• 1401/08/23 - 11:17
  • - تعداد بازدید: 1152
  • - تعداد بازدیدکننده: 290
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

تمرین درمانی مبتنی بر واقعیت مجازی (VR) در بیمارستان توانبخشی رفیده راه اندازی شد

تمرین درمانی مبتنی بر واقعیت مجازی (VR)، به عنوان روشی جدید در حوزه توانبخشی که در فیزیوتراپی بیماران دچار اختلالات عصبی، عضلانی و اسکلتی برای غلبه بر مشکلات عصبی_شناختی و نیز حسی_حرکتی کاربرد دارد، در بیمارستان توانبخشی رفیده راه اندازی شد.


   تمرین درمانی مبتنی بر واقعیت مجازی (VR)، به عنوان روشی جدید در حوزه توانبخشی که در فیزیوتراپی بیماران دچار اختلالات عصبی، عضلانی و اسکلتی برای غلبه بر مشکلات عصبی_شناختی و نیز حسی_حرکتی کاربرد دارد، در بیمارستان توانبخشی رفیده راه اندازی شد.


   به گزارش روابط‌ عمومی بیمارستان توانبخشی رفیده، دکتر محمدحسن آذرسا رئیس بخش فیزیوتراپی هدف از تهیه و راه‌اندازی دستگاه VR  را ارائه خدمات با کمیت و کیفیت ارتقا یافته‌تر دانست و افزود: تمرین درمانی مبتنی بر واقعیت مجازی در حوزه توانبخشی، یک روش نوظهور و نوپاست که با استفاده از شبیه‌سازی‌های کامپیوتری بر روی اهداف حرکتی مشخص تمرکز می‌کند، هم کیفیت خدمات را ارتقا می‌دهد و هم باعث ایجاد انگیزه برای انجام تمرینات درمانی در بیماران می‌شود.


VR، روند تمرین درمانی را در یک سطح ارتقا یافته‌تری برای بیمار فراهم می‌کند


  دکتر آذرسا با اشاره به مزایای دستگاه VR گفت: VR، روند تمرین درمانی را در یک سطح ارتقا یافته‌تری برای بیمار فراهم می‌کند، به این صورت که مثلا وقتی بیمار با این دستگاه کار می‌کند، هر حرکتی که انجام می‌هد چه در اندام فوقانی، تحتانی و یا تنه، می‌تواند بازخورد آن را از طریق صفحه نمایش موجود دریافت کند.


  وی افزود: این روش می‌تواند تمرین درمانی را جذاب‌تر کند، انگیزه بیمار را برای انجام تمرینات افزایش دهد، زیرا روند پیشرفت بیمار از طریق صفحه نمایش موجود قابل مشاهده است، بیمار می‌تواند بازخورد تمرینات خود را در صفحه نمایش ببیند و از صحیح یا اشتباه بودن حرکات خود مطلع شود، میزان پیشرفت بیمار در طی جلسات درمانی ثبت می‌شود و حتی می‌تواند کمی‌سازی شده و به عدد تبدیل شود، و ثبت روند درمان بیمار به تراپیست کمک می‌کند تا از روند بهبودی و یا غیر بهبودی بیمار مطلع گردد، ضمن اینکه این روش استانداردتر هست و فضای ایمن‌تری دارد.


VR، برای بیماران دارای مشکل حرکتی، ایستادن و راه رفتن مفید است


  رئیس بخش فیزیوتراپی با بیان اینکه این دستگاه برای بیمارانی که مشکل حرکتی، ایستادن و راه رفتن دارند در کنار سایر روش‌های درمانی مفید است، گفت: به دو روش می‌توان از این دستگاه استفاده کرد، روش اول به این صورت است؛ این سیستم دارای یک دوربین است که وقتی بیمار در مقابل آن قرار می گیرد، اعضای بدن و مفاصل بیمار را شناسایی می‌کند و از همان لحظه‌ای که بیمار در مقابل دوربین قرار می‌گیرد، تمام حرکاتش ثبت می‌شود و از طریق صفحه نمایش، نشان داده می‌شود و بیمار می‌تواند تصویر خود را در آن صفحه ببیند و تمام حرکات بیمار ثبت می‌شود و حتی این سیستم، این قابلیت را دارد که اهداف حرکتی برای بیمار تعریف کند و در صفحه نمایش نشان دهد و بیمار با الگوبرداری از آن به انجام تمرینات بپردازد و با انجام درست تمرینات، امتیاز مثبت و با انجام اشتباه آن، امتیاز منفی دریافت کند.


  در روش دوم، قسمت دیگر دستگاه که شامل صفحه‌ای هوشمند و سنسوردار است و روی زمین قرار دارد، بیمار روی آن قرار می‌گیرد و می‌تواند با انتقال وزن روی پاها یا یک سمت بدن، بازخورد عملکرد خود را در صفحه نمایش دریافت کند و میزان پیشرفت‌شان نیز قابل ثبت است. این کار به ویژه برای بیماران نورولوژی و ضایعات نخاعی که خیلی قادر نیستند، وزنشان را روی پاهای خود بیندازند، مناسب است.


  دکتر آذرسا کاربرد تمرین‌درمانی مبتنی بر واقعیت مجازی را در مورادی مانند افزایش دامنه حرکتی فعال، افزایش هماهنگی حرکتی، افزایش سرعت حرکت و عکس‌العمل، اصلاح پاسچر و الگوهای حرکتی، افزایش تمرکز حرکتی، بهبود بالانس و تعادل حرکتی در نشسته و ایستاده، بهبود ثبات حرکتی، بهبود حس عمقی و حس پوزیشن مفاصل،  بهبود عملکردهای شناختی و حل مساله، بهبود توانایی راه رفتن، بهبود توانایی شیفت وزن، بهبود دردهای لوکال و نوروپاتیک مزمن، بهبود تحرک و بالانس در سالمندان عنوان کرد.


  وی در پایان با اشاره به اینکه مطالعات انجام شده در زمینه تمرین‌درمانی مبتنی بر واقعیت مجازی، محدود است گفت: همین مطالعات محدود، نتایج مفیدی در بیماران دچار استروک، ضایعات نخاعی، ام اس (MS)، پارکینسون، فلج مغزی (CP)، دمانس، دردهای مزمن، ضعف‌های عضلانی_اسکلتی و نیز عوارض ناشی از بی‌حرکتی جنرال و آتروفی‌های عضلانی گزارش داده‌اند.


  بگفته دکتر آذرسا، هزینه دستگاه VR موجود با کمک یکی از خیرین دلسوز و حامیان بیماران بیمارستان توانبخشی رفیده پرداخت شده است و توسط مرکز توانبخشی عصبی هوشمند موفقیان وابسته به دانشگاه صنعتی شریف ساخته شده و همچنین با همکاری آنها در این بیمارستان مستقر شده است.


   وی تصریح کرد که بخش فیزیوتراپی بیمارستان توانبخشی رفیده، یکی از مهمترین بخش‌های بیمارستان است که با استفاده از تجهیزات پیشرفته و به روز، خدمات متنوعی مانند الکتروتراپی، مکانوتراپی، درمان با بیوفیدبک، پاراسایکل (پروتز عصبی حرکتی رکاب زنی)، پاراواک و  تمرین درمانی مبتنی بر واقعیت مجازی به بیماران ارائه می دهد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: شاهی


 


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 24502
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: