستم ارجاع مراجعه کنندگان ، و دانشجویان ترم های بالا در امور مربوط به ویزیت مراجعان در ارتباط با رشته تخصصی خود، همکاری کردند.
وی افزود: بنظرم ، این همکاری ، از چند جنبه برای دانشجویان مفید بود ، چه بلحاظ آموزشی که در کنار متخصصان و کارشناسانی که مراجعان را ویزیت می کردند، بسیاری از آموخته های رشته خود را در عمل مشاهده کردند و یک تجربه بالینی برای آنان محسوب شد، ضمن آنکه دانشجویان را با انجام کارهای گروهی و چگونگی ارائه خدمات به قشر نیازمند جامعه که مخاطبان اصلی رشته های توانبخشی هستند ، آشنا کرد.
مسئول امداد و درمان بسیج جامعه پزشکی که خود کارشناس گفتاردرمانی است ، ادامه داد: رضایت قلبی ، احساسی است که برای تمامی بسیجیان جامعه پزشکی به هنگام خدمت رسانی به نیازمندان بوجود می آید و دانشجویان بسیجی نیز با حضور در این اردو ، مطمئنا به این رضایت قلبی دست یافتند.
وی اظهارداشت: استفاده از دندانپزشک جهت مشاوره دندانپزشکی و متخصصان تغذیه و مامایی ، از دیگر ویژگی های این اردو بود که برای اولین بار اجرا شد، چرا که تجربه فعالیت های قبلی نشان داد که در مناطق کم برخوردار ، نقش خدمات پیشگیری و مشاوره بسیار حائز اهمیت است ، بخصوص در زمینه مسایلی مانند بهداشت دهان و دندان ، تغذیه و مامایی ، که می تواند با خدمات مشاوره ، از مشکلات عدیده که منجر به درمان با صرف هزینه های زیاد شود ، جلوگیری کند.
نادرجاه تصریح کرد، با مشاوره بهداشت دهان و دندان و کنترل سلامت دندان ها بویژه در میان کودکان ، می توان از مشکلات دندانها در سنین کودکی و یا با مشاوره و کنترل تغذیه کودکان و ارائه راهنمایی های لازم به والدین ، مثلا از کم وزنی و یا نرمی استخوان کودکان به دلیل تغذیه نامناسب و کمبود ویتامین، جلوگیری کرد.
مسئول امداد و درمان بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی بیشتر مشکلات در مناطق کم برخوردار را ناشی از فقر، بی سوادی و عدم آگاهی نسبت به ابتدایی ترین مسایل سلامتی دانست و گفت: مثلا، بسیاری از کودکان این مناطق ، برای دومین یا سومین سال در یک کلاس تحصیل می کنند و والدین آنان هیچ توجهی ندارند که شاید افت تحصیلی فرزندشان به مشکلات شنوایی ، گفتاری یا ذهنی او مربوط باشد و هیچگاه پیگیر این مشکل و یافتن علت برای آن نمی روند تا جایی که مشکلات بیشتر شده و از درمان آن عاجز خواهند شد و یا روشهای درمانی ، دیگر پاسخگوی مشکل نخواهد بود ، چون باید بموقع بکار گرفته می شد و وقتی که از زمان خودش گذشت، درمان سخت تر و یا غیر ممکن خواهد شد.
وی افزود: یا بی توجهی بسیاری از ساکنان به عوارض ازدواج های فامیلی و لزوم مراقبت های پیش از بارداری و همچنین مراقبت های حین بارداری ، سبب تولد نوزاد با مشکلات جسمی و ذهنی می شود ، درصورتی که توجه به این مسایل ، از تولد کودک با اختلالات مختلف جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: از سویی ، کودکانی در میان مراجعان به اکیپ پزشکی و توانبخشی در تقی آباد مشاهده شدند که با گوش درد به متخصصان ما مراجعه کرده بودند ولی در معاینات اولیه ، جرم و آلودگی داخل گوش مشاهده شد که اگر نادیده گرفته شود ، مشکل را بیشتر و بیشتر می کند.
نادرجاه در پایان این گفت وگو تاکید کرد که آموزش و ارتقای سطح آگاهی ساکنان مناطق کم برخوردار ، باید از اهداف اصلی مسئولان در این مناطق باشد تا سطح بهداشت و توجه آنان به مسایل مربوط به سلامتی نیز افزایش یابد.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور