به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
رییس دانشگاه علوم بهزیستی: این دانشگاه از فعالیت های فناوری، حمایت صددرصدی دارد
رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در شورای فناوری اعلام کرد: این دانشگاه صددرصد از فعالیت های فناوری حمایت می کند و پشتیبانی کامل مالی خواهد داشت .
رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در شورای فناوری اعلام کرد: این دانشگاه صددرصد از فعالیت های فناوری حمایت می کند و پشتیبانی کامل مالی خواهد داشت .
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، شورای رشد و فناوری این دانشگاه با شرکت مدیر بهزیستی شهر تهران ، رییس مرکز رشد فناوری جهاد دانشگاهی ابن سینا ، مدیرعامل شرکت دانش بنیان پویندگان دانش ، رییس هیات مدیره شرکت مشاوران " ایده ناب ویژن " ، عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران ، رییس و معاونان تحقیقات ، توسعه مدیریت و منابع و دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی ، و مدیران مرکز رشد و فناوری دانشگاه ، تشکیل جلسه داد.
دکتر " حمیدرضا خرم خورشید" رییس دانشگاه علوم بهزیستی در این شورا تاکید کرد که این دانشگاه پتانسیل زیادی در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات توانبخشی و اندام مصنوعی دارد و قابلیت تبدیل مرکز رشد این دانشگاه به قطب تولید این نوع تجهیزات در کشور را داراست .
وی افزود: تحقق این هدف، مستلزم استفاده مرکز رشد از مشاوران با تجربه ، بهره گیری از تجربه های پارک های فناوری مانند پارک فناوری اصفهان یا مراکز رشد دانشگاههای شیراز، کرمانشاه ، علوم پزشکی تهران و ... است .
رییس دانشگاه اظهارداشت: مطمئنم مرکز رشد و شورای فناوری دانشگاه می تواند با توجه به وجود اعضای با تجربه و قوی ، منشاء تحول و تغییر باشد . رییس دانشگاه و مجموعه آن نیز کاملا در خدمت اهداف آن هستیم .
دانشگاه ، هر ایده را تا 50 میلیون تومان مورد حمایت مالی قرار می دهد
دکتر خرم خورشید افزود: دانشگاه از فعالیت های فناورانه ، حمایت مالی می کند و علاوه بر فعالیت هایی که قرار است از طریق مرکز رشد انجام شود ، معاونت تحقیقات دانشگاه نیز در حد اختیارات ، پشتیبانی مالی می کند، مثلا همانطور که قبلا نیز اعلام شده ، هر ایده را تا 50 میلیون تومان مورد حمایت قرار می دهد که با تصویب شورای فناوری ، معاونت تحقیقات نسبت به اعطای آن اقدام خواهد کرد.
*****
معاون تحقیقات: بازار تضمین شده ای برای تجهیزات توانبخشی و اندام مصنوعی در کشور وجود دارد
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در جمع اعضای شورای فناوری گفت: این شورا با ارتباط بیشتر با مجموعه آموزشی دانشگاه ، می تواند مرجع ساخت تجهیزات توانبخشی و اندام مصنوعی باشد، چرا که این پتانسیل بلحاظ نیروی متخصص و منابع مالی آن وجود دارد.
دکتر" حمیدرضا خانکه " با اشاره به اشتغال 450 دانشجوی دکتری در سطوح مختلف این دانشگاه و 200 دانشجوی Master ، افزود: این توان علمی ، پشتیبانی قوی در اجرای برنامه های فناورانه است.
وی همچنین اظهارداشت: هم اکنون 8/3 درصد جامعه، سالمند است و برآورد می شود که طی 20 سال آینده ، این جمعیت معادل 21 درصد جمعیت کشور شود که یک سوم آنان دارای حداقل یک نوع از معلولیت ها بوده ، علاوه بر جمعیت کم توانان و معلولان کشور که برای توانبخشی آنان ، نیاز به تجهیزات و فناوری های مربوط دارد و در واقع، بازار تضمین شده ای در این زمینه در کشور وجود دارد.
اختصاص امتیاز برای هیات علمی که داوری علمی طرح های فناوری را به عهده بگیرند
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه افزود: همانطور که قبلا نیز اعلام شده، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برای اولین بار در کشور، به اعضای هیات علمی که داوری علمی طرح های فناوری را به عهده بگیرند ، نیم امتیاز اختصاص می دهد و این برنامه ، به وزارت بهداشت نیز به عنوان پیشنهاد ارائه شده تا در مراکز علمی و دانشگاههای دیگر نیز اعمال شود.
دکتر خانکه ، ابراز امیدواری کرد که مرکز رشد دانشگاه با همکاری اساتید و اعضای هیات علمی، سازمان بهزیستی کشور و جمعیت هلال احمر، بتواند حرکت های خوبی در زمینه فناوری داشته باشد.
*****
دستور جلسه و تصمیمات اعضای شورای فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
اعضای شورا پس از سخنان رییس و معاون دانشگاه ، وارد دستور جلسه شد و در ابتدا ، دکتر" ابراهیم پیشیاره " مدیر فناوری دانشگاه ، گزارشی از فعالیت های این مدیریت طی ماههای گذشته را ارائه داد.
سپس، " تدوین نظام نامه اجرایی مرکز رشد " ، به عنوان اولین موضوع دستور جلسه مطرح شد که دکتر " ناصر محمدی " رییس هیات مدیره شرکت مشاوران " ایده ناب ویژن " و مشاور جدید رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در فناوری ، نکاتی را متذکر شد.
وی گفت: 1- حذف فرآیند بروکراسی برای سهولت در کار فناور لازم است و در واقع، باید یک فرآیند مخصوص (VIP ) فناوران ترسیم شود تا فناور گرفتار بروکراسی نشود.
دکتر محمدی افزود: 2- تسهیل فرآیند برخورد فناوران با مسایل اداری و اجرایی است ، بخصوص که در حال استقرار تفکر فناورانه در دانشگاه هستیم و طی پنج تا ده سال اول که فناوری در حال توسعه است ، دانشگاه باید یک خط سبز خاص را برای توسعه فناوری ترسیم کند.
وی تصریح کرد: 3- اولویت قرار دادن فعالیت های فناورانه است که باید ساز و کار آن طراحی شود.
وی پیشنهاد داد تا برای تکمیل نظام نامه ای که به شورا ارائه شده است ، کمیته ای متشکل از برخی اعضای شورای فناوری ، تشکیل شود و با بررسی و تکمیل نظام نامه، پیشنهاد جدید را در نشست بعدی شورا ارائه و به تصویب تمامی اعضای شورا برساند.
این پیشنهاد، با نظر موافق اعضای شورا روبه رو شد و قرار شد که کمیته مذکور برای بررسی نظام نامه پیشنهادی و تکمیل آن، تشکیل شود.
*****
" تدوین برنامه استراتژیک مرکز رشد " ، دومین مورد از دستور جلسه شورای فناوری بود که مورد بررسی اعضا قرار گرفت .
دکتر محمدی پس از قرائت این برنامه پیشنهادی گفت: بیشتر در این برنامه ، ساختار دولتی برای مرکز رشد ترسیم شده ، در صورتی که در فناوری باید رویکرد مرکز رشد ، خصوصی و غیردولتی باشد.
وی افزود: می توانیم طرحی را برای برنامه استراتژیک مرکز رشد ، براساس رویکرد بخش خصوصی ، تنظیم کرده و با توجه به سیستم داخلی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، ساختار طراحی کنیم و گزارش آن را به شورا ارائه دهیم .
" مصطفی سراج " مدیر بهزیستی شهر تهران از دیگر اعضای شورای رشد و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در خصوص تدوین برنامه استراتژیک مرکز رشد تاکید کرد که با تامل بیشتری روی این برنامه بررسی شود و مسایل حاشیه ای آن مورد توجه و پیش بینی قرار بگیرد.
سپس ، دکتر " مسعود فلاحی خشکناب " معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه و از اعضای شورای فناوری ، نیز از تجربه خود در خصوص تدوین برنامه استراتژی گفت و تاکید بر پیش بینی مسایل حاشیه ای را داشت.
*****
" قراردادهای همکاری با شرکت ها " ، سومین موضوع دستور جلسه بود و با توجه به اینکه چارچوب آن از قبل ، به اعضا ارائه شده بود ، در این نشست ، نظرها جمع بندی و چارچوب اصلی مورد تصویب قرار گرفت.
*****
چهارمین موضوع دستور جلسه شورای فناوری ، " محور پروژه های فناوری " بود که مورد تبادل نظر اعضا قرار گرفت.
اعضا نظر داشتند که محور پیشنهادی برای پروژه های فناوری ، برای شرکت های نوپا قابل استفاده نیست و تاکید کردند که اطلاعات ، براساس شاخص های فناوری وزارت بهداشت و وزارت علوم ، مشخص شود و با ارائه آن به شرکت ها ، مهلتی برای تکمیل و پاسخگویی برای شرکت ها تعیین شود .
شورای فناوری تاکید کرد که دانشگاه می خواهد بستر حمایتی برای فناوران ایجاد کند تا با آسودگی خیال بتوانند فعالیت کنند و دانشگاه نیز در ثبت شرکت کمک کرده و راهنمایی های علمی و اجرایی برای پیشبرد اهدافشان ارائه بدهد .
شورا بر نظارت بصورت شش ماهه موافق بود ضمن آنکه می تواند این نظارت ، نرم افزاری بشود تا با کمترین هزینه و کمترین زمان ، به سرانجام برسد.
دکتر" سیدعلی نجومی " عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران و از اعضای جدید شورای فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، نیز برای تامین منابع مالی ، با اشاره به وجود شش نوع صندوق برای پشتیبانی از فعالیت های فناورانه در کشور، از میان آنها ، به معرفی صندوق " امید کارآفرین " پرداخت .
وی تصریح کرد که یکی از ابزار پیشبرد اهداف فناورانه ، منابع مالی است و صندوق امید کارآفرین ، از ده میلیون تا صد میلیون به کارآفرینان وام می دهد و دانشگاه می تواند با ارائه یک بسته از مجموعه ای فعالیت ، منابع مالی لازم را از این طریق تامین کند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور