• 1394/09/22 - 17:59
  • - تعداد بازدید: 373
  • - تعداد بازدیدکننده: 77
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
وزیر بهداشت در همایش تجلیل از سه دهه مدیریت جهادی در عرصه سلامت؛

تولید دارو توسط 160 شرکت داخلی/ دسترسی به دارو در روستاها افزایش یافته است

سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، در همایش تجلیل از سه دهه مدیریت جهادی در عرصه تولیدات و خدمات حوزه سلامت کشور که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد با اشاره به تولید دارو توسط 160 شرکت داخلی گفت: امروزه دسترسی به دارو در روستاها افزایش پیدا کرده و از 200 قلم به 400 قلم رسیده است.


Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA


سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، در همایش تجلیل از سه دهه مدیریت جهادی در عرصه تولیدات و خدمات حوزه سلامت کشور که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد با اشاره به تولید دارو توسط 160 شرکت داخلی گفت: امروزه دسترسی به دارو در روستاها افزایش پیدا کرده و از 200 قلم به 400 قلم رسیده است.


سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، در همایش تجلیل از سه دهه مدیریت جهادی در عرصه تولیدات و خدمات حوزه سلامت کشور که صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با تشکر از بسیج جامعه پزشکی به دلیل ارائه خدمات به زائرین اربعین حسینی گفت: بسیج جامعه پزشکی همواره با مدیریت جهادی کارها را به بهترین نحو ممکن انجام داده و این مدیریت جهادی از زمان پیروزی انقلاب شروع شد و در آن زمان هرکسی که قدمی را برای برطرف کردن مشکلات مردم برمی داشت همان کار جهادی را انجام داده بود ولی امروز این نکته کمی کم رنگ شده و با آن مدیریت جهادی که مد نظر رهبر معظم انقلاب است فاصله گرفته و برای مثال برای اینکه اخلاق در جامعه به یک اصل تبدیل شود تمام مسئولان و مدیران ما تمام وقتشان را وقف رسیدگی به مشکلات مردم می کنند و منفعت شخصی را جزء اولویت های بعدی خود قرار می دهند.


وی ادامه داد: در حوزه سلامت بعد از انقلاب به دستاوردهای زیادی رسیده ایم، برای مثال قبل از انقلاب یکی از مشکلات ما نبود متخصص زنان بود که امروز در برخی از استان های کشور بیش از 100 متخصص زنان مشغول به خدمت رسانی به مردم هستند و در حوزه خدمات بهداشتی نیز جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر می تواند با کشورهای پیشرفته دنیا رقابت کند که تمامی این دستاوردهای به برکت پیروزی انقلاب و تلاش جهادی مردم و مسئولین است.


هاشمی با بیان اینکه حوزه سلامت باید اولویت اول کشور باشد، گفت: متاسفانه از اول انقلاب به این حوزه ظلم شده است و امیدواریم با حمایت رئیس جمهور و مجلس و با توجه به سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه سلامت، طرح تحول نظام سلامت به بهترین شکل ممکن انجام شود تا مشکلات مردم در این حوزه برطرف شود.


وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بیمار فقط باید دغدغه بیماری خود را داشته باشد، تصریح کرد: امیدواریم با اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت این امر نیز محقق شود.


وی اظهار داشت: در تولیدات دارو به پیشرفت های زیادی دست پیدا کرده ایم و امروزه تولید دارو توسط 160 شرکت داخلی انجام می شود و همچنین دسترسی به دارو را در روستاها افزایش دادیم و این افزایش را از 200 قلم به 400 قلم رسانده ایم.


هاشمی گفت: در حال حاضر پزشکان ما پیشرفت های زیادی کرده اند و دیگر مانند زمان های گذشته نیازی نداریم که بیماران را برای درمان به خارج از کشور بفرستیم بلکه بیمارهای کشورهای مختلف برای درمان به ایران سفر می کنند.


وی در پایان اظهار داشت: باید در بخش دارویی یک نوسازی صورت بگیرد تا کیفیت داروهای داخلی افزایش پیدا کند که این کار در راستای همان اقتصاد مقاومتی است. امروزه قیمت دارو در کشور ما کمتر از متوسط جهانی است و متوسط جهانی قیمت دارو دو برابر بیشتر از کشور ما می باشد و برای موفق شدن در تمامی عرصه ها باید اعتدال را پیش بگیریم و اگر در راستای قانون حرکت کنیم قطعا به موفقیت هایی دست پیدا خواهیم کرد.


 رییس سازمان غذا و دارو: سیر تحول داروسازی ایران در جهت تکامل و بلوغ افتخارآمیزی بوده است


دکتر رسول دیناروند معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در این سمینار گفت:  سیر تحول داروسازی در 4 دهه گذشته در جهت تکامل و بلوغ افتخارآمیزی بوده است اگر چه با شرایط ایده‌آل رسیدن به سرمنزل مقصود فاصله داریم.


وی افزود: 4 دهه پیش در صنعت مستقل ملی بازار دارویی سهم کمتر از 15 درصد داشت و اکنون 15 سال است که این سهم از 95 درصد عبور کرده است.


رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه وابستگی ما به صنایع وارداتی به ویژه در دو سال اخیر رو به کاهش بوده است گفت: داروسازی ایران صرفا صنعتی نیست که داروهای قدیمی تولید کند بلکه صنعتی تکامل یافته بوده و در تمام جنبه‌های داروسازی همچون فرمولاسیون،‌ بسته‌بندی،‌ تولید و ... فعالیت دارد.


دیناروند با اشاره به اینکه 160 واحد تولیدی در عرصه داروسازی مشغول هستند گفت: از 15 سال پیش وارد حرکت دانش‌بنیان در حوزه داروسازی شده‌ایم و در واقع شاید داروهایی که حتی یک سال است تولید آن در جهان نگذشته است را تولید می‌کنیم.


وی ادامه داد: ما در حوزه نانوفناوری و داروهای بیوتکنولوژی حرف‌های زیادی برای گفتن داریم.


رئیس سازمان غذا و دارو گفت: از نظر ریالی سهم واردات دارویی افزایش یافته ولی این ناشی از تغییر نرخ ارز بود.


دیناروند با تاکید بر اینکه درمان در کشور می‌تواند متکی بر تولیدات داخلی باشد گفت: به جز یک مورد که خط تولید آن را نداریم و آن فراورده‌های مشتق پلاسما است در تمام فناوری‌های دارویی،‌ صنعت داروسازی ما ورود کرده است البته اگر بخش خصوصی در صنعت پلاسما سرمایه‌گذاری کند بخشی از موضوعات در این زمینه حل می‌شود و واردات ارزی که امسال پیش‌بینی می‌شود یک میلیارد دلار باشد حذف خواهد شد.


وی تصریح کرد: باید هدف اصلی صنعت داروسازی رسیدن به تراز تجاری مثبت باشد؛ در سال 93 متاسفانه صادرات دارویی علی‌رغم افزایش نسبت به سال قبل به 200 میلیون دلار نرسید در حالی که سال گذشته یک میلیون دلار واردات دارو داشتیم و این در واقع تراز 80 درصدی منفی بوده و باید با کاهش واردات و افزایش صادرات این تراز را مثبت کرد.


رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: توسعه صادرات در دهه چهارم انقلاب باید مهمترین هدف ما باشد.


وی با اشاره به اطلاعات بانک جهانی در حوزه سلامت گفت: ایران بر اساس اطلاعات این بانک جزو کشورهایی با درآمد متوسط به بالا قرار داشته و در 30 سال گذشته در حوزه شاخص سلامت و امید به زندگی در ایران شاهد بیشترین رشد بوده‌ایم.


دیناروند تصریح کرد: اگر به رشد اقتصادی بالا دست یابیم می‌توانیم در حوزه سلامت بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم جمعیت کشور رو به سالمند شدن است و این هزینه‌های سلامت را افزایش می‌دهد که باید با رشد اقتصادی این موضوع را مورد توجه قرار دهیم.


رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اقتصاد دانشگاهیان باید متوجه توسعه صادرات باشد و اگر دنبال توسعه و صادرات در سطح بین‌المللی نباشیم سرمایه‌گذاری توجیه‌پذیر نخواهد بود.


/انتهای پیام


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 7742
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: