• 1394/09/24 - 14:27
  • - تعداد بازدید: 2835
  • - تعداد بازدیدکننده: 76
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

اولین همایش داوطلبان المپیک ویژه، جمعه (27 آذرماه) برگزار می شود

اولین همایش داوطلبان المپیک ویژه ( مخصوص کم توانان ذهنی ) روز جمعه 27 آذرماه جاری با حضور داوطلبان و همکاران المپیک ویژه که 60 درصد آنان دارای تحصیلات عالی دانشگاهی (کارشناسی ارشد و دکترا) می باشند، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می شود.


اولین همایش داوطلبان المپیک ویژه ( مخصوص کم توانان ذهنی ) روز جمعه 27 آذرماه جاری با حضور داوطلبان و همکاران المپیک ویژه که 60 درصد آنان دارای تحصیلات عالی دانشگاهی (کارشناسی ارشد و دکترا) می باشند، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می شود.


   دکتر " اصغر دادخواه " رییس المپیک ویژه ایران امروز(سه شنبه) در جمع خبرنگاران ، با اعلام این خبر، افزود: " المپیک ویژه " که بصورت منطقه ای و جهانی برگزار می شود ، هدف تبدیل نگاه ناتوانی ، ترحم و دلسوزی ، به نگاه قادر بودن ، قهرمان بودن و قدرتمند بودن را دنبال می کند.


   به گفته دکتر دادخواه، المپیک ویژه که در 197 کشور دنیا و با 221 برنامه برگزار می شود ، می خواهد بیش از چهار و نیم تا پنج میلیون  از افراد جهان با اختلالات هوشی و ذهنی (ID ) ، سندروم دان ، بیش فعال و اوتیستیک که دارای IQ زیر 75 هستند ، حضور فعالی در جامعه داشته و جامعه نیز با آنان برخوردی همانند دیگران داشته باشد و به توانایی این افراد توجه کند.


   وی تاکید کرد: المپیک ویژه ، در واقع از قالب ورزشی که مدون ترین قالب است برای توانبخشی جسمی و روانی این افراد کمک می گیرد.


   وی با اشاره به اینکه هفت هزار و 250 کم توان ذهنی (ID) از سن هشت ساله به بالا، تحت پوشش المپیک ویژه ایران هستند، افزود: المپیک ویژه در قالب برنامه های ورزشی و غیرورزشی ، در جهت ارتقای سلامت جسمی و روانی افراد با اختلالات هوشی و ذهنی ، مهارت آموزی و مشارکت فعال آنان در جامعه فعالیت می کند تا این قشر نیز بتوانند زندگی شاد و پرنشاط همانند دیگر افراد جامعه داشته باشند.


   رییس المپیک ویژه درباره همایش داوطلبان این المپیک نیز اظهارداشت: این همایش برای تمامی خانواده اعضای المپیک و افرادی که داوطلبانه برای قشر کودکان تحت پوشش المپیک ویژه ، خدمتی را ارائه می دهند، برگزار می شود و هدف آن تغییر نگرش این افراد و سپس، تغییر نگرش جامعه از طریق آنان ، نسبت به توانایی های قشری از جامعه است که به اشتباه، عقب مانده ذهنی نامیده می شوند.


   وی افزود: بعد از 15 سال که المپیک ویژه در ایران فعالیت می کند، این گردهمایی ، اولین همایش داوطلبان المپیک ویژه است که تاکنون حدود 520 تن از آنان در وب سایت مربوطه ثبت نام کرده اند و با تحصیلات عالی دانشگاهی در رشته های تربیت بدنی ، توانبخشی ، روانشناسی ، جامعه شناسی و ... ، علاقه مند به مشارکت در امور مربوط به المپیک ویژه هستند.


   دکتر دادخواه ادامه داد: در این همایش یک روزه ، علاوه بر برگزاری پنج سخنرانی ، برنامه های فرهنگی و هنری در زمینه فلسفه ، ورزش ، نوآوری ، سلامت ، نقش خانواده و نقش کارشناسان در جهت ارتقای سلامت جسمی و روانی کودکان برگزار می شود .


   بگفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، اولین همایش داوطلبان المپیک ویژه برای شرکت کنندگان خود ، امتیاز بازآموزی از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در نظر گرفته است.


   وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش ، درباره تفاوت بین المپیک ویژه و پارالمپیک در ایران  و جهان ، گفت: پارالمپیک در سال 1960 میلادی در آلمان تاسیس شد و هم اکنون 161 کشور عضو، مسابقات صرفا ورزشی این المپیک را برگزار می کنند و هدف آن ، کسب رتبه های ورزشی در سطح جهانی است .


   رییس المپیک ویژه ایران افزود: المپیک ویژه هشت سال بعد از پارالمپیک ، در سال 1968 میلادی در واشنگتن تاسیس شد و هم اکنون 197 کشور  عضو، برنامه های آن را (ورزشی و غیرورزشی ) در قالب المپیک ویژه تابستانی و زمستانی ، هر دو سال یکبار در منطقه جغرافیایی خود و هر چهارسال یکبار،  بصورت جهانی برگزار می کنند.


   وی ، شرکت المپیک ویژه ایران در  المپیک منطقه ای (منا ) و همچنین در المپیک جهانی و کسب مدالهای رنگارنگ توسط اعضای تیم های مختلف را یادآور شد .


   دکتر دادخواه تاکید کرد که فقط یک برنامه از المپیک ویژه ، جنبه ورزشی دارد و 11 برنامه آن ، غیرورزشی بوده و جنبه توانبخشی جسمی و روانی افراد عضو با اختلال هوشی و ذهنی (ID) را دربر دارد.


   وی ، اجرای برنامه "سنجش سلامت جسمی و روانی کودکان عضو با اختلال هوشی و ذهنی"  و ارائه توصیه های سلامتی که از جمله برنامه های مهم  سلامت دنیا محسوب می شود، برنامه "آموزش خانواده ها " که نقش مهمی در تصمیم گیری ، مشارکت و اجرای برنامه های المپیک ویژه دارند ، برنامه " رهبری ورزشکاران " که آموزش ورزشکاران و تغییر نگرش آنان را هدف قرار می دهد، و همچنین برگزاری بازیهای مشترک و دوره های آموزشی مشترک افراد با اختلال ذهنی و افراد بدون اختلال ذهنی و کاملا سالم ، تحت عنوان " کودک و مدرسه " ، را از جمله برنامه های بخش غیرورزشی المپیک ویژه معرفی کرد.


    رییس المپیک ویژه تصریح کرد: دو سه نکته،  المپیک ویژه را بارز کرده است، 1- برگزاری مسابقات مشترک کودکان با اختلال ذهنی  و کودکان بدون اختلال ، با یکدیگر ( Unified Sport ) ، که معمولا در بسیاری از کشورهای دنیا ، قهرمانان رشته های ورزشی که افراد سالم و بدون اختلال ذهنی و جسمی هستند، با اعضای المپیک ویژه ، مسابقه مشترک برگزار می کنند.


   " 2- مشارکت خانواده  افراد کم توان ذهنی ، در تصمیم گیری ها و اجرای برنامه ها است که به عنوان داوطلب نیز فعالیت کرده و در المپیک ویژه منطقه ای و جهانی نیز  شرکت می کنند.  3- المپیک ویژه دارای 12 برنامه است که یک برنامه ، ورزشی و 11 برنامه غیرورزشی ، در این بسته سلامتی جسمی و روانی قرار دارد تا با اجرای آنها، اهداف " تغییر نگرش افراد جامعه نسبت به توانایی های این افراد ، آموزش مهارتهای زندگی ، و ارتقای مشارکت فعال این افراد در جامعه " محقق شود.



   شایان ذکر است، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی نیز به جمع حامیان اولین همایش کشوری داوطلبان المپیک ویژه ایران پیوسته است.


   در حال حاضر پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با فعال نمودن کارگروه توانبخشی ورزشی در افراد کم توان ذهنی با مدیریت دکتر اصغر دادخواه تلاش های جدی را برای توسعه توانبخشی از طریق ورزش و المپیک ویژه  انجام می دهد. در این کارگروه که معاون سازمان بهزیستی، رئیس آموزش و پرورش استثنائی کشور، رئیس و معاون پژوهشی پژوهشگاه تربیت بدنی و جمعی از پیشکسوتان حوزه توانبخشی و علوم ورزشی حضور دارند در زمینه توسعه فعالیت بدنی و ورزش در افراد کم توان ذهنی تبادل نظر می کنند. 





انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 7748
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: