• 1399/11/28 - 13:05
  • - تعداد بازدید: 1566
  • - تعداد بازدیدکننده: 90
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی دانشگاه علوم بهزیستی؛

رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا: ایران، جزو 10 کشور نخست حادثه خیز جهان است

رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در نشست مجازی با کارشناسان وزارت بهداشت که بمنظور بررسی عملکرد این مرکز جهت موافقت قطعی با ادامه فعالیت آن برگزار شد، گفت: ایران، جزو 10 کشور نخست حادثه خیز جهان است و سالانه 6 تا 8 درصد تولید ناخالص ملی صرف خسارات ناشی از حوادث و بلایای طبیعی می شود.

   رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در نشست مجازی با کارشناسان وزارت بهداشت که بمنظور بررسی عملکرد این مرکز جهت موافقت قطعی با ادامه فعالیت آن برگزار شد، گفت: ایران، جزو 10 کشور نخست حادثه خیز جهان است و سالانه 6 تا 8 درصد تولید ناخالص ملی صرف خسارات ناشی از حوادث و بلایای طبیعی می شود.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر حمیدرضا خانکه افزود: سالانه حدود پنج هزار تن در کشور در اثر حوادث و بلایای طبیعی از بین می روند و آخرین این بلایا نیز پاندمی کووید 19 در جهان است که هزاران کشته برجای گذاشته است.


   وی تصریح کرد که تغییرات اقلیم و تنوع حوادث سبب شده تا جامعه دانشگاهی به این حوزه ورود کند و براساس سند سوم جهانی مربوط به این حوزه (سند اول در سال 1990 و سند دوم در سال 2005 تدوین شد) که در سال 2015 تدوین شد، تاکید بر تولید شواهد علمی برای مداخلات و افزایش تاب آوری جامعه مدنظر قرار گرفت که وجود مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، راهگشای این مساله خواهد بود.


   رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا گفت که با توجه به طرح های ملی و بین المللی در دست اجرای محققان این مرکز، انتظار می رود که سال های 2021 و 2022 میلادی، سالهای شکوفایی این مرکز بلحاظ دستاوردهای جدید در زمینه مدیریت بحران باشد.


    دکتر خانکه، توسعه همکاری های بین بخشی و بین المللی را هدف معاونت تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی ذکر کرد و افزود: در همین راستا، و براساس سیاست دو معاونت آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت، به تازگی مقدمات همکاری های آموزشی و پژوهشی با دانشگاه تربیت مدرس آغاز شده است.


    وی، وابستگی مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی با گروه آموزشی همین حوزه (سلامت در حوادث و بلایا) را در همکاری های پژوهشی و پیشبرد اهداف دانشگاه و برنامه ریزان کشور، بسیار حائز اهمیت دانست.


    بگفته وی، گروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تاکنون برای 7 دوره، پذیرش دانشجوی دکتری داشته است که چهار دوره آن فارغ التحصیل شده و سه دوره نیز مشغول به تحصیل می باشند.


     در ادامه، دکتر شکوفه احمدی عضو مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با ارائه گزارشی، به معرفی این مرکز، تشریح ساختار، برنامه استراتژیک، دستاوردهای پژوهشی (مقالات، طرح های پژوهشی، مستندات و..)، فصلنامه تخصصی سلامت در حوادث و بلایا، ارتباطات و تعاملات مرکز با سازمانهای ملی و بین المللی، برگزاری کارگاه ها، سمینارها و برنامه های توانمند سازی و کسب رتبه توسط اعضای مرکز پرداخت.


    براساس گزارش ارائه شده، فعالیت تحقیقاتی در زمینه سلامت در حوادث و بلایا از سال 1380 با تشکیل کمیته تحقیقات توانبخشی در حوادث و بلایا آغاز، در سال 1387 مجوز راه اندازي مركز تحقيقات از طرف هيات رئيسه وقت و با امضاي رياست وقت دانشگاه صادر شد و در سال 1395 نیز موافقت اصولی شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی به مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا اعطا گردید.


   وی با اشاره به تشکیل بورد تخصصی و کشوری سلامت در حوادث و بلایا در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، « شناخته شدن مركز به عنوان مرجع علمي معتبر در زمينه سلامت در حوادث و بلایا ،  پاسخ به نيازهاي علمي و پژوهشي جامعه در زمينه سلامت در حوادث و بلایا ، ارتقای توان مقابله جامعه با حوادث و بلایا و تربيت نيروي متخصص در این زمينه » را به عنوان چشم انداز مرکز ذکر کرد.


    دکتر احمدی، در بیان ماموریت این مرکز تحقیقاتی، اظهار داشت: مركز تحقيقات سلامت در حوادث و بلایا و فوريتهاي پزشكي با بكارگیري نيروهاي متخصص و متعهد و با رعايت اصول اخلاقي و علمي، وظيفه دارد با بهره گيري از مناسبترين فناوري ها و دانش نوين، ضمن تعامل سازنده با وزارتخاته هاي بهداشت، وزارت كشور، سازمان مديريت بحران كشور، سازمان اورژانس کشور، سازمان بهزيستي، شهرداري تهران، سازمان هلال احمر، سازمانهاي تحقيقاتي ملي و بين المللي در جهت توليد دانش و فناوري به روز در زمینه سلامت در حوادث وبلایا فعاليت نمايد.


    به گفته وی، « گسترش مرزهاي دانش و افزايش سهم مركز در توليد علم در سطح ملی و بین المللی در زمینه سلامت درحوادث و بلایا ، افزايش رضايتمندي دریافت کنندگان خدمات و ذینفعان، ارايه الگوهاي نوآور در زمينه سلامت در حوادث و بلایا، بسط و توسعه ارتباط و همكاري هاي ملي، منطقه اي و بین المللی در زمينه سلامت در حوادث و بلایا، و  تربيت نيروهاي متخصص در زمينه سلامت در حوادث و بلایا »، از جمله اهداف کلان مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی را تشکیل می دهد.


   وی تصریح کرد: دریافت کنندگان خدمات و ذینفعان فعالیت این مرکز تحقیقاتی شامل « جامعه، سياست گذاران كشور، وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشكي، سازمان اورژانس کشور، سازمان بهزیستی، مراكز تحقيقاتي مرتبط با حوزه مرکز در داخل كشور، سازمان مديريت بحران، شهرداري تهران، مؤسسات پژوهشي غير دولتي، محققان و متخصصان در حوزه سلامت در حوادث و بلایا »، می شود.


   بگفته دکتر احمدی، «  افزايش سهم مركز در توليد علم در مورد سلامت در حوادث و بلایا در سطح ملی و بین المللی، ارتقاي سطح دانش تخصصي در زمينه حوادث و بلایا، ارايه الگوهاي نوآور در زمينه پيشگيری، آمادگی، پاسخ و بازیابی بر اساس نتايج تحقيقات، بسط و توسعه ارتباط و همكاري هاي ملي، منطقه اي، بین المللی در زمينه سلامت در حوادث و بلایا »، چهار هدف اصلي جهت انجام مأموریت مرکز می باشند.


    وی در تحلیل وضعیت موجود مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی نیز به نقاط قوت و ضعف در این زمینه اشاره کرد که « همكاري دانشگاه و كليه معاونت ها بخصوص معاونت پژوهشي دانشگاه با اين مركز، وجود گروه آموزشي مرتبط با حوزه فعاليتهاي مركز، وجود اساتيد وهيات علمي مجرب در دانشگاه، وجود كتب، مجلات علمي جديد، كتابخانه الكترونيك در مقوله سلامت در حوادث و بلایا و فوريتها در دانشگاه، وجود كارشناس مجرب در مركز، حمايت ریاست دانشگاه، وجود افراد متخصص در مركز با فعاليتهاي وسيع برون سازماني، برخورداري از فضاي فيزيكي مناسب جهت كارشناسان و دانشجويان مركز، وجود نيروهاي متخصص شناخته شده براي جذب گرنت، وجود برنامه مدون و آموزشي جهت تربيت متخصصان، وجود نشريه علمي پژوهشي در زمينه سلامت در حوادث و فوريت هاي پزشكي HDQ » نقاط قوت این مرکز را تشکیل می دهند.


    وی با بیان فرصت ها و تهدیدها در مسیر فعالیت مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا، به دستاوردهای پژوهشی این مرکز پرداخت.


    این عضو مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی سپس به بیان مشخصات فصلنامه علمی و پژوهشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه اشاره کرد که از پائیز سال 2015 میلادی انتشار آن آغاز شده و تاکنون در 11 پایگاه داده معتبر نمایه شده است.


    در این گزارش همچنین ارتباطات و تعاملات ملی و بین المللی مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا عنوان شد که « همکاری های علمی و تحقیقاتی با دانشگاه های کارولینسکای سوئد، لایپزیک آلمان و گدانسک لهستان، سازمان بهداشت جهانی، صندوق پول سازمان ملل، سازمان مدیریت بحران، شهرداری تهران، سازمان بسیج جامعه پزشکی، پلیس راهور ناجا، مرکز مدیریت بحران شهر تهران، سازمان اورژانس کشور، فرهنگستان علوم پزشکی، و مجمع تشخیص مصلحت نظام» از آن جمله اند.


    دکتر احمدی در ادامه این گزارش، به برگزاری کارگاه ها، سمینارها، برنامه های توانمند سازی بسیار (دانشگاهی، ملی، بین المللی) و  چگونگی کسب رتبه اعضای مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا پرداخت.


   گفتنی است، کارشناسان و مسئولان شرکت کننده در این نشست ضمن تبادل نظر در خصوص گزارش ارائه شده از مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا، اعلام نتیجه برای موافقت قطعی را به بررسی کامل مستندات و عملکرد این مرکز موکول کردند.



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 18428
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: