• 1396/11/11 - 18:11
  • - تعداد بازدید: 3766
  • - تعداد بازدیدکننده: 85
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

توصیه های متخصص طب سالمندی به سالمندان برای پیشگیری از مشکلات و بیماری ها در فصل سرد زمستان

دکتر "احمد دلبری" دکترای تخصصی طب سالمندان ، عضو هیات علمی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در ارتباط با پیشگیری از مشکلات و بیماری ها در فصل سرد زمستان ، توصیه هایی به سالمندان ارائه داد.


    دکتر "احمد دلبری" دکترای تخصصی طب سالمندان ، عضو هیات علمی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در ارتباط با پیشگیری از مشکلات و بیماری ها در فصل سرد زمستان ، توصیه هایی به سالمندان ارائه داد.


    به گزارش ویدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ،   دکتر  دلبري درباره مراقبت هاي ضروري سالمندان در فصل زمستان گفت: افت دما (هيپوترمي)، سرمازدگي، سقوط و زمين خوردگي از شايع ترين مشکلاتي است که امکان مواجهه سالمندان با آنها وجود دارد.


    وي درباره عارضه هيپوترمي توضیح داد: کاهش درجه حرارت بدن به سطح خطرناک، را هیپوترمی می گویند و زماني بروز مي کند که سالمند مدت زيادي در سرما بوده و بدن حرارت طبيعي خود را از دست داده باشد.


    اين متخصص طب سالمندي افزود: تغييرات طبيعي سيستم بدن در اثر افزايش سن موجب شده تا هيپوترمي در ميان سالمندان شايع تر از ساير سنين باشد. به همين علت افت دما در ميان اين گروه متفاوت از سايرين نيز مي تواند باشد. پوست سرد و رنگ پريده، احساس خستگي زياد، خواب آلودگي، گيجي، احساس ضعف، اختلال در راه رفتن، تنفس و کاهش ضربان قلب ، از جمله علائم قابل توجه در ارتباط با اين عارضه است.


     دکتر دلبری برای پيشگيري از هيپوترمي ، "  ماندن در خانه، به حداقل رساندن زمان هاي حضور در بيرون از منزل، حفظ گرماي محل سکونت در دماي بالاي 5/18 درجه سانتي گراد، خشک نگهداشتن بدن و لباس (لباس مرطوب و بدن خيس باعث لرز و افت دماي بدن مي شود)، استفاده از لباس هاي گرم، دستکش، شال و کلاه هنگام خروج از منزل و پوشاندن دهان و بيني در برابر سرما " را توصیه کرد.


    وی در همین ارتباط ، تاکید کرد: اين عارضه ، سالمندان مبتلابه آلزايمر، سکته مغزي، پارکينسون، نارسايي کليه، ديابت و تومورهاي مغزي را بيش از سايرين تهديد مي کند.


******


    وی ، " سرمازدگي " را از دیگر مشکلات تمامی افراد بویژه سالمندان در فصل سرما ذکر کرد و گفت:  وقتي در دماي زير صفر درجه قرار مي گيريد، فرقي نمي کند چه سن و سالي داشته باشيد؛ بايد مراقب باشيد که بافت هاي پوست در اثر سرما دچار آسيب نشود.


    دکتر دلبري ، احتمال سرمازدگي بخش هايي همچون بيني، گوش ها، چانه، گونه ها و انگشتان را بسيار شايع تر از ساير اندام ها عنوان کرد و افزود: احساس سرما و سفتي در محل، اولين علامت سرمازدگي است. در صورت تداوم سرما، فرد بتدريج با درد، احساس سوزن سوزن شدن، بي حسي و رنگ پريدگي مواجه مي شود.


   این استاد دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشی ادامه داد: سرمازدگي ، داراي درجات متفاوتي است که هر کدام با نشانه هاي مشخصي همچون بروز لکه هاي سفيد، زرد، آبي، خاکستري و تاول در سطح پوست خودنمايي مي کند و در نهايت باعث سياه شدن مناطق درگير مي شود.


    به گفته اين متخصص طب سالمندي، ريسک سرمازدگي در ميان مبتلايان به بيماري هاي قلبي، دارای اختلال در گردش خون و ديابت ، بالاتر  از دیگر افراد است.


     دکتر دلبری برای پیشگیری از سرمازدگی توصیه کرد :  در صورتي که سالمندي مجبور به حضور در بيرون از خانه باشد، حتما بايد تمام قسمت هاي بدن را که در معرض سرما هستند ، بپوشاند. اما چنانچه فرد با حالاتي همچون سوزش، رنگ پريدگي، قرمزي پوست يا لرز مواجه شد، حتما به خانه برگردد يا از سرپناهي گرم استفاده کند.


    وی تاکيد کرد که در مراحل اوليه شک به سرمازدگي، حتما بايد از محل سرد خارج شده، لباس مرطوب تعويض شود، دست ها زير بغل قرار گيرد و بيني، گوش ها و صورت با کلاه و شال گردن گرم شوند ، و از مالش دادن مناطق سرمازده و گرم کردن مستقیم اندام سرمازده ، خودداری شود.


    رئيس مرکز تحقيقات سالمندي دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: در سرمازدگي بايد مناطق درگير بتدريج و به مدت 30 دقيقه در آب گرم 40 درجه قرار بگيرد.


******


    دکتر دلبری همچنین ، " زمين خوردگی " را از ديگر حوادث شايع در فصل زمستان براي سالمندان عنوان کرد و گفت: استفاده از کف پوش و کفش هاي غيرلغزنده، اطمينان از تميز بودن سطح معابر و پله ها قبل از حرکت، از جمله اقدامات موثر در اين زمينه است.


    وی با اشاره به اینکه عصا بعنوان وسیله کمکی اکثر سالمندان جهت راه رفتن مورد استفاده قرار می گیرد ، افزود: اگر این وسیله کمکی ، دچار فرسودگی شده باشد و بویژه نوک پلاستیکی آن که روی زمین قرار می گیرد ، سائیده شده و از ثبات لازم برای قرار گرفتن روی زمین برخوردار نباشد ، استفاده از آن ، خطر جدی زمین خوردگی را به دنبال خواهد داشت.


انتهای پیام /


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 11327
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: