• 1400/02/09 - 16:11
  • - تعداد بازدید: 2017
  • - تعداد بازدیدکننده: 97
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در سالروز "روانشناس و مشاور" (9 اردیبهشت ماه):

روانشناسان، با آموزش تاب آوری در جامعه عملکرد افراد در شرایط استرس‌زا را ارتقا می‌دهند

دکتر حمید پورشریفی عضو هیات علمی گروه آموزشی روانشناسی بالینی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به مناسبت فرا رسیدن سالروز روانشناس و مشاور گفت: روانشناسان، با آموزش تاب آوری در جامعه عملکرد افراد در شرایط استرس‌زا را ارتقا می‌دهند.

   دکتر حمید پورشریفی عضو هیات علمی گروه آموزشی روانشناسی بالینی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به مناسبت فرا رسیدن سالروز روانشناس و مشاور گفت: روانشناسان، با آموزش تاب آوری در جامعه عملکرد افراد در شرایط استرس‌زا را ارتقا می‌دهند.


   دکتر پورشریفی در گفت و گو با خبرنگار وبدای دانشگاه افزود: در مواجه با مشکلات روانشناختی، دو گونه تیپ‌های شخصیتی داریم که عبارتند از "تیپ های شخصیتی مستعد استرس و تیپ های شخصیتی مقاوم استرس" . تیپ شخصیتی "مستعد استرس " یا درمان ناامید، افرادی هستند که در مواجه با هر شرایطی معتقد هستند، اوضاع تحت کنترل نیست و نمی‌توان از پس اوضاع برآمد و شرایط را خیلی منفی تلقی می‌کنند. این افراد در رویارویی با مشکلات، بیشترین آسیب را می‌بینند.


   وی تصریح کرد: در مقابل، افراد دارای تیپ‌های شخصیتی مقاوم استرس، افرادی هستند که تاب آوری بالا دارند و می‌توانند در شرایط استرس‌زا، کارآمدتر عمل کنند. بر این اساس به نظر می‌رسد، اگر چه ما از مجموعه ویژگی‌های شخصیتی صحبت می‌کنیم، اما خبر خوب اینکه این موارد قابل آموزش هستند، یعنی "تاب آوری"  قابل آموزش است و روانشناسان میتوانند به صورت تکمیلی در کنار سایر عوامل تاثیرگذار مانند تغییر و تحولات اجتماعی، به افراد کمک کنند تا با تاب آوری بالا، بهتر با مسائل کنار بیایند و احتمال تشدید اختلالات را کاهش دهند.


   پورشریفی که دارای دکترای تخصصی روان‌شناسی سلامت است، با اشاره به مشکلات روانشناختی موجود در جامعه گفت: قبل از تجربه کرونا بر اساس آخرین آمار تقریبا 26 درصد از افراد جامعه از مشکلات روانشناختی رنج می بردند، الان با توجه به شواهد و مطالعات انجام شده، این آمار افزایش یافته‌ و مشکلات روانشناختی از جمله اضطراب، استرس و وسواس، در جامعه افزایش پیدا کرده است.


   استاد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در ارتباط با پیشگیری از تاثیرات منفی کرونا بر سلامت روان مردم توصیه کرد، مردم از صرف زمان طولانی در رسانه‌های مجازی و پیگیری اخبار منفی در رسانه‌ها اجتناب کنند و بیشتر زمان خود را برای بهبود ارتباط با کسانی که واقعا دوست‌شان دارند و زمان زیادی از داشتن ارتباط با آن‌ها غافل بوده‌اند، صرف کنند.


   دکتر پورشریفی در پاسخ به سئوال خبرنگار وبدای در خصوص توسعه رشته روانشناسی بالینی، اظهار داشت: به نظر می‌رسد در رابطه با تعداد فارغ التحصیلان مشکلی نداشته باشیم و این تعداد از فارغ التحصیلان بتوانند پاسخگوی نیازهای جامعه باشند و نکته‌ای که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، ساماندهی این افراد است، چرا که به صورت تقریبی از بین ه3 هزار نفر فارغ التحصیل این رشته تنها حدود شش هزار نفر دارای پروانه نظام روانشناسی هستند و انتظار می‌رود که سازمان ملی نظام پزشکی و روانشناسی بالینی به ساماندهی این افراد توجه بیشتری نمایند.


   دکتر پورشریفی در پایان این گفت وگو، ضمن تبریک فرارسیدن روز روانشناس و مشاور خدمت همه فعالان این عرصه به خصوص اساتید گروه روانشناسی و مشاوره دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: به جرات می‌توان اذعان کرد که گروه روانشناسی بالینی دانشگاه یکی از بهترین‌ها در کشور و الگویی برای سایر دانشگاه‌ها است، چرا که همیشه به کاربردی بودن مباحث، کارورزی‌ها و کیفیت دروس اهمیت ویژه‌ای قائل است. و از همین رو پیشنهاد می‌شود، تعداد پذیرش دانشجو در مقطع دکتری که هر ساله 3 یا چهار نفر است، افزایش یابد تا بیشتر بتوانیم نیروهای متخصص این حوزه را پرورش دهیم.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: شاهی – نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 19029
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: