• 1402/10/12 - 11:37
  • - تعداد بازدید: 418
  • - تعداد بازدیدکننده: 412
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی :

بکارگیری فناوری‌های نوین در حوزه توانبخشی یک ضرورت است / نیاز روبه رشد کشور به حوزه تجهیزات توانبخشی

سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فناوری‌های نوین در حوزه توانبخشی یک ضرورت است و باید فناوران به دنبال پژوهش های کاربردی باشند.

 




به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر حمیدرضا بنفشه سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: استراتژی کلی وزارتخانه دردولت سیزدهم ، حمایت از پژوهش‌های کاربردی در راستای نیل به مرجعیت علمی و توسعه فناوری‌های نوین است.

وی افزود: در حوزه تحقیقات و فناوری درصدد رفع نیازهای جامعه هستیم و تحقیقات را در راستای نیازهای جامعه ، اولویت‌ بندی می‌کنیم و با توجه به نامگذاری شعار سال«مهار تورم، رشد تولید» از سوی مقام معظم رهبری، در نقشه راهی که ترسیم کردیم چهار گام را مدنظر قرار دادیم که گام اول تعیین اولویت‌ها و نیازهای نظام سلامت است که در حوزه دارو، مواد اولیه دارویی، تجهیزات پزشکی و توانبخشی، درمان‌های نو، ژن درمانی، درمان‌های شناختی و.. احصا نظام مسائل انجام شده است و به مراکز رشد،  پارک‌های فناوری، دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، دانشگاه های وزارت علوم و ... ابلاغ شده است تا تمام ذینفعان و فعالان حوزه سلامت در جریان این نیازها باشند و درعرصه رفع این نیازها گام‌های عملیاتی بردارند.

سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: گام دوم نقشه راه، شناسایی ظرفیت‌های ملی حوزه فناوری سلامت است که با بررسی های انجام شده به شناسایی  ظرفیت‌ها در این راستا پرداختیم و اطلس جامع فناوری سلامت در این مسیر تدوین و نهایی شد و امسال رونمایی می‌شود تا شناخت دقیق‌تری از حوزه فناوری سلامت داشته باشیم.

 دکتر بنفشه گفت: در گام سوم، تقسیم کار ملی با استفاده از ظرفیت های نیماد و بودجه های حمایتی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از طرح­های فناورانه ای که در پاسخ به نیازهای نظام سلامت انجام می شود به صورت ویژه حمایت می شود و در گام چهارم در صددیم در جایی که محصولات اولیه را داریم رفع موانع تولید را در نظر بگیریم و کمک کنیم که محصولات اولیه در مقیاس وسیع تولید و وارد بازار شوند.

سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت افزود: مسئول اصلی مجوزهای تجهیزات پزشکی، اداره کل تجهیزات پزشکی غذا و دارو است که تایید و صدور مجوزها را عهده دار است اما در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز کمیته تخصصی توانبخشی داریم که فناوری‌های توانبخشی در این کمیته با حضور افراد صاحب نظر از دانشگاه های تخصصی با مرجعیت توانبخشی نظیر دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تا صاحبنظران دانشگاه هلال احمر، دانشگاه تهران وغیره مشارکت فکری و علمی دارند .

دکتر بنفشه گفت: انقلاب اسلامی، در همه زمینه‌ها باعث ارتقا و پیشرفت شد که یکی از این پیشرفت‌ها، در حوزه بهداشت رقم خورد،براساس آمار، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در حوزه‌های مختلف از جمله بهداشت و سلامت، پیشرفت‌های فراوانی حاصل شد که بهبود وضعیت سلامت عمومی شهروندان، افزایش محصولات درمانی و پزشکی در نقاط مختلف کشور، افزایش سطح امید به زندگی و کاهش مرگ و میر از جمله مواردی است که نشان دهنده رشد و پیشرفت در حوزه سلامت است و از سویی این افزایش سن امید به زندگی، تکالیفی را برای مجریان سیاستمداران و قانونگذاران ایجاب می‌کند که وقتی سن متوسط افزایش پیدا می‌کند باید خدمات توانبخشی و به نوعی فناوری های توانبخشی افزایش یابد و سالمندی در آینده، قطعا سیمای جوامع بشری را دگرگون خواهد کرد و باید امروز به فکر فناوری های توانبخشی حوزه سالمندی باشیم .

وی در ادامه با توجه به  نیاز روبه رشد کشور به حوزه تجهیزات توانبخشی گفت: حوزه توانبخشی با هدف افزایش کیفیت زندگی اهمیت دوچندانی را برای مخاطبان ایجاد کرده است و باید بدانیم،  توانبخشی صرفاً ویژه افراد دارای معلولیت نیست و برای انواع اختلالات و کم توانی‌ها نیز استفاده می شود.

 دکتر بنفشه افزود: فناوری‌های نوین در حوزه توانبخشی نظیر هوشمندسازی، توانبخشی از راه دور، تجهیزات توانبخشی هوشمند با نیازهای شخصی شده، هوش مصنوعی، شخصی‌سازی دستگاه‌های توانبخشی و.. جای کار فراوان دارد و در دنیا نیز کار شده و ما نیز با توجه به نیاز کشور باید گام های عملیاتی برداریم.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف جشنواره فناوری‌های توانبخشی که سال گذشته در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد و دبیرخانه دائمی جشنواره فناوری های توانبخشی نیز در این دانشگاه ایجاد شد این است با شناسایی ایده‌ها، محصولات نمونه اولیه که در مرکز رشد پارک‌های علم و فناوری توسعه پیدا کرده‌اند از طریق کمیته توانبخشی دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد حمایت قرار ‌گیرند و تولید محصول نهایی و تجاری سازی را برای این گروه ها تسهیل می کنیم.

تشکیل دبیرخانه دائمی فناوری‌های توانبخشی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی

وی گفت دانش فنی در دانشگاه‌هاست و امیدواریم با تشکیل دبیرخانه دائمی فناوری‌های توانبخشی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و استمرار این رویداد فناورانه به راهبرد اصلی که توسعه حوزه فناوری و حمایت از پژوهش‌های کاربردی در جهت رفع نیاز جامعه است، نزدیکتر شویم و بتوانیم به مرجعیت علمی و تحقق شعار سال نزدیک تر شویم.

گفتنی است دومین جشنواره فناوری های توانبخشی به همت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی 24بهمن ماه سال جاری با همکاری و حمایت مجمع خیرین سلامت کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، معاونت پژوهشی وزارت علوم، سازمان ملی استاندارد ایران، سازمان بهزیستی کشور، جمعیت هلال احمر، سازمان بیمه سلامت ایران، سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح، بنیاد شهید انقلاب اسلامی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می شود.

انتهای پیام/

تهیه و تنظیم: گلرخ

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 28849
خبرنگار

جعفر دخیلی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: