• 1395/09/27 - 08:56
  • - تعداد بازدید: 2825
  • - تعداد بازدیدکننده: 82
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

بسیجیان خستگی ناپذیر، از کلاس درس تا خدمت رسانی به محرومان

دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز پنجشنبه (25 آذرماه) برای اولین بار با حمایت و پشتیبانی بسیج جامعه پزشکی دانشگاه ، و کانونهای بسیج مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی ، بیمارستان توانبخشی رفیده و مرکز پزشکی - توانبخشی اسماء ، به منطقه کم برخوردار تقی آباد از توابع شهرری اعزام شده و در اردوی جهادی گروه پزشکی – توانبخشی بسیجیان شرکت کردند.



    دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز پنجشنبه (25 آذرماه) برای اولین بار با حمایت و پشتیبانی بسیج جامعه پزشکی دانشگاه ، و کانونهای بسیج مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی ، بیمارستان توانبخشی رفیده و مرکز پزشکی - توانبخشی اسماء ، به منطقه کم برخوردار تقی آباد از توابع شهرری اعزام شده و در اردوی جهادی گروه پزشکی – توانبخشی بسیجیان شرکت کردند.


    بسیجیان شرکت کننده در این اردو که شامل " پزشک عمومی ، متخصص روانپزشکی ، دندانپزشک ، پرستار توانبخشی (جهت انجام تست قند و فشارخون) ، کارشناسان گفتاردرمانی ، کاردرمانی ، شنوایی سنجی ، فیزیوتراپی ، مددکاری اجتماعی ، مشاوره تغذیه و مامایی " بودند، با استقرار در دبیرستان شهید رجایی تقی آباد، به همه مراجعان از تمامی گروههای سنی (نوزادان تا سالمندان )، خدمات رایگان ارائه دادند.


    " سیدرضا طاهرزاده " مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی در باره این اردوی جهادی ، به خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: بسیج دانشجویی تصمیم گرفت تا وارد اجرای برنامه های جهادی در حوزه علوم پزشکی بشود و چون تجربه ای از گذشته نداشت ، از تجربه بسیج جامعه پزشکی استفاده کرده و این جسارت را پیدا کرد تا وارد عرصه اردوهای جهادی بشود.


    وی افزود: برای مشارکت در این حرکت خداپسندانه که بمناسبت هفته وحدت اجرا شد، 12 نفر در قالب دو گروه از دانشجویان داوطلب از خوابگاههای حضرت زهرا (س) و امام حسین (ع) دانشگاه در این اردو شرکت کردند که شامل دانشجویان ورودی جدید و دانشجویان ترم های پنج به بالا می شدند که دانشجویان ورودی جدید ، در امور مربوط به پذیرش ، مدیریت برنامه و امور اجرایی اردو همکاری کرده و دانشجویان ترم های بالا ، در کنار متخصصان و کارشناسان توانبخشی ، در انجام ویزیت رایگان و ارائه خدمات به نیازمندان مراجعه کننده مشارکت کردند.


    وی همچنین اظهارداشت : بسیج دانشجویی با اجرای این برنامه ، در نظر داشت تا دانشجویان روحیه خدمت به مردم  را کسب کنند ، بویژه اینکه وضعیت محرومان را از نزدیک ببینند و این روحیه را بدست بیاورند که باید به مردم محرومی خدمت کنند که حقی بر گردن ما که با پول آنان ، تحصیل می کنیم ، دارند.


   طاهرزاده افزود: ضمن آنکه ، می خواستیم دانشجویان را تقویت کنیم تا تجربه حضور در این مناطق و چگونگی برقراری ارتباط با ساکنان این مناطق را کسب کنند، چرا که برای فعالیت در مناطق مختلف ، باید بدانند که چگونه با مردم آن مناطق که دارای فرهنگ های متفاوت هستند، ارتباط برقرار کنند تا بتوانند خدمات رایگان خود را به آنان ارائه بدهند.


طرح " تسنیم " یا " توسعه سلامت نظام مند یاری محور " توسط بسیج دانشجویی اجرا می شود


    مسئول بسیج دانشجویی در بخش دیگری از این گفت وگو ، با اشاره به تدوین طرح تسنیم یا  " توسعه سلامت نظام مند یاری محور " توسط بسیج دانشجویی ، گفت : با توجه به اینکه اردوهای جهادی مانند اردوی تقی آباد ، بصورت مقطعی و در مناسبت های خاص انجام می شود و دسترسی ساکنان آن مناطق به متخصصان و کارشناسان این اردوها برای پیگیری مشکلات تشخیص داده شده ، وجود ندارد، طرح " تسنیم " خاص خدمات حوزه توانبخشی ، تدوین شده است.


   طاهرزاده افزود: در این طرح ، گروههایی از تمام رشته های توانبخشی تشکیل می شود و با آموزش این گروهها برای چگونگی کار گروهی ، آنان آماده ارائه خدمات در سطح جامعه شده و سپس، این گروهها به مراکز درمانی و توانبخشی مناطق مختلف جهت ارائه خدمات معرفی خواهند شد.


   وی ادامه داد: تفاوت این گروهها با گروههای اردوهای جهادی فعلی در این است که گروههای طرح تسنیم صرفا نیازهای توانبخشی را پوشش می دهند و بصورت هفتگی یا هر دو هفته یکبار ، در مراکز معرفی شده ، مستقر می شوند تا بیماران و نیازمندانی که قبلا به آنان مراجعه کردند ، بتوانند مجددا از راهنمایی و مشاوره این گروه  استفاده کنند و اقدامات بعدی را با متخصص یا کارشناس گروه پیگیری کنند.


   وی با تاکید بر این نکته که روحیه اردوهای جهادی برای اجرایی کردن طرح تسنیم لازم است ، گفت: قرار است ، این طرح در مرحله اول ، بصورت آزمایشی در دانشگاه علوم بهزیستی که دانشگاه تخصصی حوزه توانبخشی است ، اجرا شود و با دریافت نتایج مطلوب از اجرای آزمایشی آن ، طرح را به وزارت بهداشت ارائه دهیم تا برای گروههای توانبخشی دانشگاههای سراسر کشور اجرا کند.


   طاهرزاده افزود: با اجرای طرح تسنیم ، بتدریج گروههای توانبخشی کل کشور ، به یکدیگر مرتبط می شوند و گروههای توانبخشی بلحاظ  فعالیت تخصصی و همچنین انجام کارهای گروهی ، گسترده خواهند شد.


   وی تصریح کرد: اجرای طرح تسنیم می تواند در پیشگیری از انواع اختلالات و غربالگری اقشار مختلف مردم در حوزه توانبخشی ، بسیار موثر باشد.


دانشجویان شرکت کننده در اردوی جهادی تقی آباد بی صبرانه مشتاق برگزاری اردوی دیگری هستند


    مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی در پاسخ به این سئوال که آیا تاثیرات پیش بینی شده در دانشجویان شرکت کننده در اردوی جهادی تقی آباد اتفاق افتاد؟ ، گفت: دانشجویان شرکت کننده پس از پایان اردو ، اشتیاق خود را برای برگزاری اردوی دیگر و حضور در آن را نشان دادند و بصراحت بیان کردند که " بی صبرانه مشتاق برگزاری اردوی دیگر و شرکت در آن هستند " .


    طاهرزاده افزود: این درحالی است که حضور آنان در اردوی جهادی ، نه از سر وظیفه بود و نه جنبه " کارورزی " برای تکمیل واحدهای درسی داشت ، بلکه همه داوطلبانه شرکت کرده بودند و در کنار خدمت رسانی ، حتی  با اهدای هدایایی که از قبل آماده شده بود ، به دنبال  همدلی و برقراری ارتباط دلسوزانه و عمیق با نیازمندان بودند.


    وی از صحنه های بی نظیری که از برقراری ارتباط خوب دانشجویان با متخصصان علوم پزشکی و کارشناسان حوزه توانبخشی بوجود آمد ، و از ایجاد حس نوعدوستی در میان آنان سخن گفت و ادامه داد: دانشجویان که اولین کار جهادی را تجربه می کردند ، همه هماهنگ با دیگر بسیجیان با ساده ترین صبحانه و ناهار ، دست از  تلاش و انجام وظیفه ای که به آنان محول شده بود ، برنداشتند، و حتی شاهد بودیم که بعضی از آنان ، میان وعده خود را به مراجعه کنندگان هدیه می کردند.


   وی تصریح کرد: بنظر من ، در جامعه ای که اکثر جوانان فقط بفکر پول درآوردن هستند، مشاهده صحنه های فوق العاده در اردوی جهادی ، تاثیر بسزایی در درس خواندن دانشجویان و نگرش آنان به جامعه و مردم نیازمند خواهد داشت.


اردوهای جهادی ، در راستای عدالت اجتماعی در کل کشور با گامهای هرچند کوچک بسیجیان ، اجرا می شود


      طاهر زاده در پایان این گفت وگو با تاکید بر اینکه اردوهای جهادی ، علاوه بر خدمت رسانی ، تمرین انسانیت ، جدا نشدن از قشر مردم و کمک به مردم و دیدن واقعیت های جامعه است ، گفت : دانشجویان با شرکت در اردوی جهادی ، مطمئنا در برنامه ریزی و آینده نگری خود ، متفاوت می اندیشند و متوجه می شوند که هر فعالیت آنان در این جهت ، ذکات علمی است که در طول سال کسب می کنند و باید به مردم مناطق محروم منتقل کنند.


    وی همچنین این فعالیت ها را در راستای عدالت اجتماعی در کل کشور با گامهای هرچند کوچک بسیجیان و دیگر موسسات ذکر کرد و افزود: باید سیاستهای کشور  نیز در جهت بهبود وضعیت مردم و عدالت اجتماعی باشد و وظیفه همه مردم است که برای بهره مندی تمامی اقشار جامعه از بهترین خدمات ، تلاش کنند.


          


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 9536
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: