به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
دومین سمینار استانی " مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا/کم شنوا " در شهرکرج برگزار شد
دومین سمینار استانی " مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا/کم شنوا " به همت کمیته مطالعات ناشنوایی/کم شنوایی مرکزتحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و انجمن علمی شنوایی شناسی در شهرکرج از استان البرز برگزار شد.
دومین سمینار استانی " مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا/کم شنوا " به همت کمیته مطالعات ناشنوایی/کم شنوایی مرکزتحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و انجمن علمی شنوایی شناسی در شهرکرج از استان البرز برگزار شد.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، سازمان های بهزیستی استان البرز ، آموزش و پرورش استثنایی استان ، صدا و سیمای استان البرز و شرکت تجهیزات شنوایی هانساتون ، برای برگزاری این سمینار همکاری داشتند.
این سمینار از جمله سمینارهای استانی مداخله زودهنگام کم شنوایی بود که با 24 سخنران و بیش از 300 شرکت کننده از رشته های شنوایی شناسی، گفتاردرمانی، روانشناسی ، کاردرمانی و رشته های وابسته، همچنین کارشناسان سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش استثنایی استان البرز برگزار شد.
در این سمینار ، با حضور خانواده های دارای فرزند کم شنوا و نیز جوانان ناشنوا، کم شنوا و افرادی که کاشت حلزونی انجام دادند، از موفقیتهای فرزندان و افراد ناشنوای استان البرز تقدیر شد.
دکتر" گیتا موللی " عضو هیات علمی و مسئول کمیته مطالعات ناشنوایی/ کم شنوایی مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در خصوص برگزاری سمینارهای استانی گفت که مجموعه سمینارهای استانی "مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا/کم شنوا" درسالجاری با هدف ارتقای سطح آگاهی کارشناسان، دست اندرکاران ، مسئولان ، خانواده ها و عموم مردم نسبت به تاثیر مداخلات بموقع و زودهنگام در آینده افراد کم شنوا و ناشنوا برنامه ریزی شد.
وی افزود: کم شنوایی ، معلولیت پنهان است ، ضمن آنکه به گواه تحقیقات بی شمار ، اگر ناشنوایی نوزاد در زایشگاه تشخیص داده شود و بلافاصله و زودهنگام ، مداخلات ( توانبخشی شنوایی، گفتاری ، روانشناسی ..) برای نوزاد صورت بگیرد، کودک می تواند دقیقا مانند همسالان شنوای خود ، زبان و گفتار بیاموزد.
دبیر علمی سمینارهای استانی " مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا/ کم شنوا " تصریح کرد: مداخلات زودهنگام باید براساس اصول علمی موجود و بصورت انفرادی، توسط یک تیم متخصص و درهمه جوانب رشدی صورت گیرد.
دکتر موللی خاطرنشان کرد: خانواده ها اگر به شنوایی فرزند خود شک می کنند، حتما برای تشخیص ، به شنوایی شناس مراجعه کنند، چرا که تشخیص کم شنوایی از بدو تولد براحتی و با یک آزمایش ساده و بی درد توسط شنوایی شناس امکانپذیر است.
وی افزود: هرنوع تاخیر گفتار در کودکان را باید جدی گرفت، زیرا تاخیر در گفتار، نخستین نشانه کم شنوایی است و با توجه به لزوم آموزش و توانبخشی نوزادان کم شنوا از بدو تولد ، تشخیص بموقع و زودهنگام بسیار حائز اهمیت است.
مسئول کمیته مطالعات ناشنوایی/ کم شنوایی مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به اینکه بیشتر کم شنوایی ها در کشورما حاصل ازدواجهای فامیلی است ، ادامه داد: از سویی تحقیقات نشان می دهند که بیش از 95 % کودکان ناشنوا، والدین شنوا دارند و در هیچیک از افراد خانواده شان پیش از این کم شنوایی نداشته اند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور