• 1395/11/06 - 18:18
  • - تعداد بازدید: 2748
  • - تعداد بازدیدکننده: 54
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

سمینار " سالمندی در حوادث و بلایا " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد

سمینار علمی " سالمندی در حوادث و بلایا " به همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با حضور مسئول اداره سالمندان وزارت بهداشت ، جمعی از مسئولان بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در تهران ، در سالن دکتر شاملو دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.



   سمینار علمی " سالمندی در حوادث و بلایا " به همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با حضور مسئول اداره سالمندان وزارت بهداشت ، جمعی از مسئولان بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در تهران ، در سالن دکتر شاملو دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر " حمیدرضا خانکه " معاون تحقیقات و فناوری این دانشگاه در ابتدای این سمینار علمی که با حضور معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و جمعی از اساتید و دانشجویان مراکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا و سالمندشناسی  این دانشگاه برگزار شد، به تشریح چهار عامل مهم در مدیریت سلامت به هنگام حوادث پرداخت .


    وی ، " شناخت خطر ، حاکمیت خطر ، سرمایه و پاسخ و ریکاوری " را به عنوان چهار عامل مهم مدیریت سلامت در حوادث و بلایا نام برد و گفت : شناخت خطر ، در مدیریت آن بسیار مهم است ، و اینکه ما بدانیم در معرض چه مخاطراتی هستیم و مهمترین عامل در شناخت خطر نیز وجود نقشه خطر است که خوشبختانه دانشگاه علوم بهزیستی نسبت به تدوین و انتشار مجموعه ای تحت عنوان "ابزار های ملی ارزیابی سلامت در حوادث و بلایا" و تهیه نرم افزاری از این کتاب جهت ارزیابی خطرات و بررسی آن ، اقدام کرده است.


     دکتر خانکه با اشاره به اینکه در بخش سلامت ، متخصصان ما می توانند صاحبنظر و سیاستگذار باشند، افزود: اما در زمینه خطرات مربوط به حوزه سیاست ، اقتصاد ، فرهنگ و ...   ، ما نمی توانیم صاحبنظر باشیم چرا که در تخصص ما نیست .


     وی در زمینه حاکمیت خطر نیز گفت : هم اکنون ستاد مدیریت بحران کشور زیر نظر معاون محترم وزارت کشور فعالیت می کند که یکی از کارگروههای آن ، سلامت است و شورای عالی مدیریت بحران نیز تحت نظارت رییس جمهوری فعالیت می کند ، اما ما پیشنهاد تاسیس سازمان ملی " شرایط اضطراری " را ارائه داده ایم تا بتواند با تمرکز بر مدیریت بحران و با بودجه مشخص فعالیت کند.


     وی درباره عامل سرمایه اظهارداشت : تکیه بر سرمایه های موجود نیز قابل اطمینان نیست چرا که مثلا میانگین سن بیمارستانهای ما الان ، بیش از 40 سال است و با توجه به نیاز بکارگیری استانداردهای لازم در مراکز درمانی و پزشکی کشور ، پیشنهاد شده تا رویکرد نظام ساخت و ساز بیمارستانها ، تغییر کند و همانطور که در کشورهای پیشرفته دنیا ، این نظام تابع قوانین بودجه نیست ، در ایران نیز به همین نحو عمل شود تا بتواند از استانداردهای لازم برخوردار شود.


     در ادامه این سمینار ، دکتر " مهین سادات عظیمی " مسئول اداره سالمندان وزارت بهداشت ، به موضوع " Fall" و قرار گرفتن ناخواسته فرد سالمند بر روی زمین ، دکتر " نظری " و " کریمی " دانشجوی دکتری مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به موضوع های " آسیب پذیری سالمندان در برابر حوادث و بلایا " و " سالمندی در حوادث و بلایا و چگونگی برگشت آنان به زندگی " پرداختند.


     همچنین در پایان این نشست علمی ، دکتر " دلبری " رییس مرکز تحقیقات سالمندشناسی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به اینکه حوادث در بسیاری از موارد سبب آسیب دیدگی و صدمه به تمامی افراد با گروههای مختلف سنی می شود ، بررسی علل و عوامل بروز حوادث را ضروری دانست، و اقدامات پیشگیری را حائز اهمیت ذکر کرد.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 9757
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: