• 1400/02/08 - 19:00
  • - تعداد بازدید: 2391
  • - تعداد بازدیدکننده: 95
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19 اعلام کرد:

تاثیر کرونا بر توانمندسازی و معیشت زنان سرپرست خانوار

دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19 براساس مطالعات انجام شده، اعلام کرد: شیوع کرونا در کشور، تاثیر منفی بر توانمندسازی و معیشت زنان سرپرست خانوار گذاشته است.

 


   دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19 براساس مطالعات انجام شده، اعلام کرد: شیوع کرونا در کشور، تاثیر منفی بر توانمندسازی و معیشت زنان سرپرست خانوار گذاشته است.


   به گزارش دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19 ، زنان سرپرست خانوار از جمله گروههای اجتماعی هستند که علاوه بر وظایف مادری، تربیت فرزندان و اداره خانه، نقش اقتصادی و کسب درآمد خانواده را نیز به عهده دارند.


   با ظهور بحران ناشی از گسترس ویروس کووید 19 در کشور، روزانه شاهد از دست دادن جان تعداد زیادی از افراد در جامعه هستیم، ضمن آنکه روند افزایشی مراجعات زنان سرپرست خانوار به سازمان بهزیستی و بازدید های صورت گرفته توسط مددکاران اجتماعی، گویای افزایش تعداد این گروه در جامعه می باشد.


   از سویی، این بحران سبب آسیب بر فضای کسب و کار و کارآفرینی شده، و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را از طریق اشتغال فردی و گروه های همیار تحت تاثیر قرار داده و با موانع زیادی مواجه کرده است. تعدادی از زنان سرپرست خانوار از کار بیکار شده اند و درآمد عده ای کاهش یافته است و خروج از چرخه حمایت سازمان های خدماتی و حمایتی جهت جایگزینی افراد جدید، با کاهش روبه رو شده است.


   تعدادی از جمعیت زنان سرپرست خانوار به دلیل نداشتن درآمد کافی، تحت حمایت سازمان ها و موسسات خیریه می باشند. طبق آمار سرشماری سال 1395 در استان تهران، تعداد 592 هزار و 68 خانوار زن سرپرست (13.8 درصد کل خانوارها) زندگی می کنند. و تعداد 12 هزار و 252 خانوار در سال 1400 از خدمات سازمان بهزیستی برخوردار می باشند.


   ابتلای اعضای خانواده به بیماری و از دست دادن مادر یا فرزندان این خانواده ها و کاهش روابط اجتماعی موجب ایجاد مشکلات اقتصادی، روانی و اجتماعی مضاعف بر خانواده ها شده که  افزایش حمایت اجتماعی از زنان سرپرست خانوار و جذب افراد پشت نوبت و نیز ارائه خدمات مشاوره ای، روانشناختی و بهداشتی را  بیش از پیش مورد توجه قرار می دهد.


    سازمان بهزیستی با مشارکت بخش خصوصی و جلب مشارکت خیرین در زمینه تحویل بسته های بهداشتی، بسته های غذایی و ارزاق، آموزش رعایت فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی در راستای پیشگیری و کنترل بیماری اقداماتی داشته است، اما این خدمات کافی نبوده و نیازمند مشارکت حداکثری مردمی در جذب منابع اجتماعی و گسترش فعالیت های محله محور برای کنترل و کاهش این بیماری می باشد.


   در چنین شرایطی جذب افراد پشت نوبت با در اختیار قرار دادن مجوز و اعتبارات مربوطه در کاهش آسیب های اجتماعی و روانی نقش قابل توجهی خواهد داشت، همچنین توجه به رونق فضای کسب و کار اینترنتی جهت افزایش درآمد خانواده ها و افزایش آموزش های تخصصی در بستر فن آوری اطلاعات، مثمر ثمر خواهد بود.


   یکی دیگر از عواملی که بر زندگی زنان سرپرست خانوار تاثیر مهمی می گذارد و پیامدهای جبران ناپذیری بر خانواده بر جای خواهد گذاشت، عدم دسترسی فرزندان این خانواده ها به ابزار و امکانات آموزش مجازی است، امکاناتی چون تبلت و گوشی هوشمند، که عدم دسترسی به آن، موجب محروم شدن فرزندان از آموزش ها خواهد شد.


   مساله نابرابری در فن آوری ارتباطات و اطلاعات در جریان بحران کرونا، نشان از تعیین شکاف دیجیتال برای دانش آموزان و دانشجویان نیازمند است. با توجه به آمارهای بدست آمده از سامانه اطلاعاتی سازمان بهزیستی  تعداد  4500 دانش آموز و 650 دانشجو از فرزندان زنان سرپرست خانوار، تحت حمایت می باشند و در سالجاری در خصوص پرداخت شهریه دانشگاه و پرداخت کمک هزینه های دانش آموزی برنامه هایی اجرا شد  و تعدادی تبلت و گوشی در اختیار فرزندان قرار گرفته است که این خدمات نیز ناکافی بوده و نیازمند توجهات بیشتر در این زمینه می باشیم.


انتهای پیام/


تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 19027
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: