• 1401/08/22 - 13:42
  • - تعداد بازدید: 815
  • - تعداد بازدیدکننده: 192
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در گردهمایی تحلیل داده های طرح کشوری contingent-NIPT گفت:

در طرح های پيشگيرانه از معلولیت و ناهنجاری ها، پیش قدم باشیم

سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز صبح (یکشنبه) در گردهمایی تحلیل داده های طرح کشوری contingent-NIPT گفت: این طرح کشوری، طرح ملی و با افتخاری است که به این مرحله رسیده و باید در این طرح و طرح های مشابه پیشگیرانه از معلولیت‌ها و ناهنجاری ها، پیش قدم باشیم.

   سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز صبح (یکشنبه) در گردهمایی تحلیل داده های طرح کشوری  contingent-NIPT گفت: این طرح کشوری، طرح ملی و با افتخاری است که به این مرحله رسیده و باید در این طرح و طرح های مشابه پیشگیرانه از معلولیت‌ها و ناهنجاری ها، پیش قدم باشیم.


     به‌ گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر سیدعلی حسینی در مراسم افتتاحیه گردهمایی تحلیل داده های طرح کشوری contingent-NIPT  که با حضور جمع بزرگی از متخصصان ذیربط، مسئولان در نظام سلامت، و حوزه های قانونگذاری و قضایی سلامت، در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد، افزود:  حضور اندیشمندان و محققان متعددی موجب اجرایی شدن  طرح کشوری contingent-NIPT  با این عظمت و قدرت است و بنده در زمان ابتدایی این طرح کشوری، پیگیر طرح بودم و خوشبختانه دکتر مدبری مدیرعامل موسسه پزشکی نسل امید و سایر همکاران به طور جدی پای تحقق این طرح ملی آمدند و این طرح ملی با افتخار به این مرحله رسید و می تواند نتایج امیدبخش داشته باشد.




   سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اظهار داشت: امیدواریم طرح های مشابه، اجرایی شود و به جنبه پیشگیرانه حوادث اجتناب ناپذیر کمک کند و در حوادث اجتناب‌ناپذیر پیش قدم باشیم .




    وی با اشاره به اجرای یک طرح تحقیقاتی در گروه رفاه اجتماعی و مرکز تحقیقات رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تصریح کرد: نتیجه آن حاکی از این است که وجود یک فرزند معلول ارتباط مستقیم با آوردن خانواده به زیر خط فقر خواهد داشت.


 


   دکتر حسینی گفت: اقدامات تشخیصی، درمانی و توانبخشی خانواده برای کودک معلول، منجر به این می‌شود که خانواده به زیر خط فقر برسد و نگاه اجتماعی سلامت در این حوزه و به این گروه ها و اقشار و اهمیت طرح های پیشگیرانه و غربالگری نقش بسزایی در این مهم دارد.


 


   وی ضمن تشکر از  اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای حضور در این گردهمایی، اظهارداشت: امیدواریم اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس کمک کنند که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مسیری قرار بگیرد که یافته های این چنینی را در کشور نهادینه کند، پروتکل اجرایی را در مراکز استان ها به ویژه در استان هایی با جمعیت های بالا و با ریسک پذیری بالا به اجرا درآورد و  غربالگری ها به درستی انجام شود.


 


    دکتر حسینی در پایان ابراز امیدواری کرد: با حمایت متولیان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با توجه به اهمیت چنین موضوعی به این قوت و قدرت در کشور، این طرح بتواند جنبه های پیشگیرانه خود را نشان دهد .


******



غربالگری، یک الگوی مناسب برای تشویق و انگیزه بخشی به جوانان برای داشتن فرزندان بالنده است

    دکتر حمیدرضا خانکه رئیس سابق دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در سخنانی که در قالب ویدئو به گردهمایی تحلیل داده های طرح کشوری contingent-NIPT   ارائه شد، گفت: غربالگری یک الگوی مناسب برای تشویق و انگیزه بخشی به جوانان برای داشتن فرزندان بالنده است که با حمایت طرح کشوری  غربالگری NIPTمحقق می شود .


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر خانکه که در مدت اجرای این طرح کشوری، مسئولیت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را به عهده داشت، افزود: طی چند سال گذشته شاهد کاهش رشد جمعیت هستیم که عوامل متعددی روی آن تاثیر داشته و در کنار آن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مطرح شد که کمک می‌کند بتوانیم نرخ جمعیت را افزایش دهیم .


   وی افزود: دغدغه هایی زوجین جوان و خانم های باردار دارند که بحث غربالگری، شناسایی ناتوانی، شناسایی معلولیت ها و مشکلات جنینی است و خیلی مواقع انجام غربالگری با حساسیت و سطح اختصاصی نامناسب آن، نگرانی زوجین را بالا می‌برد و موجب کم رغبتی و بی رغبتی در فرزندآوری و باروری می شود.


   عضو فرهنگستان علوم پزشکی کشور تصریح کرد: اجرای طرح کشوری  contingent-NIPT، افتخار جدید و باعث بالندگی نظام سلامت در کشور است که با دقت بالا به شناسایی هرگونه نقص و ناهنجاری مادرزادی و ژنتیکی در جنین و محدودیت ها می پردازد و اطمینان بخشی به خانواده می دهد که داشتن فرزند الزاماً با محدودیت و معلولیت نیست .


    وی همچنین گفت: غربالگری یک الگوی مناسب برای تشویق و انگیزه دادن به جوانان برای داشتن فرزندان بالنده است و  امیدواریم شاهد رشد توسعه کشور، افزایش باروری، افزایش جمعیت و افزایش امید در کشور باشیم .


    دکتر خانکه در پایان از خدمات ارزنده علمی دکتر حمیدرضا خرم خورشید عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مجری این طرح کشوری، دکتر مدبری مدیرعامل موسسه پزشکی نسل امید و سایر محققان طرح تقدیر و تشکر نمود.


    گفتنی است، طرح کشوری " تعیین جایگاه استفاده از آزمایش NIPT  در غربالگری ناهنجاری های کروموزومی در سه ماهه اول بارداری براساس پروتکل  Contingent-NIPT  با استفاده از روش  Reflexed DNA Testing  " به اهتمام مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با همکاری محققان و مسئولان موسسه پزشکی نسل امید، دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و اصفهان ، و با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت طی سال های 1399 تا 1401 در 8  استان کشور به صورت همزمان اجرا شد.


    گردهمایی تحلیل داده های این طرح کشوری امروز با حضور دکتر شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دکتر روح الامین و دکتر محسنی بندپی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دکتر ملک زاده معاون وقت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، محققان موسسه نسل امید، محققان برجسته دانشگاه های علوم پزشکی، مسئولان سازمان ها و نهادهای ذیربط در وزارت بهداشت و سازمان های پزشکی قانونی و نظام پزشکی، رئیس و اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و انجمن های علمی متخصصان رشته های مربوط برگزار، و نتایج ارزشمند آن منتشر شد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ - نعیمی پور



  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 24477
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: