• 1397/07/30 - 18:46
  • - تعداد بازدید: 6174
  • - تعداد بازدیدکننده: 94
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر گروه آموزشی گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی :

تحقیقات نشان می دهد، فعالیت مداخله ای گفتاردرمانگران بر رفع مشکلات بلع و تغذیه نوزادان نارس موثر است

مدیر گروه آموزشی گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پی اجرای پایان نامه یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته گفتاردرمانی این دانشگاه که سبب پیشرفت تغذیه دهانی در نوزادان نارس با سن جنینی ۲۶ تا ۲۹ هفته شده است، گفت: فعالیت مداخله ای آسیب شناسان گفتار و زبان، بر روی اختلالات مربوط به بلع و تغذیه نوزادان نارس، موثر است.


    مدیر گروه آموزشی گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پی اجرای پایان نامه یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته گفتاردرمانی این دانشگاه که سبب پیشرفت تغذیه دهانی در نوزادان نارس با سن جنینی ۲۶ تا ۲۹ هفته شده است، گفت: فعالیت مداخله ای آسیب شناسان گفتار و زبان، بر روی اختلالات مربوط به بلع و تغذیه نوزادان نارس، موثر است.


    این طرح پژوهشی تحت عنوان " بررسی اثربخشی پروتکل مداخله حرکتی دهانی نوزادان نارس (PIOMI) بر پیشرفت تغذیه دهانی در نوزادان نارس با سن جنینی ۲۶ تا ۲۹ هفته " ، توسط " حدیثه قمی " در قالب پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با همکاری مشترک گروه آموزشی گفتاردرمانی و مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال این دانشگاه اجرا شده است.


    دکتر" فریبا یادگاری " مدیر گروه گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه ، در مورد نتایج این طرح تحقیقاتی افزود: در واقع ، گفتاردرمانگران علاوه بر رفع اختلالات رشد گفتار و زبان کودکان، ماموریت ویژه در رفع اختلالات بلع و تغذیه نوزادان نارس دارند.


     این عضو هیات علمی دانشگاه اظهارداشت:  گفتاردرمانگران آموزش دیده و ماهر می توانند با اجرای روش های لمس درمانی و ارتباطی برای نوزادان نارس ، باعث دستیابی زودتر این نوزادان به توانایی تغذیه مستقل شوند و با توجه به اینکه " تغذیه مستقل " یکی از شاخص های مهم در رشد و تکامل نوزادان نارس و ترخیص آنان از بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها یا زایشگاه ها تلقی می شود، اجرای روش های مداخله ای گفتاردرمانگران برای نوزادان نارس ، بسیار حائز اهمیت است.


     وی ادامه داد: ضمن آنکه ، دستیابی زودتر نوزاد به توانایی تغذیه مستقل و ترخیص زودتر او از بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ، سبب  " پیشگیری از سرایت احتمالی عفونت های بیمارستانی به نوزاد، کاهش استرس های ناشی از بستری در بخش مراقبت های ویژه ، برقراری آغوش مادر بطور شبانه روزی برای نوزاد و تقویت ارتباطات هیجانی و عاطفی بین نوزاد و مادر، و در نهایت ، کاهش هزینه های بستری برای خانواده ها و مراکز درمانی " می شود.


    دکتر یادگاری به عنوان استاد راهنمای طرح پژوهشی ذکرشده نیز گفت: نتایج این تحقیق نشان داد که اجرای تمرینات لمس درمانی سبک ، باعث ایجاد استرس اضافه در نوزادان نارس مورد مطالعه نشده و روند وزن گیری آنان همانند روند وزن گیری نوزادان نارس دیگر ، پیش رفته است.


    مدیر گروه آموزشی گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین در بیان دیگر مزایای اجرای مداخلات گفتاردرمانی در دوره نوزادی ، افزود: روش های مداخله زودهنگام برای تغذیه و بلع در دوره نوزادی می تواند روند رشد بعدی گفتار و زبان کودکان را تحت تاثیر قرار بدهد، چرا که کارکردهای تغذیه ای به عنوان پیش نیازهای رشد گفتار، تلقی می شوند.


     گفتنی است که طرح تحقیقاتی مورد اشاره دکتر یادگاری که در قالب پایان نامه اجرا شد، با بالاترین نمره (20)، مورد قبول هیات داوران دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی قرار گرفت.


    دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 22 گروه آموزشی تخصصی و هشت مرکز تحقیقات، به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 نیروی متخصص در رشته های خاص سه حوزه سلامت  ( توانبخشی ، رفاه و سلامت اجتماعی، سلامت روانی) می پردازد، که 60 درصد آنان در مقاطع تحصیلات تکمیلی اشتغال دارند ، چرا که دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در برخی از  رشته ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی، و یا نخستین مجری این دوره ها در کشور و حتی کشورهای منطقه شناخته شده است.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12895
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: