• 1397/12/19 - 16:12
  • - تعداد بازدید: 8032
  • - تعداد بازدیدکننده: 80
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

بازدید هیات بورد رشته "مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست" وزارت بهداشت از توانمندی های دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

هیات ممتحنه و ارزشیابی رشته " مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) " وزارت بهداشت ضمن بازدید از امکانات و توانمندی های دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، طی نشستی با اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا و دیگر گروه های مرتبط آموزشی، نقطه نظرها و رویکرد دانشگاه در این ارتباط را به تبادل نظر گذاشت.

گالری تصاویر



   هیات ممتحنه و ارزشیابی رشته " مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) " وزارت بهداشت ضمن بازدید از امکانات و توانمندی های دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، طی نشستی با اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا و دیگر گروه های مرتبط آموزشی، نقطه نظرها و رویکرد دانشگاه در این ارتباط را به تبادل نظر گذاشت.


    به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در این برنامه، از سوی دبیرخانه علوم پایه پزشکی وزارت بهداشت، دکتر جباری مدیر گروه ایمنی صنعتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مطلبی کاشانی دانشیار بهداشت حرفه ای و مدیرگروه مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی کاشان و دکتر نجف پور استاد گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد شرکت داشتند.


    براساس این گزارش، اعضای بورد تخصصی HSE، از تمامی فعالیت های این دانشگاه در عرصه محیط زیست، کمپین ها، فعالیت ها و کارگاههای مرتبط بازدید کرده و رویکرد رفاه زیست محیطی این دانشگاه و ارتباط آن با سلامت اجتماعی و روان جامعه و بخصوص بیماران روانی، و اقشار کم توان مانند کودکان، معلولان و سالمندان را مورد توجه قرار دادند.


    پیش از بازدید اعضای بورد HSE، دکتر " حمیدرضا خانکه " رئیس مرکز تحقیقات و گروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، به معرفی دانشگاه و حیطه فعالیت آن، پرداخت.


   وی همچنین با معرفی مرکز تحقیقات و گروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی گفت که این مرکز در چهار بخش اصلی شامل " گروه پژوهشی بحران و بلایای طبیعی، اثرات سلامتی تغییرات اقلیم، حوادث ترافیکی و پدافند غیرعامل " که مرتبط با فعالیت HSE می باشد، تلاش می کند.


    در ادامه، دکتر " امیرسالار جعفرپیشه " مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن بیان فعالیت های دانشگاه در حیطه فن آوری سلامت، بر لزوم توسعه بخش ارتباط دانشگاه با صنعت و ارتقای سطح استاندارد تجهیزات توانبخشی تاکید کرد.


     دکتر " باسخا " دکترای اقتصاد با گرایش سلامت و عضو هیات علمی گروه مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی نیز از کاربرد اصول HSE در باب هزینه کرد پیش از بروز خسارت، و لزوم داشتن مدیریتی منسجم در ارتباطات این اصول، میزان خسارات و هزینه کردها به نفع جامعه و در نهایت، ارتقای سلامت اجتماعی گفت.


   وی، بر مقوله ایمنی به عنوان یکی از شاخصه های رفاه اجتماعی تاکید کرد و فراهم شدن زمینه تحقیق در محیط های شغلی به عنوان عاملی برای حفظ سلامت اقشار آسیب پذیر بلحاظ  اقتصادی و معشیتی را یادآور شد.


    دکتر " فرهاد طباطبایی قمشه " مدیر گروه آموزشی ارگونومی بر مفید بودن رشته HSE جهت آحاد جامعه و این دانشگاه تاکید کرد و گفت که برخی از مطالعات این دانشگاه در هریک از حیطه های مدنظر HSE در زمینه سالمندان، کودکان و معلولان انجام شده است، اما برای پرداختن اختصاصی به اثرات ترکیبی این حیطه ها ، می بایست با دیدی علمی تر و همه جانبه تر به موضوعات توجه شود.


    وی همچنین ضمن بیان لزوم اهمیت درمانی و بازتوانی افراد پس از حادثه به عنوان توانبخشی حرفه ای و ارگونومی، از اهمیت این موضوع و مغفول ماندن تحقیقات دراین زمینه، جهت کمک به رفاه جامعه و سلامت نیروی کار گفت.


     دکتر " محسن پورصادقیان" به عنوان دکترای تخصصی در زمینه بهداشت حرفه ای و ایمنی محیط کار، در نشست با اعضای بورد HSE، ضمن بیان ارتباط فعالیت ها و تحقیقات انجام شده در دانشگاه، مدل بررسی ارتباط حوزه های مختلف دانشگاه با عرصه های مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست خطرات در تمامی گروه های سنی و برای همه افراد جامعه با تاکید بر افراد کم توان را ارائه داد.


    وی با اشاره به اهمیت مباحث ایمنی بیمار در عرصه توانبخشی و نگهداری معلولان با توجه به تنوع توانخواهان، تفاوت شرایط معلولان و کم توانان جامعه با سایر بیماران در بیمارستانها و مراکز درمانی را یادآور شد و  نتیجه این توجه را ارتقای مدیریت پرستاری توانبخشی و سالمندی و نیز کیفیت خدمات اجتماعی و درمانی در این بخش دانست.


    دکتر پورصادقیان همچنین به عنوان نائب رئیس کمیته متناظر تخصصی سازمان بین المللی استاندارد (TC 181) در امور ایمنی اسباب بازی، بر لزوم توجه به ایمنی کودکان در محیط های بازی و زندگی که مورد توجه این دانشگاه است، تاکید کرد.


    در ادامه این برنامه، اعضای بورد HSE  به بازدید از امکانات و آزمایشگاههای گروه ژنتیک (بخش ایمنی زیستی)، آزمایشگاههای گروه های ارگونومی و روانشناسی بالینی، امور کلاسها، کلاس ارگونومی، کتابخانه و منابع فارسی و لاتین آن و سایت دانشگاه ... پرداختند.


    دکتر " نجم السادات موسوی " در بازدید این هیات از فعالیت های بخش محیط زیست دانشگاه و فعالیت پویش های مرتبط، کاردستی های بازیافتی، کتابخانه محیط زیست و سایر فعالیت های کمپین های مرتبط با محیط زیست در دانشگاه بر لزوم فرهنگ سازی مباحث زیست محیطی و آموزش آن در سطوح آموزش های پایه و پیش دبستان تاکید کرد.


    وی همچنین از فعالیتهای زیست محیطی انجام شده در دانشگاه شامل " تدوین چندین جلد کتاب کار محیط زیست و نیز کتب آموزشی مورد استفاده در مهدهای کودک که بعنوان سرفصل مصوب وزارت آموزش و پروش منتشر شده است "، اطلاع رسانی کرد که مورد توجه اعضای بورد HSE  قرار گرفت.


    دکتر " فرخی" استاد بهداشت محیط گروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی نیز در حین بازدید هیات بورد،گفت: برغم وجود قانون حمایت از اشتغال معلولان (سه درصد شاغلان هر سازمان) و لزوم توجه به ایمنی و سلامت این قشر آسیب پذیر در محیط های کاری، متاسفانه این مهم، کمی مغفول مانده است.


   دکتر "حسینی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی، نیز به اهمیت جامعه ایمن و لزوم توجه به ایمنی معلولان به عنوان " 15 درصد جامعه " و اهمیت ایمنی در جامعه سالمندان که " بیش از 10 درصد جامعه " را تشکیل داده و کماکان روبه رشد می باشد، اشاره کرد و بر حمایت از ایمنی و سلامت این افراد تاکید کرد.


    دکتر "کواری " عضو هیات علمی گروه مدیریت توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی که دارای تحقیقات و کتب بسیار در زمینه ایمنی و بهداشت در توانبخشی است، به طرح موضوع مناسب سازی محیط زندگی معلولان و لزوم توجه به امور ایمنی و بهداشتی خاص این افراد پرداخت.


   در ادامه این بازدید نیز دکتر "جزنی" دبیر هیات بورد HSE  وزارت بهداشت، بر لزوم توجه این دانشگاه به معلولان و افراد کم توان در بستر سلامت اجتماعی که رویکرد نوینی است، تاکید کرد.


    همچنین، دکتر " موسی جباری " از دیگر اعضای بازدید کننده بورد تخصصی، به اهمیت شاخه های مختلف ایمنی و بخصوص ایمنی عمومی که مورد توجه جامعه در زندگی روزمره است، اشاره کرد و کاربردی شدن تحقیقات جهت رفع نیازهای جامعه را ضروری دانست.


    اعضای بورد تخصصی HSE ، پس از بازدید از امکانات و توانمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بر لزوم همکاری بین دانشگاههای صاحب تخصص در حوزه ایمنی همچون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و نیز دانشگاههای فنی-مهندسی، جهت اجرای تحقیقات کاربردی پیرامون ایمنی عمومی و توانبخشی معلولان و افراد کم توان تاکید کردند.


رئیس، معاونان و جمعی از مدیران دانشگاه علوم بهزیستی نیز در پایان این برنامه، ضمن قدردانی از هیات بازدید کننده بورد تخصصی HSE که در این برنامه شرکت کردند، ابراز امیدواری کردند که این دانشگاه بتواند در مسیر تحقق اهدافش، از کمک، راهنمایی و همکاری اعضای هیات بورد HSE  استفاده کند.


    لازم به ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با ۲۲ گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات در رشته های خاص سه حوزه سلامت ( رفاه و سلامت اجتماعی، سلامت روانی و توانبخشی ) همچون " مدیریت رفاه و سلامت اجتماعی، مددکاری اجتماعی، مشاوره و روانشناسی بالینی، سلامت در حوادث و بلایا، فیزیوتراپی، کاردرمانی، ارتوپدی فنی، ارگونومی، گفتاردرمانی و همچنین، روانپزشکی، روانشناسی، پرستاری توانبخشی و ... " ، ضمن تعلیم و تربیت نیروی متخصص، در طراحی و اجرای پروژه های ملی و منطقه ای مشارکت دارد.


    این دانشگاه منحصربفرد که تحت نظارت وزارت بهداشت فعالیت می کند، در برخی از رشته ها بعنوان تنها برگزارکننده، و در برخی از آنها نیز بعنوان اولین برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) در داخل و خارج از کشور شناخته شده است.


انتهای خبر/


تهیه و تنظیم خبر: پورصادقیان – نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13911
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: