• 1399/10/17 - 19:12
  • - تعداد بازدید: 2935
  • - تعداد بازدیدکننده: 111
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

تفاهم نامه همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با مرکز تحقیقات سلامت دفاعی منعقد شد

تفاهم نامه همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با مرکز تحقیقات سلامت دفاعی، طی نشستی با حضور روسای دو مجموعه آموزشی و تحقیقاتی، به امضای دکتر حمیدرضا خرم خورشید معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و دکتر جلیل عرب خردمند رئیس مرکز تحقیقات سلامت دفاعی رسید.

   تفاهم نامه همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با مرکز تحقیقات سلامت دفاعی، طی نشستی با حضور روسای دو مجموعه آموزشی و تحقیقاتی، به امضای دکتر حمیدرضا خرم خورشید معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و دکتر جلیل عرب خردمند رئیس مرکز تحقیقات سلامت دفاعی رسید.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، این نشست  با حضور دکتر رسول زرگرپور، دکتر محمودزاده و مهندس نیلوفر محقق مسئولان مرکز تحقیقات سلامت دفاعی، در دانشگاه علوم بهزیستی برگزار شد.


    دکتر عرب خردمند در این نشست با معرفی مرکز تحقیقات سلامت دفاعی، گفت: هدف این مرکز که یکی از موسسان آن دکتر خانکه می باشد، بهره گیری از توان علمی متخصصان مراکز علمی و تخصصی و صاحبان تجربه  برای طراحی پایان نامه ها و مقالات در دو بخش مدیریت حوادث غیرمترقبه و حوادث دست ساز انسان است، تا جنبه کاربردی داشته و مشکلی را از کشور رفع نماید.


    وی به انعقاد تفاهم نامه های همکاری بین مرکز تحقیقات سلامت دفاعی با دانشگاه های ایران، تهران، شاهد، مرکز مطالعات بنیاد شهید انقلاب اسلامی، و موزه دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: تربیت دکترای پژوهشی نیز بخشی از اهداف مرکز تحقیقات سلامت دفاعی را تشکیل می دهد، بخصوص برگزاری دوره های آموزشی برای متخصصان بالینی و گروه علوم پایه که علاقه مند به فعالیت پژوهشی، باشند.


   دکتر محمودزاده مسئول بخش آموزش مرکز تحقیقات سلامت دفاعی نیز برگزاری کارگاه های آموزشی، کارگاه مطالعات کیفی و دوره های آموزشی برای پزشکان جهت تربیت پزشک پژوهشگر را از جمله خواسته های مرکز تحقیقات سلامت دفاعی در همکاری با دانشگاه علوم بهزیستی ذکر کرد که رئیس دانشگاه، برگزاری همه موارد را از سوی دانشگاه علوم بهزیستی و همچنین، برگزاری کارگاه مطالعات کیفی در دو سطح داخلی (به زبان فارسی) و بین المللی (به زبان انگلیسی) را امکانپذیر دانست.


   دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی طی سخنانی در این نشست، گفت: موسسان مرکز تحقیقات سلامت دفاعی از جمله افرادی بودند که از ابتدای انقلاب، در هر مسئولیتی با روحیه انقلابی تلاش کردند و برای تاسیس این مرکز تحقیقات نیز انگیزه بسیار قوی داشتند.


   وی با اشاره به اینکه موضوعاتی در کشور مغفول مانده که مرکز تحقیقات سلامت دفاعی می تواند به آنها بپردازد، افزود: مثلا " تروما "، از عوامل اصلی مرگ و میر در کشور است، و با اینکه 6 تا 8 درصد تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده، اما هم اکنون نه سیستم ثبت خوبی برای اطلاعات مربوط به تروما، نه سند جامعی برای آن و نه نقشه راه برای این موضوع در کشور وجود دارد.


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با معرفی این دانشگاه که دارای ماموریت خاص بوده، و در سه حوزه اصلی " سلامت اجتماعی، روانی و توانبخشی " وهمچنین در حوزه سلامت در حوادث و بلایا فعالیت دارد، اظهار داشت: گروه و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث این دانشگاه دارای دانشجویان مشترک با دانشگاه های خارج از کشور است، با دانشگاه های سوئد و آلمان و همچنین، با سازمان جهانی بهداشت همکاری مشترک دارند و این سازمان، بنوعی دانشگاه ما را به عنوان مرجع بخش سلامت درحوادث کشور می شناسد، ضمن آنکه شخصا با امرو نیز همکاری داشته ام.


   وی تعداد دانشجویان پستاک و دکتری گروه و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث را ذکر کرد و افزود: این بخش، اکثر پروژه های وزارت بهداشت را اجرا کرده و تدوین کتاب آمادگی بیمارستانی و نقشه راه سلامت در حوادث و بلایا وزارت بهداشت در این دانشگاه تدوین شده، ضمن آنکه در قانون جدید مدیریت بحران نیز کل آئین نامه های مربوط به قسمت آمادگی و پاسخ ، توسط  متخصصان وهیات علمی گروه و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث دانشگاه تدوین شد که حدود 9 ماه طول کشید و خوشبختانه پتانسیل علمی خوبی در این دانشگاه وجود دارد که همیشه می تواند در پروژه های بزرگ مشارکت کند.


   دکتر خانکه تصریح کرد: همانطور که دکتر خرم خورشید معاون تحقیقات دانشگاه نظرشان بوده و دکتر عرب خردمند، اساس کار مرکز تحقیقات سلامت دفاعی را بر کاربردی بودن تحقیقات گذاشته اند، امیدوارم تفاهم نامه مرکز تحقیقات با دانشگاه علوم بهزیستی نیز منجر به تولید علم بشود و مطمئنم که با وجود اساتید و متخصصان بنام در مرکز تحقیقات و وجود دکتر خرم خورشید در دانشگاه و وزارت بهداشت، محصول این همکاری ها، بنوعی راهگشا خواهد بود.


   وی افزود: خلاء هایی که در حوزه سلامت در حوادث داریم و همچنین در حوزه سلامت اجتماعی وجود دارد، و یا همین شیوع کووید، نشان داد که نظام سلامت به تنهایی قادر به کنترل بحران کرونا نیست، چرا که بخشی از این بحران مربوط به نظام سلامت می شود و بخشی از آن، در بیرون از نظام سلامت و در حوزه های اجتماعی است که به آن پرداخته نشده است.


   رئیس دانشگاه تاکید کرد: دانشگاه علوم بهزیستی، پتانسیل مشارکت و همکاری در حوزه های اجتماعی را دارد، تنها دانشگاهی است که تلفیق علوم اجتماعی و علوم پزشکی را دارد، حداقل دارای سه دپارتمان و دو مرکز تحقیقات در حوزه اجتماعی است که می توانند کمک کنند.


   دکتر خانکه با اشاره به پتانسیل و ظرفیت های علمی دانشگاه علوم بهزیستی، افزود: این دانشگاه، تنها دانشگاه دپارتمان محور است که 60 درصد دانشجویان آن، در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغولند، و با وجود 400 دانشجوی دکتری و 800  دانشجوی مستر در حوزه های مختلف و وجود خیلی از رتبه های اول تا سوم رشته ها در این دانشگاه، همچون رشته سلامت در حوادث، فیزیوتراپی و کاردرمانی که در کشور رتبه اول را دارند و رشته ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی که در منطقه بی نظیر است، بنظر می آید، ماموریت های مغفول مانده  درحوزه بلایا و یا انسان ساخت، امکان پیگیری در این دانشگاه را دارند.


   در ادامه، دکتر حمیدرضا خرم خورشید معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی نیز طی سخنانی، از فعالیت های ارزشمند مرکز تحقیقات سلامت دفاعی گفت و افزود: شخصا تمایل به برقراری ارتباط با دیگر مراکز علمی دارم و از همکاری های مشترک استقبال می کنم و با توجه به وجود پتانسیل علمی و تخصصی در دو مرکز علمی و آموزشی، می توان کارهای مشترک بسیاری انجام داد.


   وی با اشاره به فعالیت 23 دپارتمان و 8 مرکز تحقیقات در دانشگاه علوم بهزیستی، که بسیاری از آنها می توانند به پروژه های سلامت در حوادث نیز کمک کنند، اظهار داشت: دانشگاه علوم بهزیستی می تواند در زمینه های آموزشی و تحقیقاتی و در صورت لزوم، در حوزه فناوری همکاری کند.


   معاون تحقیقات دانشگاه، بر لزوم وجود کمیته مشترکی از نمایندگان دانشگاه و مرکز تحقیقات سلامت دفاعی،  برای طراحی فعالیت های مشترک تاکید کرد و آغاز فعالیت های آموزشی را با برگزاری وبینارهای آموزشی در حوزه سلامت در حوادث، امکانپذیر دانست.


   دکتر خرم خورشید در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که انعقاد این تفاهم نامه به مسایل اجرایی منجر شود و دانشگاه علوم بهزیستی نقش موثری در اجرای برنامه های کشور داشته باشد.


   در پایان، دکتر خانکه رئیس دانشگاه در جمع بندی از این نشست، گفت که کمیته مشترک با معرفی دو نماینده از سوی دانشگاه و نمایندگان مرکز تحقیقات سلامت دفاعی، برای طراحی و هماهنگی طرح های مشترک تشکیل می شود و با توجه به عدم وجود سند جامعی برای تروما ، در مرحله اول از این همکاری ها، پیش نویس سند جامع وضعیت تروما در کشور تدوین می شود، و همزمان، برنامه های آموزشی برای تربیت دکترای پژوهشی و برگزاری وبینارهای آموزشی، طراحی و اجرا خواهد شد.


   سپس، تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مرکز تحقیقات سلامت دفاعی، توسط دکتر حمیدرضا خرم خورشید معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و دکتر جلیل عرب خردمند رئیس مرکز تحقیقات سلامت دفاعی، امضا شد.





انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 18205
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: