• 1401/07/09 - 15:01
  • - تعداد بازدید: 842
  • - تعداد بازدیدکننده: 218
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان بهزیستی کشور در همایش روز جهانی سالمند:

سهم سالمندان از نظام بودجه ای کشور باید مشخص باشد

رئیس سازمان بهزیستی کشور روز شنبه در همایش روز جهانی سالمند که در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد، گفت: با توجه به‌ اهمیت مسایل سالمندان و برای توسعه خدمات این قشر، باید در نظام بودجه ای کشور سهم سالمندان مشخص باشد .

   رئیس سازمان بهزیستی کشور روز شنبه در همایش روز جهانی سالمند که در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد، گفت: با توجه به‌ اهمیت مسایل سالمندان و برای توسعه خدمات این قشر، باید در نظام بودجه ای کشور سهم سالمندان مشخص باشد .


   به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر قادری افزود دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دانشگاهی در جهت توانمندسازی، راهبری و راهبردی در حوزه توانبخشی و سلامت اجتماعی است.


   وی گفت: سالمندی سرچشمه محبت و حکمت در منابع دینی ماست و اینکه بتوانیم سالمندان را عامل انتقال تجارب سازنده و ارزش ها که تبلور آداب و رسوم هستند، در نظر  داشته باشیم.


   قادری تصریح کرد: باید بدانیم در عصر حاضر، شاخصه های رفاه اجتماعی، رو به رشد است و شاهد افزایش امید به زندگی و کیفیت زندگی طی هشت سال بودیم و در نرخ سنی از ۶۴ سال، به  ۷۲ سال رسیدیم ، ضمن آنکه  با تاخیر در ازدواج، کاهش نرخ موالید و غیره ، شاهد بسته شدن پنجره جمعیتی هستیم که عامل  بحران و عدم ارائه توفیق به خدمات  نسل  سالمندی می شود. سالمندی و محدودیت توامان هستند و آمار حوادث و تصادفات به دلیل کمبود زیرساخت ها، بیماری های ناشی از افزایش سن، کمبود زیرساخت ها و ... در برنامه های بالادستی سالمندان و در حقوق سالمندی باید دیده شود.


   وی گفت: اگر برنامه اقدام سند سالمندی به معنای واقعی کلمه ، اعتبار سنجی شود و با پرسشگری و مطالبه گری دستگاههای مرتبط با  سند ملی سالمندان همراه شویم، شاهد جریانات خوبی خواهیم بود.


   رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: در حال حاضر در خدمت بیش از ۹ میلیون سالمند هستیم ، در نظام مقدس جمهوری اسلامی، خانواده محوری نقش مهمی در سالمندی دارد، همه دستگاه ها باید آنچه را که به عنوان خدمات شایسته و عزتمندانه مطرح می شود را وظایف خود بدانند، سالمندی جدا از زندگی ما نیست.


   وی گفت: اگر توانمندسازی را صرفا برای قشر جوان در نظر نگیریم،  اشتغال سالمندان، امروز از مفاهیم جدی است، کشورهای توسعه یافته برای اشتغال سالمندان برنامه های خوبی دارند، اگر زیرساخت های ما دنبال شهر بدون مانع است، حرفی دور از ذهن است و اما می توان به دنبال نشانه هایی باشیم که در شهرهای ما تداعی گر حضور ارزشمند و موثر سالمندان است.


   دکتر قادری تصریح کرد: پیشگیری از گسست جمعیت و توجه به آتیه سالمندان برای سازمان بهزیستی مهم است، حدود ۳۵ سال آینده نیمی از جمعیت ما سالمند خواهند بود، آیا برای جابجایی سالمندان ۳۵ سال آینده نیروی جوان نیاز است؟ 


    وی گفت: زیرساخت های شهری و توجه به اجرا کردن  قوانین اجرا نشده، باید در رصد آینده پژوهانه متولیان قرار بگیرد ، متغیرهای جمعیتی و بسته شدن پنجره  جمعیتی باید در فضای سازمان های مرتبط مطرح شود 


، در نظام بودجه ای کشور هر سال چه سهمی از آن سالمندان است،  چقدر ارگانهای  تصمیم ساز در فضای پیشگیرانه، پیشگیری از معلولیت و فضای مخاطره امیز نقش دارند؟، بیمه های مکمل و اثرگذار که باید کانون گرم خانواده را  گرمتر کنند نباید متزلزل باشد و امید است در این وضعيت اقتصادی و تورم به فکر پیوندهای خانوادگی سالمندان باشیم .


    رییس سازمان بهزیستی کشور افزود: مطالبه گری و پرسشگری خودمان را باید در سازمان های خود داشته باشیم ، در  سازمان بهزیستی حدود یک سال است که در ابتدای دولت، جلسه شورای ملی سالمندی با حضور وزیر و متولیان و رییس شورای ملی سالمندان برگزار شد و باید احکام و مصوبات تداوم پیدا کند و اجرایی شود و جلسات کاربردی میان دستگاه های همکار و مجامع دانشگاهی در هر فصل مطرح و گزارش پیشرفت کار به متولیان داده شود تا مجامع بین بخشی و دانشگاه‌ها  زمینه ساز توسعه خدمات سالمندی باشند.


   قادری گفت:  موضوعی که در مجلس به عنوان یک قوه قانون گذار مطرح است، بودجه هایی است که در مجموعه دستگاه ها مطرح شده، اما دانش یا نگاه کارشناسی در آن وجود ندارد، آیا درمجموعه ای که قانون وظایفی به آنها سپرده یا درحوزه  سند ملی سالمندی پیش بینی شده، کارشناسی یا دانشی داریم  یا در حوزه مناسب سازی دانشی داریم یا خير ؟ 


    وی تصریح کرد: پیشرفت ها چشمگیر نیست و جای کار دارد، آیا در حوزه مناسب سازی محیط سالمندان، دانشی دارند؟ در سازمان بهزیستی با ایجاد فضای تعاملی و با خواستگاه این دانشگاه با سازمان بهزیستی یا مجموعه های مرتبط ، حرف هایی مطرح است و امید است شاهد توسعه این موضوع باشیم.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ - نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 23871
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: