• 1398/06/13 - 14:59
  • - تعداد بازدید: 4289
  • - تعداد بازدیدکننده: 77
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
پیشنهاد معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در اجلاس معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور:

در گام اول توسعه خدمات توانبخشی، پنج درصد از تخت های بیمارستانی به خدمات توانبخشی اختصاص یابد

معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (چهارشنبه) در دومین روز از اجلاس سراسری معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور طی سخنانی گفت: در گام اول توسعه خدمات توانبخشی در کشور، می توانیم از امکانات موجود استفاده کرده و فقط پنج درصد از تخت های بیمارستانی به خدمات توانبخشی اختصاص یابد.


گالری تصاویر


   معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (چهارشنبه) در دومین روز از اجلاس سراسری معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور طی سخنانی گفت: در گام اول توسعه خدمات توانبخشی در کشور، می توانیم از امکانات موجود استفاده کرده و فقط  پنج درصد از تخت های بیمارستانی به خدمات توانبخشی اختصاص یابد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر"بیژن خراسانی" با اشاره به وجود تنها بیمارستان تخصصی توانبخشی " رفیده " با 80  تخت بستری در کشور، افزود: کشور ما با حدود 80 میلیون جمعیت، 80 تخت توانبخشی نمی تواند پاسخگوی نیاز بیماران و نیازمندان به این خدمات باشد.


    وی اظهارداشت: هم اکنون 140 هزار تخت بستری برای خدمات پزشکی در کشور فعال است که اگر فقط پنج درصد آن که معادل حدود 7 هزار تخت می شود، به خدمات توانبخشی اختصاص یابد، می توانیم تا حدودی این حوزه را در جامعه گسترش داده و به آمار تخت های توانبخشی در کشورهای همسایه که جمعیتی کمتر از جمعیت ایران را دارند، نزدیک شویم.


   دکتر خراسانی تاکید کرد که اگر امروز به حوزه توانبخشی در سلامت توجه نکنیم، دچار سونامی توانبخشی خواهیم شد که مانند بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها و...  نیست و عوارض آن، جامعه را دچار مشکل می کند.


   وی ارائه خدمات توانبخشی به بیمارانی که دوره درمان پزشکی را گذرانده و می توانند از هرگونه وابستگی نجات یابند، ضروری دانست و گفت: بیماری که جراحی شده، بعد از جراحی، نباید مستقیم به سمت خانه، ترخیص شود بلکه ارائه خدمات توانبخشی برای بهبود عوارض و بازگشت بیمار به زندگی عادی و استقلال او، لازم و حیاتی است.


    وی از دکتر جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت تشکر کرد که امروز قول ایشان در خصوص طرح موضوع " توانبخشی" در اجلاس معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، عملیاتی شد و با طرح مباحث توانبخشی، معاونان درمان دانشگاه ها بیش از پیش، با جایگاه این حوزه و تاثیر آن در سلامت جامعه آشنا می شوند.


    معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به تاثیر خدمات توانبخشی در سلامت جامعه اشاره کرد و افزود: حوزه توانبخشی، حلقه مفقوده در جاده سلامت است، چرا که طبق قانون اساسی، تمامی آحاد جامعه می بایست از خدمات یکسان سلامت بهره مند شوند ولی متاسفانه بحث های سلامت با مسایل اقتصادی درهم آمیخته، از طرفی امکانات بیمه ها در خدمت نیازمندان به خدمات توانبخشی نیست و کارشناسان حوزه توانبخشی نیز باید با تعرفه های ناچیز و فقط از روی علاقه و دلسوزی خود، در خدمت بیماران و نیازمندان باشند.


   دکتر خراسانی همچنین گفت: باید پای بیمه ها وارد این حوزه شود و از امکانات بیمه ها در این بخش استفاده کنیم و در طرح تحول نیز جایگاه حوزه توانبخشی دیده شود.


    وی در پایان سخنانش مجددا ضمن اشاره به لزوم اختصاص بخشی از تخت های بستری بیمارستانهای موجود به نیازمندان حوزه توانبخشی، افزود: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با بضاعت علمی خود و بیمارستان توانبخشی رفیده با تجربه و الگویی که بکارگرفته است، در خدمت معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی است و می توانیم پروتکل مربوطه را برای راه اندازی بخش های توانبخشی در تمام بیمارستان های کشور، در اختیار بگذاریم.


    گفتنی است،  اجلاس سراسری معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور از صبح دیروز (سه شنبه) با حضور وزیر بهداشت، معاون درمان وزارت بهداشت، مدیران ارشد این حوزه و با شرکت حدود یک صد تن  از معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شده است.


   این اجلاس طی دو روز گذشته، به مباحثی همچون " تبیین جایگاه توانبخشی، نقش توانبخشی در اقتصاد درمان، آشنایی با مراکز تحت حاد توانبخشی و بیمارستان های توانبخشی، و برنامه های معاونت درمان در حوزه توانبخشی " و " بازنگری بسته های طرح تحول، توزیع نیروی انسانی متخصص و مشکلات سال گذشته، عملکرد دانشگاه ها در حوزه مدیریت پیوند و اهدای عضو و بیماران خاص، بخش دندانپزشکی ، عملکرد دانشگاه ها در حوزه نظارت و اعتباربخشی، بودجه و وضعیت HIS بیمارستانی " پرداخت.


    دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 22 گروه آموزشی تخصصی و هشت مرکز تحقیقات، به تعلیم و تربیت نیروی متخصص در رشته های خاص سه حوزه سلامت (توانبخشی، سلامت روانی، رفاه و سلامت اجتماعی) مانند رشته های " گفتاردرمانی، کاردرمانی، ارتوپدی فنی، ارگونومی، فیزیوتراپی، مددکاری اجتماعی، روانشناسی، مشاوره خانواده، سالمند شناسی و همچنین روانپزشکی، روانشناسی بالینی و پرستاری توانبخشی " می پردازد.


   این دانشگاه منحصربفرد، تحت نظارت وزارت بهداشت و از طریق تنها بیمارستان توانبخشی کشور ( رفیده ) و بزرگترین بیمارستان روانپزشکی کشور (امین آباد) و دو مرکز تخصصی " اسماء و نظام مافی "، انواع خدمات پزشکی و توانبخشی را به بیماران و نیازمندان ارائه می دهد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


عکس : مظلومی

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 15032
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: