به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
سامانه پیمایش رصد آسیب های اجتماعی و تعیین کننده های آن (سراج) ، در 31 استان کشور افتتاح شد
سامانه پیمایش رصد آسیب های اجتماعی و تعیین کننده های آن (سراج) ، امروز (سه شنبه) با حضور وزیر رفاه ، رئیس سازمان بهزیستی کشور، دکتر" محمد کمالی" رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر، همزمان در 31 استان کشور (بصورت ویدئو کنفرانس ) ، افتتاح شد.
سامانه پیمایش رصد آسیب های اجتماعی و تعیین کننده های آن (سراج) ، امروز (سه شنبه) با حضور وزیر رفاه ، رئیس سازمان بهزیستی کشور، دکتر" محمد کمالی" رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر، همزمان در 31 استان کشور (بصورت ویدئو کنفرانس ) ، افتتاح شد.
سامانه رصد آسیبهای اجتماعی و تعیینکنندههای آن (سراج) توسط سازمان بهزیستی کشور و با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی راهاندازی شده است و هدف " رصد آسیبهای اجتماعی و عوامل تعیینکننده آنها در سراسر کشور " را پیگیری می کند. دادههای این طرح از منابع موجود و همچنین پیمایش از 93 شهر و حدود 300 روستا در 31 استان کشور جمعآوری خواهند شد.
دکتر "علی ربیعی " وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در مراسم افتتاح عملیاتی سراسری این سامانه که در محل بهزیستی کشور برگزار شد، گفت: این سامانه کمک میکند تا مسائل را بصورت جغرافیایی حل کنیم.
وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تاخیر 20 ساله در زمینه توجه به آسیب های اجتماعی افزود: بیشترین بار در حوزه آسیب های اجتماعی به لحاظ عملیاتی ، برعهده سازمان بهزیستی است.
وزیر رفاه خاطرنشان کرد: سامانه پیمایش رصد آسیب های اجتماعی، دانش ما را افزایش داده و کمک میکند تا تحلیل درست محتوایی از آسیب های اجتماعی و تفکیک عارضه از بیماری داشته باشیم.
ربیعی ادامه داد: غیر از رابطه سنتی بین فقر و طلاق، علامت های دیگری نیز وجود دارد ، بطور مثال بیشترین آمار طلاق در تهران مربوط به مناطق 16 و 18 نیست بلکه بیشترین طلاق ها در مناطق 1، 2 و 3 تهران است و سامانه پیمایش رصد آسیب های اجتماعی به ما کمک میکند تا بصورت جغرافیایی مسائل را حل کنیم.
وزیر رفاه یادآور شد: قبلا راهکارهایی برای کل کشور ارائه می دادیم درحالیکه راه حل ها باید منطقه ای باشد و به دنبال آن هستیم تا سامانه پیمایش رصد آسیب های اجتماعی علاوه بر ارائه ارقام و نمودار، تحلیل های کیفی هم داشته باشد.
وی تاکید کرد: اورژانس اجتماعی، مراکز مشاوره و تمام مراکز مداخله ای آسیب های اجتماعی باید به این سامانه متصل شوند.
وی تصریح کرد: امروز، مسائل اجتماعی از پیچیدگی های زیادی برخوردار شده و دیگر تک علتی یا دو علتی نیست.
******
رئیس سازمان بهزیستی کشور در این مراسم گفت: تقویت عوامل محافظ و کاهش عوامل خطر آسیب های اجتماعی در گرو رصد این آسیب ها است ، چرا که با رصد آنها، پیشگیری ها، اثربخش تر و مداخلات، علمی تر صورت خواهد گرفت.
" انوشیروان محسنی بندپی " افزود: یکی از مهم ترین ابزار مدیریت درست و سیاست گذاری، داشتن اطلاعات است زیرا اگر چیزی را نتوانیم بشماریم، نمی توانیم آن را مدیریت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اولین گام برای مهار آسیب های اجتماعی در کشور، شناخت شرایط موجود است و آسیب های اجتماعی به یکی از نگرانی های اصلی نظام، تبدیل شده است.
دکتر محسنی بندپی با اشاره به جلسه ماه گذشته در این زمینه محضر رهبر معظم انقلاب ، گفت: بنابراین مکلف هستیم با توجه به برخورداری از سرمایه اجتماعی متشکل از اساتید و کارشناسان متخصص در این زمینه، نقشه راه علمی و تخصصی طراحی کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: در قانون برنامه ششم توسعه، اولویت با پیشگیری آسیب های اجتماعی است و برای مداخله نیز ابتدا باید دیده بانی انجام گیرد.
محسنی بندپی اضافه کرد: متاسفانه ایران از جمله کشورهایی است که بصورت پراکنده، اطلاعات زیادی دارد اما قرار است از این پس با هم افزایی دستگاه های اجرایی، اطلاعات دیده بانی جامعی داشته باشیم.
وی با اشاره به اجرای شیوع شناسی اعتیاد ادامه داد: قرار است همین مطالعات برای طلاق نیز انجام شود.
******
دکتر "محمد کمالی" رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز در ابتدا از زحمات دو نفر از اساتید دانشگاه (دکتر حسن رفیعی، دکتر فردین علیپور و دکتر شتی) برای راهاندازی و مشارکت در این طرح تشکر کرد.
وی با اشاره به اهمیت پیوند حوزه اجرایی با حوزه علمی در کشور و توانمندی ها و ظرفیت های موجود در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، بر آمادگی هر چه بیشتر دانشگاه برای حمایت علمی از طرحهای اجرایی سازمان بهزیستی به ویژه در حوزه آسیبهای اجتماعی تاکید کرد.
******
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ، بر درک اهمیت رصد آسیب های اجتماعی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.
" پرویز افشار" در این مراسم با اشاره به اهمیت رصد آسیب های اجتماعی و اقدامات سایر کشورها در این زمینه گفت: در آمریکای شمالی و اتحادیه اروپا نیز آسیب های اجتماعی بصورت شبانه روزی رصد می شوند و در ایران نیز سامانه هایی مانند پزشکی قانونی و سازمان زندان ها فعال هستند و کاهش عوامل خطر از همین رصدها بیرون می آید.
******
رئیس توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور نیز در مراسم افتتاح عملیاتی سراسری سامانه پیمایش رصد آسیب های اجتماعی و تعیینکننده های آن موسوم به (سراج ) در محل بهزیستی ، به رشد فزاینده آسیب های اجتماعی در کشور اشاره کرد و گفت: مطالعات انحرافات و آسیب های اجتماعی از آن جهت مهم است که از طریق آن می توان به ریشه یابی و ارائه راهکارهای حل آن، پرداخت.
" فاطمه عباسی " افزود: اگر به مساله آسیب های اجتماعی ورود پیدا نکنیم، این آسیب ها تکرار می شود و به مولفه های فرهنگی، رسوخ پیدا می کند.
وی خاطرنشان کرد: براساس برنامه ششم توسعه، سازمان بهزیستی کشور جزو سازمان هایی است که باید تا آخر این برنامه، آسیب های اجتماعی را به 25 درصد میزان کنونی برساند.بنابراین سامانه پیمایش رصد آسیب های اجتماعی در این راستا راه اندازی شده است.
رئیس توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور گفت: در این سامانه، پنج هدف شامل شناخت وضعیت موجود آسیب های اجتماعی، بررسی روند تغییرات آسیب ها، شناسایی عوامل تعیین کننده آسیب ها، طراحی برنامه مناسب برای پیشگیری از آسیب ها و تهیه اطلس سهمیه بندی روزآمد از وضعیت عوامل خطر و محافظ، مدنظر قرار گرفته است.
انتهای پیام /