• 1398/04/11 - 16:17
  • - تعداد بازدید: 3236
  • - تعداد بازدیدکننده: 74
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

روسای انجمن های علمی رشته های توانبخشی، بر توجه به جایگاه این حوزه در ساختار نظام سلامت تاکید کردند

روسا و نمایندگان انجمن های علمی رشته های مختلف توانبخشی طی نشستی که با حضور مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی و در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، بر توجه به جایگاه حوزه توانبخشی در ساختار نظام سلامت کشور تاکید کردند.

گالری تصاویر



    روسا و نمایندگان انجمن های علمی رشته های مختلف توانبخشی طی نشستی که با حضور مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی و در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، بر توجه به جایگاه حوزه توانبخشی در ساختار نظام سلامت کشور تاکید کردند.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در این نشست که به دعوت معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی برگزار شد، دکتر " محمدتقی جغتایی " مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، نمایندگان بورد تخصصی رشته های کاردرمانی و پرستاری، روسای انجمن های علمی گفتاردرمانی، کاردرمانی، فیزیوتراپی، ارتوپدی فنی، اپتومتری، روانشناسی، مشاوره، مطالعات کودکان پیش از دبستان ایران، نمایندگان انجمن های مددکاری اجتماعی ایران و شنوایی شناسی، و همچنین مدیران معاونت درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی حضور داشتند.


******


معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی:


در مسیر "عدالت محور " نظام سلامت، باید خدمات توانبخشی، در حوزه "پیشگیری" دیده شود


    معاون درمان و توانبخشی این دانشگاه در ابتدای این نشست، ضمن خیرمقدم به مشاور امور توانبخشی وزارت بهداشت و تمامی مسئولان و نمایندگان انجمن های علمی رشته های مختلف توانبخشی، هدف از برگزاری این نشست را تشریح کرد.


    دکتر " بیژن خراسانی "، با یادآوری تاریخچه هدفگذاری سازمان جهانی بهداشت از سال 1978 میلادی مبنی بر " سلامت برای همه " ، گفت: برغم گذشت حدود نیم قرن از آن هدفگذاری، ما هنوز فاصله بسیار زیادی با این هدف داریم، چرا که مسیر نظام سلامت براساس " پیشگیری، درمان و توانبخشی " ترسیم شده است، درصورتی که ما نمی توانیم صبر کنیم تا بیمار بعد از درمان، نیاز به توانبخشی پیدا کند تا خدمات توانبخشی به او ارائه شود.


    وی تصریح کرد: اگر این مسیر ترسیم شده را بپذیریم، عدالت در سلامت که هدف سازمان جهانی بهداشت بوده و در قانون اساسی کشورمان و حقوق شهروندی نیز بر آن تاکید شده، نادیده گرفته می شود، چون اگر بخواهیم عدالت در سلامت داشته باشیم، باید ارائه خدمات توانبخشی را  از حوزه پیشگیری آغاز کنیم.


   وی افزود: چرا که با توجه به زندگی ماشینی ما، اگر حتی از بیماری ها و حوادث هم دوری کنیم، ورود به سن سالمندی و ناتوانی اجتناب ناپذیر است و می توانیم با استفاده از خدمات توانبخشی، خود را برای ورود به این دوران آماده کنیم، نه آنکه صبر کنیم تا افراد به ناتوانی برسند و بعد خدمات به آنان ارائه دهیم.


   معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با مقایسه تخت های مربوط به بخش درمان (پزشکی) و تخت های بستری توانبخشی در کشورمان با دیگر کشورهای دنیا گفت: تعداد تخت های درمان در کشور ما تقریبا با میزان آن در کشورهای پیشرفته ای مانند کانادا، برابری می کند ولی کشور ما بلحاظ تعداد تخت های توانبخشی، از کشورهای حوزه خلیج فارس هم فقیرتر است.


   وی با اشاره به وجود فقط 80 تخت توانبخشی در کشور (بیمارستان توانبخشی رفیده تحت پوشش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی) افزود: یعنی به ازای هر یک میلیون نفر، یک تخت توانبخشی در کشور موجود است که از استانداردها بسیار فاصله دارد.


    دکتر خراسانی همچنین به جلسات متعدد با معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص لزوم گسترش تخت های بستری توانبخشی در کشور و ضرورت توجه دانشگاه های علوم پزشکی به این مهم، اشاره کرد و گفت: از ایشان خواسته شد تا اجلاس آتی معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، به تبیین این جایگاه و ضرورت توجه تمامی دانشگاه های سراسر کشور به این موضوع اختصاص یابد.


    وی افزود: بمنظور جمع آوری نظرهای کارشناسی در این زمینه که جامع و مانع باشد، نیاز به استفاده از خرد جمعی است که جلسه گذشته، با حضور معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در تهران و صاحبنظران حوزه توانبخشی برگزار شد تا نقطه نظرات آنان در  این خصوص جمع آوری شود و ان شاالله در این نشست نیز بتوانیم با همفکری کارشناسان و متخصصان علوم توانبخشی، بتوانیم به نقطه نظرهای مشترک برای ارائه به اجلاس سراسری معاونان دانشگاه های علوم پزشکی کشور دست یابیم.


******


مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی:


اختیارات معاونان درمان دانشگاه ها می تواند به رفع بخشی از مشکلات حوزه توانبخشی کمک کند


    دکتر " محمدتقی جغتایی " مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در این نشست، با تاکید بر اینکه اختیارات معاونان درمان دانشگاه ها می تواند به رفع بخشی از مشکلات حوزه توانبخشی کمک کند، گفت: رفع برخی از خواسته های حوزه توانبخشی نیز باید از سوی مسئولان در ستاد وزارت بهداشت، برنامه ریزی و اجرا شود.


   وی افزود: راه اندازی دفتر " توانبخشی " در معاونت های درمان دانشگاه های علوم پزشکی و توجیه معاونان درمان نسبت به اهمیت خدمات توانبخشی در سلامت افراد جامعه و بویژه در چارچوب اقتصاد درمان، که در طولانی مدت، کاهش هزینه ها را سبب می شود  و نتیجه آن، فقط سود خواهد بود ، از جمله پیشنهادهای دکتر جغتایی به نشست مسئولان بوردهای تخصصی و انجمن های علمی رشته های توانبخشی بود.


   وی همچنین پیشنهاد کرد که در اجلاس آتی معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، از معاونان دانشگاه ها بخواهیم که در بیمارستان های تحت پوشش، بخش های روزانه و بستری توانبخشی گسترش یابد و در واقع، در فضای درمان، گسترش خدمات توانبخشی را شاهد باشیم.


******


رئیس انجمن علمی گفتاردرمانی: نبود یک سیستم نظام مند، سبب عدم ارائه بموقع خدمات توانبخشی می شود


   دکتر " علی قربانی " رئیس انجمن علمی گفتاردرمانی در این نشست، با ابراز تاسف از اینکه پس از سالها که از بلوغ رشته های توانبخشی می گذرد، هنوز از توانبخشی بعنوان حلقه مفقوده نظام سلامت صحبت می شود، گفت: بیش از امکانات و تجهیزات، باید به حقوق حرفه ای متخصصان و کارشناسان حوزه توانبخشی توجه شود.


    وی با اشاره ای به تاثیرات خدمات گفتاردرمانی که می تواند در سلامتی و آینده یک کودک نقش داشته باشد، افزود: ضمن احترام به جایگاه متخصصان و کارشناسان توانبخشی، باید نظام بیمه ای کشور نیز به ضرورت پوشش دهی این خدمات توجه داشته باشد بویژه که بسیاری از خدمات توانبخشی می بایست بموقع و در دوره طلایی خودش ارائه شود تا تاثیرگذاری لازم حاصل شود اما متاسفانه گاهی بدلیل نبود یک سیستم نظام مند، مراجعه ای تا زمان بروز مشکل، به درمانگران صورت نمی گیرد.


******


رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران: جامعه به اقداماتی مطابق با تغییر چهره بیماری ها و شرایط ، نیاز دارد


     دکتر " محمدعلی محسنی بندپی " در این نشست، با اشاره به تغییر چهره بیماری ها طی سالهای اخیر و نیاز جامعه به حرکت ها و اقداماتی مطابق با تغییرات انجام شده، گفت: جمعیت سالمند ما تا سه دهه آینده، به سه برابر می رسد و ما فقط سی سال فرصت داریم تا برای سلامتی این جمعیت، تدبیری بیاندیشیم، اما کشورهای اروپایی 80 تا 120 سال فرصت داشتند، چرا که در نظام سلامت خود، به ارائه خدمات توانبخشی قبل و بعد از درمان، توجه کردند.


   وی افزود: بحث سالمندی، نیاز به کمک تمامی انجمن های علمی دارد چون هم اکنون که با کودکانه شدن مشکلات اسکلتی و عضلانی در جامعه روبه هستیم، می توانیم تصور کنیم که چه هزینه های هنگفتی تا دوره سالمندی همین کودکان، گریبان خانواده ها و جامعه را می گیرد.


   دکتر محسنی بندپی تاکید کرد که انجمن های علمی، می توانند بازوان قدرتمند اجرایی در حوزه پیشگیری و حتی نظارت بر عملکردهای این حوزه باشند، اما مهم، تغییر نگاه مدیران ارشد، از " درمان محور " به " سلامت محور " است و تا زمانی که تصمیم گیران جامعه به این مساله توجه نکنند، ما به نتیجه نخواهیم رسید.


    وی در بخش دیگری از سخنانش بر به روز شدن آموزش رشته های مختلف توانبخشی تاکید کرد و گفت: اگر به دانش روز دنیا توجه نکنیم، جوانان ما از کشور خارج می شوند، چون به دنبال رشد و پیشرفت هستند.


   رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران همچنین به لزوم پوشش دهی خدمات توانبخشی از سوی موسسات بیمه گر، و حضور نیروهای متخصص توانبخشی در مجموعه درمان نیز اشاره ای داشت.


******


عضو هیات علمی دانشگاه و نماینده بورد رشته کاردرمانی، وجود اداره کل مستقل در وزارت بهداشت برای رسیدگی به امور خاص توانبخشی را پیشنهاد داد


    دکتر" هوشنک میرزایی " عضو هیات علمی دانشگاه و نماینده بورد کاردرمانی کشور نیز طی سخنانی در این نشست،  وجود اداره کل برای رسیدگی به امور خاص توانبخشی، در وزارت بهداشت را برای تسهیل در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های این حوزه لازم دانست.


    وی معتقد است که خدمات توانبخشی جای خود را در جامعه باز کرده است و خوشبختانه مردم بدون ارجاع پزشک نیز به درمانگران توانبخشی مراجعه می کنند، ضمن آنکه در بسیاری از مراکز مانند مدارس و مراکز نگهداری سالمندان، از توان علمی نیروهای کاردرمان استفاده می شود، اما پشتیبانی از این سیستم، مانند پوشش بیمه ای، نیاز به تسهیل کننده دارد که وزارت بهداشت می تواند این نقش را داشته باشد.


    وی آمادگی انجمن علمی کاردرمانی برای ارائه نظرهای کارشناسی به دست اندرکاران وزارت بهداشت را اعلام کرد.


******


نماینده انجمن ارتوپدی فنی ایران: قبل از هر اقدامی، نیاز به بررسی وضع موجود داریم


   دکتر " فرهود سعید ارشادی " نماینده انجمن ارتوپدی فنی ایران پیشنهاد داد تا قبل از هر اقدامی، وضع موجود بلحاظ تعداد بیماران و نیازمندان هر بخش، مشکلاتی که دارند، چگونگی مداخلات و ... بررسی شود.


    بررسی میزان تخت های بستری و چگونگی مدیریت آنها، مهم است و باید از طریق فعالیت های تحقیقاتی، مشخص شوند.


******


نماینده انجمن شنوایی شناسی ایران: تبیین جایگاه حوزه توانبخشی، راهگشای بخشی از مشکلات است


    دکتر " علی قهرمانی " نماینده انجمن شنوایی شناسی نیز در این نشست، تبیین جایگاه حوره توانبخشی را راهگشای بخشی از مشکلات دانست.


    وی گفت که ابتدا، باید جایگاه توانبخشی در وزارت بهداشت مشخص شود تا بتوان در ادامه، به مشکلات درمانگران، مانند " نداشتن تعرفه که حتی بخش خصوصی را با مشکل روبه رو کرده، پوشش بیمه ای خدمات و سیاست جذب دانشجو که با نیاز جامعه همخوانی ندارد" بپردازیم.


   وی ابراز امیدواری کرد که شورای معاونان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، از توان علمی و اجرایی انجمن های علوم توانبخشی برای دستیابی به راهکارهای لازم استفاده کند.


******


 نماینده انجمن مددکاران اجتماعی ایران:


توانبخشی، یک بسته از انواع خدمات مورد نیاز یک فرد است


    " امیر مقنی باشی " نماینده انجمن مددکاران اجتماعی ایران، توانبخشی را یک بسته از انواع خدمات مورد نیاز یک فرد دانست که باید نگاه اجتماعی در ارائه دیگر خدمات مورد توجه قرار بگیرد.


   وی آمادگی انجمن مددکاران اجتماعی ایران برای همکاری و مشارکت در حل مسایل و مشکلات حوزه توانبخشی را اعلام کرد.


******


رئیس انجمن کاردرمانی ایران:


وجود اداره کل مصوب برای حوزه توانبخشی در معاونت درمان وزارت بهداشت، لازم است


   دکتر " مهدی علیزاده زارعی " رئیس انجمن کاردرمانی ایران نیز در این نشست، وجود اداره کل مصوب برای حوزه توانبخشی در معاونت درمان وزارت بهداشت، لازم دانست، ضمن آنکه گسترش رشته های توانبخشی را از طریق تشکیل مجمع توانبخشی امکانپذیر خواند.


    وی در عین حال تاکید کرد که هر تحولی را از خودمان شروع کنیم و بعنوان مثال، بودجه ای که به حوزه توانبخشی اختصاص داده می شود، واقعا در این بخش صرف شود.


******


رئیس انجمن اپتومتری ایران:


عدم آگاهی نسبت به اهمیت خدمات توانبخشی در نظام سلامت، سبب بروز مشکلات شده است


    " علی میرزاجانی " رئیس انجمن اپتومتری ایران در این نشست، گفت: عدم آگاهی نسبت به اهمیت خدمات توانبخشی در نظام سلامت و نداشتن زیرساخت های لازم ، سبب بروز مشکلات شده است.


    وی افزود که با راه اندازی دفتر توانبخشی یا اداره کل برای این حوزه، زیرساخت لازم مهیا می شود و با آگاهی رسانی نسبت به تاثیرگذاری خدمات توانبخشی، می توان نداشتن تعرفه و پوشش بیمه ای، را نیز پیگیری کرد.


******


رئیس انجمن و نماینده بورد پرستاری:


نگاه بدون توسعه، توانبخشی را ضعیف می کند


    دکتر" مسعود فلاحی خشکناب " رئیس انجمن پرستاری ایران و نماینده بورد پرستاری کشور نیز طی سخنانی، توسعه و گسترش رشته ها و دانشکده های توانبخشی در کشور را در تقویت حوزه توانبخشی موثر دانست.


    وی با مقایسه رشد رشته پرستاری با رشته های توانبخشی افزود: حوزه توانبخشی نیز با گسترش و توسعه کمی و کیفی، می تواند به جایگاه مناسب خود برسد.


    وی تصریح کرد که هم اکنون بار توانبخشی بر دوش خانواده هاست و می طلبد که نگاه ویژه ای به این حوزه بشود.


******


رئیس انجمن روانشناسی ایران:


اطلاع رسانی به عموم و مسئولان نسبت به اهمیت خدمات توانبخشی، در تبیین جایگاه این حوزه موثر است


    دکتر " رضا زمانی " رئیس انجمن روانشناسی ایران گفت: اطلاع رسانی به عموم و مسئولان نسبت به اهمیت خدمات توانبخشی، در تبیین جایگاه این حوزه موثر است.


    وی با اشاره به رشد رشته روانشناسی که سبب شد تا طی سالهای اخیر، جای خود را  در میان مردم باز کند، افزود: در مورد رشته روانشناسی، پذیرش جامعه با اطلاع رسانی و آگاه سازی امکانپذیر شد و این سبب شد که راه باز شده و مشکلات هموار شوند.


   وی به مسئولان و نمایندگان انجمن های علمی توصیه کرد که به موازات گفت وگو با مدیران ارشد جامعه، باید از متن جامعه غافل نشده تا امکان جبران برخی از کمبودهای این حوزه فراهم شود.


******


رئیس انجمن مطالعات کودکان پیش از دبستان کشور :


حوزه توانبخشی از گستردگی بسیار برخوردار است


   دکتر " منصوره کریم زاده " رئیس انجمن مطالعات کودکان پیش از دبستان کشور گفت: حوزه توانبخشی از گستردگی بسیار برخوردار است و باید تمامی حوزه های مختلف را در توانبخشی ببینیم.


     وی با معرفی انجمن خود که در رابطه با " کودکان " تحقیق می کند، افزود: 90 درصد رشد شخصیت هر انسانی، در زمان کودکی اتفاق می افتد و در حوزه کودک، نیازمند داشتن بانک اطلاعات از وضعیت این افراد و همکاری بین بخشی هستیم تا بتوان براساس اطلاعات مستدل، برنامه ریزی و اجرا کرد.


******


رئیس انجمن مشاوره ایران :


رویکردهای نو در توانمندسازی افراد باید رعایت شود


    دکتر " سمیه کاظمیان " با اشاره به اهمیت رشته مشاوره، گفت: خانواده، بازوی اجرای تمامی درمانها  تلقی می شود اما در توانمندسازی خانواده ها ضعیف عمل شده است.


    وی افزود: در کشورهای دیگر، از خانواده در کنار درمانگر استفاده می شود ولی در ایران اینطور نیست .


    وی با جمع بندی مطالبش، به درمانگران توصیه کرد: آموزش ها براساس نیاز جامعه، دیده شود، ضمن آنکه جایگاه سازی و جایگاه بخشی به مشاوره توانبخشی، ضروری است تا پس از آن ، بررسی شود که از قابلیت های خانواده بنحو درست استفاده شود، و در نهایت، بحث پوشش بیمه ای خدمات توانبخشی، ساختار توانبخشی که نیاز به تقویت تا بحث بیمه ای نیز گسترش یاید.


******


در ادامه این نشست، دکتر " نورالدین کریمی " عضو هیات علمی گروه آموزشی فیزیوتراپی نیز گفت: مهندسی این موضوع، می تواند راهگشا باشد. و برای تحقق این هدف، آگاه سازی جامعه ضروری است، حتی موسسات بیمه گر باید نسبت به رشته های توانبخشی، آگاهی داشته باشند تا پوشش بیمه ای نیز کامل شود.


    وی وجود متولی مشخص برای حوزه توانبخشی را در پیشبرد اهداف حائز اهمیت دانست و افزود: متولی این حوزه باید مشخص باشد تا بصورت یکپارچه در تصمیم گیری و اجرای توانبخشی، نقش  داشته باشد.


   انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 14725
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: