• 1397/08/09 - 16:38
  • - تعداد بازدید: 6359
  • - تعداد بازدیدکننده: 94
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی: نهم آبان ماه ، یادآور روند رشد و پویایی این دانشگاه است

دکتر" امیرمسعود عرب " رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (چهارشنبه) با انتشار پیام به مناسبت فرارسیدن نهم آبان ماه ، سالروز تاسیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، این روز را یادآور روند رشد و پویایی این دانشگاه دانست.


    دکتر" امیرمسعود عرب " رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (چهارشنبه)  با انتشار پیام به مناسبت فرارسیدن نهم آبان ماه ، سالروز تاسیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، این روز را یادآور روند رشد و پویایی این دانشگاه دانست.


     به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، متن کامل پیام دکتر" عرب " بشرح ذیل است:


    نهم آبان ماه، سالروز تاسیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، یادآور روند رشد و پویایی این دانشگاه و گذشت 26 سال از عمر مفید دانشگاهی است که با یک ایده و با کمترین امکانات، آموزش و تربیت تخصصی جوانان این مملکت را از طریق دو سه رشته تحصیلی آغاز کرد.


    ایده آن، وجود دانشگاهی منحصربفرد، با هدفی جدای از دانشگاه های علوم پزشکی کشور بود تا بتواند پاسخگوی نیاز بیماران و مشکلات نیازمندان در حوزه هایی باشد که بخشی از سلامت را شامل می شود. اما این ایده، چقدر با باور متولیان همان بخش سلامت منطبق بود تا بتوانند به تقویت و رشد حوزه های توانبخشی و رفاه اجتماعی و تربیت نیروی متخصص برای آنها توجه کنند؟


    در زمانی، این دانشگاه پا گرفت که حوزه " توانبخشی " بعنوان خدماتی غیرضرور تلقی می شد و درصورت وجود وضعیت خوب مالی بیمار، دریافت این خدمات ، به وی توصیه می شد و حوزه رفاه و سلامت اجتماعی نیز کاملا مغفول مانده  و نظام سلامت کشور عمدتا بر " سلامت جسمی (در دو بخش پیشگیری و درمان) " متمرکز بود.


   علل مختلف مانند تصادفات ، حوادث غیرترافیکی و یا بیماری های ژنتیکی همیشه اعضای بدن را به ناتوانی می کشد ولی در آن زمان، تصور همگان، کنارآمدن و قبول این ناتوانی بود تا معلولیت و عواقب آن را نیز قابل پذیرش کند.


    با افزایش جمعیت ، تغییر و تحولات اجتماعی و اقتصادی ، تغییر سبک زندگی و تغییر الگوی بیماریها از واگیر به غیرواگیر، گسترش زندگی ماشینی ، افزایش حجم ترددهای شهری و بین شهری ، و از همه مهمتر، انتقال دانش روز و تجربه دیگر کشورها به داخل کشور و پیشرفت علم و تکنولوژی ، سبب تغییر نگرش ها ، تکمیل اهداف و برنامه ها شد.


    بتدریج، این نهال نوپا، جان گرفت و رشته های توانبخشی، یکی پس از دیگری در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ایجاد شد.


     هم اکنون هرچند که این دانشگاه به رشدی نسبی دست یافته و از 22 گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات برخوردار است  و از توان علمی بیش از 150 عضو هیات علمی  در تعلیم و تربیت یک هزار و 800 دانشجو بهره می برد، اما هنوز بین هدف این دانشگاه و باور متولیان نظام سلامت و بخش اعظم جامعه ، فاصله بسیاری دیده می شود. چرا که اگر این فاصله کاهش می یافت، انواع خدمات توانبخشی تحت پوشش موسسات بیمه گر بود. نمونه های زیادی از بیمارستان تخصصی توانبخشی رفیده ، در سطح شهر تهران و دیگر شهرستان ها فعالیت داشتند، و ... 


     به رغم وجود این شرایط ، ما دانشگاهیان علوم بهزیستی و توانبخشی مانند اعضای یک خانواده ضمن ادای احترام و ارج نهادن به تلاش بنیانگذاران و کلیه کسانی که در این سالها با تلاش و زحمات شبانه روزی خود باعث رشد و اعتلای دانشگاه تا مقطع کنونی شده اند، تلاش می کنیم تا این نهال تازه جوانه زده، به درخت تنومندی تبدیل شود  و هر ساله با گرامی داشت سالروز تاسیس این مرکز علمی – آموزشی و خدماتی ، آینده روشنی را برای میلیون ها هموطن نیازمند متصور شویم.


    از خداوند منان، سلامتی و بهروزی برای خانواده بزرگ و تاثیرگذار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خواهانم.


 


دکتر " امیرمسعود عرب "


سرپرست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی


 


انتهای پیام /

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12954
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: