• 1401/03/28 - 12:50
  • - تعداد بازدید: 1253
  • - تعداد بازدیدکننده: 72
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

انتشار کتاب "جستارهایی از گنجینه شبکه بهداشتی درمانی جمهوری اسلامی ایران"، توسط فرهنگستان علوم پزشکی ایران

کتاب "جستارهایی از گنجینه شبکه بهداشتی درمانی جمهوری اسلامی ایران"، توسط فرهنگستان علوم پزشکی ایران و با همکاری انتشارات رويان پژوه در خرداد ماه جاری منتشر شد.

   کتاب "جستارهایی از گنجینه شبکه بهداشتی درمانی جمهوری اسلامی ایران"، توسط فرهنگستان علوم پزشکی ایران و با همکاری انتشارات رويان پژوه در خرداد ماه جاری منتشر شد.


    این کتاب، زير نظر دکتر سيد عليرضا مرندی رئيس فرهنگستان علوم پزشکی ايران و به اهتمام دکتر حسين ملک افضلی استاد و پیشکسوت بنام نظام سلامت کشور و عضو پيوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران و دکتر پيام روشن فکر عضو هيات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و عضو گروه ارتقای سلامت فرهنگستان علوم پزشکی ايران، تدوین شد.


     دکتر پیام روشن فکر عضو هيات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی درباره این کتاب به خبرنگار وبدای دانشگاه، گفت: این کتاب حاصل پژوهشی سه ساله، از طریق جمع‌آوري مستندات مورد تأييد نهادهاي ملي و بين‌المللي از برنامه‌هاي موفق بهداشت كشور است که عموما از طريق مصاحبه هایی با مجريان اين برنامه‌ها تهیه و تدوين شده است.


    وی افزود: دو فصل از این کتاب 25 فصلی، درباره اصلاحات بهداشتی پیش از انقلاب و تجربه آذربایجان غربی و ارتباطش با اقدامات بعدی و بقيه در مورد دستاوردها و ابتکارات بعد از انقلاب می باشد.


    بگفته دکتر روشن فکر، کتاب به چگونگی شکل گيری، چالش ها، و نحوه پیشبرد و به بار نشستن دستاوردهای برجسته نظام بهداشتی درمانی ايران پرداخته که « طراحی و گسترش شبکه بهداشتی و درمان کشور، ساختار و شرح وظایف سطوح شبکه، برنامه‌های مشارکت مردم، برنامه‌های همکاری‌های بین‌بخشی، برنامه تنظیم خانواده، برنامه EPI (گسترش ایمن‌سازی)، برنامه تغذیه با شیر مادر و تغذیه کمکی، برنامه‌ یددار کردن نمک طعام، برنامه‌ آهن‌یاری، برنامه مبارزه با بیماریهای واگیردار، برنامه ریشه‌کنی فلج‌اطفال (در دو قسمت ) » از جمله آنهاست.


    « طرح ژنریک و تأمین داروهای اساسی، برنامه بهداشت روان، برنامه بهداشت محیط، برنامه بهداشت مدارس، برنامه بهداشت حرفه‌ای، پایش و ارزشیابی در شبکه بهداشتی درمانی کشور، نقش سازمان‌های بین‌المللی در توسعه کمی و کیفی شبکه، ادغام آموزش و پژوهش در خدمات سلامت، روایتی خلاصه از برنامه‌های آموزش بهورزی از آغاز تاکنون، نکات کاربردی در راه‌اندازی شبکه بهداشتی درمانی شهرستان » از دیگر بخش های این کتاب است که دکتر روشن فکر ، از آنها یاد کرد.


در بخشی از مقدمه این که توسط دکتر مرندی رئيس فرهنگستان علوم پزشکی ايران نگاشته شده، آمده است:


بي‌ترديد انتشار اين مستند براي همه دست‌اندركاران نظام سلامت به خصوص سياستگزاران، مديران و برنامه‌ريزان بهداشت كشور و بالاخص دانشجويان مفيد و آموزنده است. بيان اين موفقيت‌ها نافي نقاط ضعف شبكه بهداشتی درمانی كشور نمي‌باشد و لازم است با توجه به تغييرات جمعيتي و هم‌چنين سيماي اپيدميولوژي بيماريها در حال و آينده تغييرات اساسي در ساختار، دانش و مهارت منابع انساني شبكه و بالاخره برنامه‌ها رخ دهد. توجه به بيماريهاي مزمن، نوپديد و بازپديد، اختلالات رواني، آسيب‌هاي اجتماعي، سلامت معنوي، و آمادگي براي شرايط اضطراري از ضروريات است.


انتهای پیام/


تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 22936
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: