• 1396/04/15 - 21:07
  • - تعداد بازدید: 4426
  • - تعداد بازدیدکننده: 82
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

دانشجوی دکتری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دستگاه تنظیم اتوماتیک اکسیژن برای بیماران تنفسی اختراع کرد

دانشجوی دکترای پرستاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دستگاه تنظیم و کنترل اتوماتیک اکسیژن برای بیماران تنفسی اختراع کرد.



   دانشجوی دکترای پرستاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دستگاه تنظیم و کنترل اتوماتیک اکسیژن برای بیماران تنفسی اختراع کرد.


   " محمدجواد حسین آبادی فراهانی " درباره اختراع خود به خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: " فلومتر دیجیتال " (دستگاه اختراع شده) به صورت اتوماتیک به بیماران تنفسی کمک می کند تا براساس شرایط تنفسی و نیازشان ، میزان اکسیژن لازم را دریافت کنند.


   وی درباره اهمیت کارکرد این دستگاه ، افزود: با دستگاه های معمولی ، چون تنظیم و کنترل اکسیژن بصورت دستی انجام می شود، لذا ممکن است که بیمار بیش از نیاز خود، اکسیژن دریافت کند و با خطر مسمومیت اکسیژن روبه رو شود، و یا کمبود اکسیژن در وضعیت تنفسی او، اختلال بوجود بیاورد، بنابراین وجود سیستمی که بتواند اکسیژن را براساس نیاز واقعی بیمار، تنظیم و کنترل کند، بسیار حائز اهمیت است.


   بگفته وی، این درحالی است که با وجود دستگاه " فلومتر دیجیتال "، بیمار و اطرافیان او اطمینان خواهند داشت که میزان دریافت اکسیژن توسط بیمار، با توجه به شرایط جسمی و نیاز تنفسی او تنظیم می شود، ضمن آنکه با نوسانات تنفسی بیمار نیز بصورت خودکار همراهی کرده و از خطاهای انسانی که سبب اختلالات تنفسی یا مسمومیت اکسیژن خواهد شد، پیشگیری می کند.


   این مخترع جوان درباره عملکرد این دستگاه گفت: ورودی به فلومتر که به نام " پالس اکسیمتر " در بازار موجود است ، به انگشت بیمار وصل می شود و اطلاعات مربوط به شرایط جسمی بیمار که همان اشباع هموگلوبین از اکسیژن است ، از طریق پالس اکسیمتر به دستگاه اعلام می شود.


   وی افزود: اطلاعات وقتی به دستگاه فلومتر دیجیتال می رسد، دستگاه براساس این اطلاعات ، میزان اکسیژن دریافتی بیمار را بصورت اتوماتیک ، تنظیم و کنترل می کند.


   حسین آبادی فراهانی با اشاره به دیگر قابلیت های اختراع خود، اظهارداشت: صفحه دیجیتال فلومتر اختراع شده ، میزان اشباع هموگلوبین بیمار را بصورت دیداری نیز نشان می دهد ، ضمن آنکه وضعیت ضربان قلب بیمار نیز روی این صفحه قابل مشاهده می باشد.


   وی افزود: در کنار تمام قابلیت های اعلام شده ، هشداردهنده ای نیز روی دستگاه نصب شده که اگر به هر دلیل ، جریان اکسیژن برای بیمار قطع شود، هشداردهنده بصورت صوتی اعلام خطر کرده و به اطرافیان بیمار هشدار می دهد.


   وی در عین حال تصریح کرد: تمام فعالیت دستگاه اختراع شده وقابلیت های آن، سبب نشده که دستگاه را نتوان بصورت دستی تنظیم و کنترل کرد ، بلکه این امکان نیز برای دستگاه اختراع شده وجود دارد تا در صورت لزوم ، تنظیم و کنترل میزان اکسیژن دریافتی بیمار، بصورت دستی انجام شود.


   این دانشجوی دکترای رشته پرستاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پایان این گفت وگو تاکید کرد: در زمانی که شاهد کمبود نیروی پرستار در بیمارستان ها و مراکز درمانی هستیم و در منزل نیز اکثریت بیماران از وجود نیروی متخصص در کنار خود بی بهره اند، دستگاه اختراع شده با عملکرد اتوماتیکش ، این کمبود را جبران کرده و با میزان اکسیژن حساب شده ای که به بیمار می دهد، به سلامتی او کمک می کند.


   گفتنی است، " فلومتر دیجیتال " بعنوان اختراع " محمدجواد حسین آبادی فراهانی " ، در سازمان ثبت اختراعات کشور، به ثبت رسیده است.


   دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور و زیرنظر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می کند و از طریق 22 دپارتمان آموزشی و هشت مرکز تحقیقات ، نسبت به تعلیم و تربیت نیروی متخصص در سه حوزه " توانبخشی ، سلامت اجتماعی و سلامت روانی " اقدام می کند که 60 درصد آنان در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل می باشند.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 10412
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: