• 1398/07/12 - 10:34
  • - تعداد بازدید: 5847
  • - تعداد بازدیدکننده: 103
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی:

ایران و عراق برای ارائه خدمات سلامت به زائران اربعین حسینی، تفاهم نامه همکاری امضا کردند

رییس سازمان اورژانس کشور و رییس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی98، از امضای تفاهم نامه همکاری وزارت بهداشت ایران و عراق برای ارائه خدمات سلامت به زائران اربعین حسینی خبر داد.


  رییس سازمان اورژانس کشور و رییس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی98، از امضای تفاهم نامه همکاری وزارت بهداشت ایران و عراق برای ارائه خدمات سلامت به زائران اربعین حسینی خبر داد.


   دکتر" حسین کولیوند " در نخستین کنگره ملی " بهداشت و درمان در اربعین حسینی " گفت: کادر درمانی ایران که به کشور عراق اعزام می شود، براساس تفاهم نامه میان وزارت بهداشت ایران و عراق علاوه بر موکب‌های سلامت و مراکز ویژه ایران، در بیمارستان‌های عراق نیز مستقر شده و به زائران خدمات رسانی می‌کنند.


   وی افزود: متخصصان ایرانی قلب، زنان، مغز و اعصاب، عمومی، جراحی، داخلی، گوش و حلق و بینی و ریه با استقرار در بیمارستان‌های کشورعراق به تمام زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می‌کنند.


   رییس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی اضافه کرد: کادر کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیر و همچنین بهداشت و سلامت (محیط و تغذیه) ایران نیز با کارت شناسایی وزارت بهداشت عراق در مسیر‌های راهپیمایی، کنترل سلامت زائران را با همکاری کشور میزبان انجام می‌دهند.


   وی با بیان اینکه امسال با توجه به پیش بینی افزایش تعداد زائران اربعین حسینی، منابع انسانی و پشتیبانی نیز افزایش یافته است، گفت: در برخی منابع ۲۰ تا ۲۵ درصد و در برخی دیگر از منابع تا ۴۰ درصد افزایش داریم.


   رییس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه ۱۷ هزار نیروی فوریت‌های پزشکی به زائران اربعین خدمات رسانی می‌کنند، افزود: ۲۰ هزار نیروی درمانی در کنار نیرو‌های حاضر در مناطق مرزی به زائران ارائه خدمات می‌کنند. همه مرز‌های شرقی کشور که میزبان زائران کشور‌های پاکستان و افغانستان می باشند و مرز‌های شمالی کشور، تحت پوشش خدمات بهداشتی درمانی قرار دارند.


   دکتر کولیوند با اشاره به استقرار چهار بیمارستان تخصصی به منظور ارائه خدمات در بحران‌ها در مرز‌های غربی کشور، خاطرنشان کرد: در هر یک از گذرگاه‌های مرزی سه بالگرد آماده خدمات رسانی است.


    وی  افزود: در هر ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر در مسیر زائران اربعین حسینی در کشور، یک دستگاه آمبولانس و در هر ۳۰ کیلومتر یک دستگاه اتوبوس آمبولانس مستقر شده است. همچنین با برپایی درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های سیار و نیز وجود دو فروند هواپیما که به بیمارستان هوایی تبدیل شده اند، به زائران در حوادث احتمالی و موارد بیماری آنها خدمت رسانی می کنیم.


    وی تاکید کرد: کاروان سلامت برای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی به صورت رسمی روز دوشنبه از جوار مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و شهدای معزز به مسیر‌های راهپیمایی میلیونی اربعین حسینی اعزام می‌شوند.


    وی با اشاره به برگزاری جلسه مشترک با سفرای کشور‌های افغانستان، پاکستان و عراق در روز گذشته گفت: هماهنگی‌ها و برنامه ریزی‌های لازم به منظور همکاری برای ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی صورت گرفته است.


    دکتر کولیوند اضافه کرد: براساس تفاهم نامه‌ای که با وزارت بهداشت عراق امضا شد، پزشکان، متخصصان، نیرو‌های درمان، اعزام و دارو و تجهیزات پزشکی به کشور عراق ارسال می‌شوند و در قالب کارگروه‌های مشترک گروه‌های مدیریت بیماری‌های واگیر با اداره بهداشت عراق همکاری خواهند کرد.


    وی با اشاره به افزایش مشارکت‌های مردمی با زائران اربعین گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کلینیک‌های سیار با ۳۵۰ متخصص داوطلب به کشور عراق اعزام کرده است که در آن‌ها درمانگاه‌های تخصصی با تجهیزات دندانپزشکی و دیالیز مستقر است.


    رییس سازمان اورژانس کشور گفت: با کسب مجوز از کشور عراق، ۳۵ دستگاه آمبولانس و هفت دستگاه اتوبوس آمبولانس به این کشور اعزام شده است و ۵۰ دستگاه آمبولانس و ۲۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس دیگر نیز در مرز‌های دو کشور مستقر هستند تا در صورت نیاز برای ارائه خدمت به عراق یا ایران اعزام شوند.


    دکتر کولیوند، هشت دانشگاه علوم پزشکی " ایلام، اهواز، آبادان، کرمانشاه، زاهدان، گیلان، خراسان رضوی و آذربایجان غربی " را دانشگاه های آماده خدمت به زائران اربعین و زائرانی که از کشورهای همجوار وارد ایران می شوند تا از مرزهای ایران برای رسیدن به کربلا استفاده کنند، معرفی کرد.


    وی با تاکید بر اینکه برنامه های عملیاتی کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی، هماهنگ با ستاد مرکزی اربعین اجرا می شود، اصول و سیاست های حاکم بر مراسم اربعین را که هماهنگ با ستاد مرکزی تدوین شده است را تشریح کرد.


    وی، " ترویج فرهنگ، نظم و امنیت، رعایت سنت ها و ارزش های دولت و ملت عراق، مردم محوری، تسهیل گری، مدیریت انتظارات و هماهنگی " را از جمله اصول و سیاست های حاکم بر مراسم اربعین ذکر کرد و ضمن تشریح هر یک از این اصول، گفت: پوشش مناسب جاده های مواصلاتی کل کشور توسط اورژانس پیش بیمارستانی از جنبه های مختلف بهداشتی و درمانی بویژه تهیه و توزیع مواد غذایی ، از اصلی ترین موارد و سیاست هاست.


    رئیس اورژانس کشور افزود: ما در سه محور " ارزیابی خطرات، تحلیل خطر و تدوین برنامه پاسخ و پاسخگویی (بهداشت، درمان، فوریت های پزشکی، آموزش و پیشگیری از بیماریها، سلامت روان و بازتوانی و توانبخشی) " آمادگی داریم.


   دکتر کولیوند در پایان سخنانش تاکید کرد که علاوه بر نیروهای مامور از سوی وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی، تمامی گروه های خدمات رسان، کار جمعی انجام می دهند و در قالب خادمین زائران امام حسین (ع) خدمت خواهند کرد.


   گفتنی است، این کنگره ملی با حضور مسئولان وزارت بهداشت، سازمان بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ، اورژانس کشور، جمعیت هلال احمر و جمع کثیری از پزشکان، پرستاران، کارشناسان بهداشت و موکبان سلامت برگزار شد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 15243
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: