• 1399/08/05 - 07:10
  • - تعداد بازدید: 2223
  • - تعداد بازدیدکننده: 115
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

برنامه های اولویت دار سرپرست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام شد

دکتر حمیدرضا خانکه سرپرست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، امروز (دوشنبه) برنامه های اولویت دار این دانشگاه را اعلام کرد.

    دکتر حمیدرضا خانکه سرپرست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، امروز (دوشنبه) برنامه های اولویت دار این دانشگاه را اعلام کرد.


    دکتر خانکه در اولین مصاحبه خود با خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با اشاره به ملاقات های معاونان و گروه های آموزشی این دانشگاه با ایشان و ارائه گزارش عملکرد حوزه های خود طی دو سال گذشته و همچنین ملاقات هایی که با معاونان وزارت بهداشت طی دو هفته گذشته داشته، اولویت های مورد نظر در برنامه های این دانشگاه را ذکر کرد.


   وی، " معرفی و توسعه دانشگاه " را از اهداف و برنامه ها ذکر کرد و گفت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دانشگاه متفاوتی است و ماموریت متفاوت هم دارد. این دانشگاه سطح سوم خدمات سلامت را ارائه می دهد، ما اگر بگوییم که سطح اول بهداشت است و سطح دوم، درمان، سطح سوم توانبخشی است که بسیار با اهمیت است، چرا که جامعه ما بسرعت درحال پیرشدن است و از طرفی، ما حوادث و سوانح متعددی مثل حوادث ترافیکی داریم که معلولیت های مختلفی را به جامعه تحمیل می کند، و همچنین بیماری های مزمن، سکته های مغزی و مشکلات قلبی و ابتلاهای مختلف، سبب شده که نیاز به خدمات تعریف شده بعد از دوره حاد را داشته باشیم.


    سرپرست دانشگاه با اشاره به فعالیت 22 گروه آموزشی تخصصی و کاملا متفاوت و هشت مرکز تحقیقاتی در این دانشگاه، تاکید کرد که این دانشگاه می تواند خلاء نظام سلامت را پر کند و بنوعی کمک کند تا مردم پس از دوره حاد، با یک خدمات خوب و علمی بتوانند به زندگی مستقل و با عزت خودشان برگردند.


    وی افزود: ماموریت دیگر دانشگاه در حوزه سلامت اجتماعی است که حلقه مفقوده در نظام سلامت محسوب می شود، چون شواهد زیادی نشان می دهد که بیش از 75 درصد سلامت وابسته به عواملی خارج از نظام سلامت است، بنابر این عوامل اجتماعی سلامت خیلی مهم بوده و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی این بضاعت را دارد که در حوزه اجتماعی مطالعاتی انجام بدهد و شواهد علمی تولید بکند و آن قسمت مغفول مانده سلامت را پوشش بدهد.


    وی ادامه داد: ما در بحران شیوع ویروس کووید 19 هم می بینیم که حجم زیادی از سلامت، تبعیت مردم از توصیه های بهداشتی و درمانی در خارج  از نظام سلامت است که تحت تاثیر عوامل فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی ، باورها و سرمایه های اجتماعی می باشد، لذا در این حوزه نیز دانشگاه علوم بهزیستی می تواند متولی باشد.


   دکتر خانکه، " توسعه مراکز پزشکی و توانبخشی تحت پوشش دانشگاه " و ارتباط فعال خدمات توانبخشی با خدمات جامع سلامت را از دیگر برنامه های خود عنوان کرد و اظهار داشت: با توسعه مراکز پزشکی و توانبخشی و همچنین ادغام خدمات توانبخشی در زنجیره خدمات نظام سلامت،تعریف و تدوین استاندارد ها، دستورالعمل ها و گایدلاین های مرتبط، امیدوارم بتوانیم زنجیره خدمت توانبخشی در سطح کشورتعریف و تبیین کنیم، از کلینیک ها تا بیمارستان ها، تا خدمات پس از ترخیص بنوعی یک مسیر مراقبتی و درمانی برای مراجعان به حوزه توانبخشی را تعریف کنیم.


     وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم بهزیستی، یک دانشگاه منحصربفرد است که بیشترین دانشجویان آن در مقاطع تحصیلات تکمیلی اشتغال دارند، گفت: وجود بیش از 60 درصد دانشجویان در مقاطع ارشد و دکتری، ظرفیت بسیار بالایی است و ما باید متخصصان در رشته های بین رشته ای مورد نیاز جامعه و در راستای اهداف دانشگاه های نسل سوم که کارآفرینی و تولید ثروت است را تربیت کنیم .


    وی افزود: بنا به دستور و سیاست وزارت بهداشت، ما باید با وزارت علوم در ارتباط باشیم، ما تنها دانشگاهی هستیم که تعدادی از دانشجویان در رشته های وزارت علوم در دانشگاه ما در حال تحصیل هستند و بنوعی با وزارت علوم در حال ارتباط هستیم و می توانیم یک الگوی موفق برای ارتباط دو وزارتخانه بهداشت و علوم باشیم .


   دکتر خانکه همچنین اظهارداشت: توسعه و اتمام عملیات اجرایی پروژه های نیمه تمام دانشگاه مانند بیمارستان های ایثار، یافت آباد و اخوان و مشارکت کلیه آحاد دانشگاه در زمینه توسعه دانشگاه و تربیت و معرفی مدیران جوان برای احراز پست های مدیریتی و تقویت بدنه مدیریتی دانشگاه، از دیگر برنامه های دانشگاه است.


    وی از دیگر اولویت های دانشگاه ، " تسهیل فرآیند تحصیل و فارغ التحصیلی دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری که بواسطه شیوع کرونا، پایان نامه ها و رساله هایشان متوقف شده و نتوانستند کارشان را انجام بدهند و دانشجویان کارشناسی که کارورزی و واحدهای عملی شان متوقف شده و نیاز به رسیدگی دارد " را ذکر کرد.


    وی با اشاره به علاقه خود نسبت به ارتباط مداوم با بدنه دانشجویی دانشگاه، گفت: ما در کنار دانشجویان هستیم، آنان فرزندان ما هستند و فراق دانشجویان ما را هم رنج می دهد. دانشگاه بدون حضور دانشجو هویت و معنی ندارد، بنابر این باید ارتباطمان را با دانشجویان حفظ کنیم و در کنارشان باشیم.


    سرپرست دانشگاه افزود: ماموریتی که به حوزه دانشجویی سپردم، ارتباط دائم با دانشجویان و  پیگیری دغدغه هایشان است.  حوزه آموزش هم همینطور ، باید به دانشجویان کمک کنیم تا این دوره بحرانی که هم ناشی از شیوع کروناست و هم ناشی از تحریم ظالمانه ابرقدرت هاست، به امید خدا طی شود.


    دکتر خانکه ، توسعه حوزه پژوهش را از دیگر اولویت های دانشگاه خواند و گفت: امیدوارم بتوانیم در رتبه های پژوهشی و در حوزه فناوری، به جایگاه اصلی خودمان دست پیدا کنیم، کمیته تحقیقات دانشجویی، خدمات رفاهی کارکنان و خدمات رفاهی دانشجویان از اولویت های بنده است، برغم اینکه وضع مالی دانشگاه خوب نیست، اما با ارتباطاتی که با بدنه وزارت بهداشت برقرار کردیم و شخص آقای وزیر و معاونانشان با تمام قوا کمک می کنند تا در این مقطع زمانی بسیار سخت کرونا، پرداخت ها چه در حوزه دانشجویی، چه کارمندی و چه حوزه اساتید، بموقع صورت بگیرد تا همکاران در این شرایط سخت اقتصادی، دغدغه حقوق و مزایای خود را نداشته باشند.


    وی افزود: درصددم که هرچه سریعتر بازدید های خود را از مراکز تابعه دانشگاه شروع کنم ، ان شاالله روزهای سه شنبه و چهارشنبه از بیمارستان های روانپزشکی رازی و توانبخشی رفیده بازدید خواهم کرد، از خوابگاه ها، درمانگاه ها، گروه های آموزشی و ستاد دانشگاه بازدید خواهم کرد، گر چه من در این دانشگاه بزرگ شدم و همه بخش ها، کارکنان و اعضای هیات علمی را می شناسم ولی تمایلم بر این است که به تمام حوزه ها سرکشی کرده و به همکاران "خسته نباشید" بگویم .


   وی همچنین درباره حضور و غیاب کارکنان در این دوران کرونایی نیز گفت: براساس مصوبه استاندار محترم تهران، حداکثر 50 درصد کارکنان باید سرکار باشند، نیت ما هم این است که گروه های آسیب پذیر، خانم هایی که فرزند زیر شش سال دارند و خانم های باردار، کمتر در معرض باشند و تعداد 50 درصد کارکنان را بیشتر همکاران جوانتر و همکارانی که امکان آسیب پذیری کمتری دارند، تشکیل بدهند، اما قاعدتا باید این تعداد حضور داشته باشند تا بتوانند امور مربوط به دانشجویان و دانشگاه را پیش ببرند، کما اینکه خدمات همکاران درمانی ما هیچگاه قطع نشده است.


    وی همچنین در بخش دیگری از این گفت وگو، از حسن اعتماد جناب وزیر و معاونین محترم ایشان تشکر کرد و افزود: از زمانی که مسئولیت سرپرستی دانشگاه را بعهده گرفتم، استقبال دانشجویان، اساتید و مدیران دانشگاه خیلی خوب بود، گروه های مختلف به دیدنم آمدند و مسایلشان را مطرح کردند و کاری که من انجام دادم این است که از معاونان محترم خواهش کردم تک به تک بیایند و گزارش حوزه خودشان را بدهند، و گزارش مبسوطی از معاونت های درمان، آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و توسعه داشتیم، گروه های مختلفی برای تجدید میثاق دیدار داشتند، علاوه بر این، از خارج دانشگاه نیز آقای دکتر طالبیان قائم مقام معاون درمان وزارت بهداشت و تیمشان زحمت کشیدند و بطور حضوری تبریک گفتند، خانم دکتر لاری معاون فرهنگی – دانشجویی وزارت بهداشت تلفنی تبریک گفتند و روسای مختلف دانشگاه ها که تبریک کتبی فرستادند.


    سرپرست دانشگاه علوم بهزیستی همچنین از ملاقات با دکتر حقدوست معاون آموزشی و دکتر شانه ساز معاون غذا و دارو وزارت بهداشت گفت که هر دو بزرگوار ضمن آرزوی موفقیت، قول همکاری صددرصدی دادند.


    وی همچنین در تداوم ملاقات با مسئولان وزارت بهداشت، افزود: درصددم که با دکتر جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت که با جناب وزیر مسافرت بودند، خانم دکتر حضرتی و دکتر تقوی نژاد ملاقات داشته باشم و همه معاونان را طی یکی دو هفته آینده خواهم دید و تلاشم بر این است که همگی مانند یک خانواده در کنار هم، با یک حرکت تیمی، با توکل به خدا و با حمایت وزارت بهداشت حرکت کنیم و دانشگاهمان را در مسیر توسعه هدایت کرده و به جایگاهی بهتر از این برسانیم.


    وی از زحمات روسای قبلی دانشگاه، " آقای دکتر جغتایی، خانم دکتر نخعی، آقای دکتر حسینی ، آقای دکتر خرم خورشید، اقای دکتر کمالی، و آقای دکتر عرب " تشکر کرد و گفت: احساس من این است که همه این افراد تلاششان در جهت توسعه دانشگاه بود و هر کدام در این مسیر پلکانی، پله هایی را طی کردند، ان شاالله خداوند به بنده هم افتخار و عزت بدهد تا بتوانم این مسیر را طی کنم، دست یاری به طرف همه دانشجویان محترم، اساتید محترم و همکاران ستادی دانشگاه و مراکز تابعه دراز می کنم، و توکلم به خداست و در مدتی که این مسئولیت را دارم از یک روز تا هر زمان که طول بکشد، از کوچکترین تلاشی مضایقه نخواهم کرد.




   دکتر خانکه که از اواخر مهرماه امسال، مسئولیت سرپرستی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را بعهده گرفته است، در بخشی از این گفت وگو به سوابق اجرایی خود در این دانشگاه اشاره ای کرد و گفت: 10 سال سابقه کار در بیمارستان روانپزشکی رازی و مدیریت ادارات آموزش مداوم و EDC دانشگاه، مسئول حوزه دانشجویی دانشگاه، مسئولیت معاونت درمان، معاونت پژوهشی، قائم مقامی رئیس دانشگاه در امور اجتماعی، مسئولیت مرکز تحقیقات، و مدیریت گروه آموزشی، بخشی از سوابق کاری بنده است.


   وی همچنین از سال 1374 عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی بوده و به درجه استادی نائل آمده، و طی این مدت فعالیت علمی در داخل و خارج از کشور داشته که در این باره اظهار داشت: همزمان با فعالیت در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، علاوه بر عضویت در فرهنگستان علوم پزشکی و کمیته علمی ستاد ملی کرونا، از حدود 10 سال پیش با دانشگاه کارولینسکای سوئد و از پنج سال گذشته با دانشگاه لایپزیک آلمان به عنوان مدرس در دوره دکتری کار می کنم و اخیرا هم در دانشگاه فقای آلمان به منظور طی دوره پرفسورشیب با گرانت موسسه الکساندر فون همبولت  پذیرفته شدم  و در کنار این فعالیت ها، با دانشگاه گدانس لهستان هم کار کردم ، طی چند ماه اخیر نیز بعنوان سرپرست گروه فوریت های دفتر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی (EMRO)  و مسئول  حوزه " فوریت ها " در کشورهای منطقه فعالیت داشتم.


     وی در پایان افزود: خوشحالم در دانشگاهی که رشد کردم، افتخار همکاری دارم و تمام تلاشم را برای توسعه دانشگاه خواهم کرد، چرا که این دانشگاه هویت بنده است و توسعه این دانشگاه آرزوی همیشگی من بوده و هست.


 انتهای پیام/



تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 17544
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: