• 1394/09/08 - 19:13
  • - تعداد بازدید: 4313
  • - تعداد بازدیدکننده: 77
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

شورای دانشگاه، با پیشنهاد راه اندازی فلوشیپ روانپزشکی قانونی و دکترای تخصصی رفاه زیست محیطی موافقت کرد

شورای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در اولین نشست خود که امروز ( یکشنبه- هشتم آذرماه) پس از هشت سال وقفه، با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد، با پیشنهاد های راه اندازی " فلوشیپ روانپزشکی قانونی و دکترای تخصصی محیط زیست و رفاه اجتماعی " ، موافقت کرد.


شورای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در اولین نشست خود که امروز ( یکشنبه- هشتم آذرماه) پس از هشت سال وقفه، با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد، با پیشنهاد های  راه اندازی " فلوشیپ روانپزشکی قانونی و دکترای تخصصی محیط زیست و رفاه اجتماعی " ، موافقت کرد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، اعضای شورای این دانشگاه با بحث و بررسی بر روی ضرورت های راه اندازی این رشته ها براساس نیاز  جامعه و با توجه به پتانسیل علمی و تخصصی موجود در دانشگاه ، با اکثریت آراء ، با ارائه این پیشنهادها به وزارت بهداشت جهت تصویب نهایی ، موافقت کردند .


   در این بخش از نشست ، دکتر " فربد فدایی " مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، با اشاره به اینکه نزدیک به دو سوم بیماران روانی ، مسایل قضایی و قانونی دارند و حدود یک سوم آنان ، مستقیما از سوی قوه قضاییه به مرکز درمانی – آموزشی روانپزشکی رازی معرفی می شوند ، مقدمه ای از قوانین و مقررات مربوط به ارتکاب جرایم توسط بیماران روانی را ارائه داد.


   وی با اشاره  به نیاز کشور به متخصصان آگاه از دو جنبه روانپزشکی و مسایل حقوقی و قانونی مربوطه ، و همچنین وجود پتانسیل علمی و تخصصی در این دانشگاه بلحاظ  فعالیت گروههای آموزشی روانپزشکی ، روانشناسی و بزرگترین بیمارستان تخصصی روانپزشکی کشور زیرنظر این دانشگاه، بر ضرورت راه اندازی فلوشیپ روانپزشکی قانونی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکید کرد.


   اعضای شورا نیز با توجه به دلایل علمی و کاربردی آن در جامعه و محوریت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در  حوزه سلامت روان ، با این پیشنهاد موافقت کردند.


   همچنین ، دکتر " فرخی " از اعضای هیات علمی دانشگاه، پیشنهاد راه اندازی دکترای تخصصی رفاه زیست محیطی ( محیط زیست و رفاه اجتماعی ) را ارائه و دلایل مربوط به آن را بیان داشت.


   وی گفت که نظریه های مختلف در دنیا  برای رفاه اجتماعی  مطرح هستند که براساس آنها، محیط زیست و مسایل زیست محیطی ، یکی از مسایل تعیین کننده رفاه اجتماعی هر جامعه محسوب می شوند لذا نابرابریهای زیست محیطی نیز می توانند نابرابری در رفاه اجتماعی را پدید بیاورند که مطالعه و بررسی آنها ، برای سیاستمداران و برنامه ریزان کشور قابل استفاده بوده و می تواند در آینده هر جامعه موثر باشد.


   دکتر فرخی با توجه به محوریت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در حوزه سلامت اجتماعی ، و فعالیت گروه آموزشی " رفاه اجتماعی و تعیین کننده های آن "و مرکز تحقیقات مربوطه ، راه اندازی دکترای تخصصی رفاه زیست محیطی در دانشگاه علوم بهزیستی را مناسب دانست.


    اعضای شورا نیز با بررسی ابعاد مختلف آن و ارائه نظرهای موافق و مخالف ، این پیشنهاد را به رای گذاشتند ، که با اکثریت آراء ، با این پیشنهاد موافقت شد تا پس از تکمیل اطلاعات ، جهت تصویب نهایی ، به وزارت بهداشت ارائه شود.


   در ادامه این نشست ، دکتر " حقگو " از اعضای هیات علمی دانشگاه ، پیشنهاد راه اندازی رشته " نورو تکنولوژی " را به عنوان کاربرد فناوریهای نوین در توانبخشی مطرح کرد.


   وی فعالیت گروههای آموزشی روانپزشکی ، روانشناسی ، کاردرمانی ، ارتوپدی فنی ، مراکز تحقیقاتی و مرکز رشد و فناوری در دانشگاه با اساتید و متخصصان بنام  را به عنوان توانایی و پتانسیل علمی این رشته بیان داشت.


   تصمیم گیری روی این پیشنهاد ، جهت تکمیل اطلاعات و بررسی بیشتر ، به جلسه آینده موکول شد.


   پیش از طرح این پیشنهادها،  گزارش عملکرد دانشگاه  علوم بهزیستی و توانبخشی از اول فروردین لغایت اول آذرماه سالجاری توسط دکتر خرم خورشید ریاست محترم دانشگاه  ارائه شد.


   براساس گزارش ارائه شده، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دارای 12 استاد ، 47 دانشیار، 81 استادیار و 13 مربی است  که از اهداف مهم ، جهت دهی دانشگاه، به سمت " استادی " است .


   بگفته دکتر خرم خورشید، هم اکنون یک هزار و 834 دانشجو در مقاطع مختلف این دانشگاه تحصیل می کنند که 65 درصد آنان را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل می دهند.


   وی گفت که حدود 800 دانشجو  این دانشگاه ، در خوابگاهها اقامت دارند ضمن آنکه محدودیت در خوابگاهها بخصوص برای دانشجویان پسر وجود دارد .


   رییس دانشگاه علوم بهزیستی ، تشکیل و فعال سازی هیات ها و شوراهای مختلف دانشگاه ، تشکیل دبیرخانه کمیته فنی ارگونومی با همکاری سازمان بین المللی استاندارد کشور، واگذاری 20 درصد سهام صندوق غیردولتی فناوری تجهیزات پزشکی به دانشگاه ، راه اندازی اتاق عمل و بخش های مختلف بیمارستان توانبخشی رفیده بویژه بخش ام اس  این بیمارستان ، را از جمله دستاوردهای دانشگاه طی ماههای گذشته ذکر کرد.


   وی افزود: انشاالله تا پایان سالجاری ضریب اشغال تخت بیمارستان رفیده تا 85 درصد افزایش یابد و پیش بینی می کنیم که با توجه به استقبال مردم، برای سال آینده با کمبود تخت در این بیمارستان توانبخشی مواجه شویم.


   وی از تکمیل و تجهیز  مرکز NGS  دانشگاه طی شش تا 9 ماه آینده خبر داد و گفت: این مرکز ، اولین مرکز در کشور پیرامون فعالیت های فوق تخصصی ژنتیکی است ، که از دستاوردهای دانشگاه محسوب می شود.


   دکتر خرم خورشید ، تصویب موافقت اصولی مرکز تحقیقات سایکوز ، و تقویت همکاری های بین بخشی  با سازمان بهزیستی و جمعیت هلال احمر ، را نیز از برنامه های اجرا شده و در دست اجرای دانشگاه نام برد.


   وی همچنین ، افزود: طی ماههای گذشته در بخش همکاریهای برون بخشی،  قرار داد همکاری دانشگاه با بنیاد خیریه نظام مافی برای راه اندازی کلینیک ویژه دانشگاه در ساختمان وقفی در غرب تهران ، تفاهم نامه های مختلف با دانشگاههای خارج از کشور، انجمن های بیماران  (اتیسم ، ضایعات نخاعی و ...  ) و سازمانهایی مانند سازمان بهزیستی، منعقد شده است.


   وی در بخش معاونت آموزشی دانشگاه، به اجرای برنامه هایی همچون "بازنگری و اصلاح آئین نامه طرح تمام وقت جغرافیایی، بازنگری و اصلاح آیین نامه ترفیع پایه ، بازنگری و اصلاح آیین نامه استاد نمونه و گروه نمونه و اخذ مجوز و برگزاری 45 برنامه آموزش مداوم " ، طی ماههای گذشته اشاره کرد.


   رییس دانشگاه ، مبادله موافقت نامه های داخلی با معاونت ها و مراکز تابعه ، تکمیل و راه اندازی پارکینگ دانشگاه ، پیگیری اسناد حقوقی و ملکی مرکز توانبخشی اخوان ، پیگیری امور مربوط به بیمارستان 540 تختخوابی رازی در مرکز درمانی – آموزشی روانپزشکی رازی را از جمله فعالیت های معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه طی هشت ماه اخیر برشمرد.


   وی در بیان فعالیت دانشگاه در بخش معاونت فرهنگی – دانشجویی ، نیز به بازسازی و خرید کلیه تجهیزات مورد نیاز خوابگاهها ، برگزاری منظم جلسات شورای دانشجویی و فرهنگی ، اعزام دانشجویان به اردوهای مختلف ، برگزاری کارگاههای آموزشی مهارتهای زندگی و تشکیل کمیته حقوق شهروندی و حجاب و عفاف  ، اشاره کرد.


   دکتر خرم خورشید ، با بیان فعالیت های معاونت تحقیقات دانشگاه ، گفت: راه اندازی شورای فناوری و شورای مرکز رشد، تشکیل کمیته برنامه ریزی استراتژیک ، راه اندازی سامانه پژوهان ، تدوین و هماهنگی برای برگزاری دوره فلوشیپ تحقیق ، راه اندازی سه سامانه مدیریتی شبکه و عملیاتی نمودن آنها ، برگزاری دو کنگره بین المللی سالمندی و دانش اعتیاد ، تدوین پروتکل کشوری درمان الکل ، کسب مجوز لازم از وزارت بهداشت جهت معرفی دانشگاه بعنوان قطب تجهیزات توانبخشی و اندام مصنوعی کشور، کسب موافقت های لازم در خصوص صدور مجوز علمی – پژوهشی جهت مجله آسیب شناسی گفتار و زبان ، و کسب موافقت های لازم برای مجوز مرکز تحقیقات سلامت در حوادث ، از جمله این فعالیت ها بوده است.


   وی ضمن ارائه بخشی از عملکرد معاونت امور بین الملل این دانشگاه جهت افزایش ظرفیت دانشجویان بین الملل ، انعقاد تفاهم نامه های آموزشی و پژوهشی با دانشگاههای خارج از کشور و پیگیری اعتباربخشی بین المللی دانشگاه ، افزود:  این معاونت همچنین با بخش امور بین الملل وزارت بهداشت ارتباط بسیار خوب و تنگاتنگی ایجاد کرده و در جلسات وزارتخانه حضور فعال دارد.


   دکتر خرم خورشید همچنین اظهارداشت: معاونت درمان نیز طی هشت ماه گذشته نسبت به پایش منظم عملکرد مراکز در بازه های سه ماهه و بازرسی های ادواری ، اخذ مجوز داروخانه بیمارستان رفیده و ثبت آن در پروانه بهره برداری ، تغییر پروانه بیمارستان رفیده به گرایش توانبخشی، افتتاح فاز دوم مرکز درمانی – آموزشی روانپزشکی رازی و پیگیری امور عمرانی بیمارستانهای رفیده و رازی ، اقدام کرده است.


   رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در بیان چالشهای پیش رو نیز گفت: کمبود فضاهای آموزشی ، خوابگاهی و کلینیکی ، مشکل بیماران مزمن روانی بستری در بیمارستان رازی ، ناکافی بودن اعتبارات آموزشی ، دانشجویی و فرهنگی و کمبود شدید سرانه نیروی انسانی فعال در بخش درمان و توانبخشی ، از جمله چالشهای دانشگاه است.


   وی همچنین ، سازماندهی نیروی انسانی ، توسعه شرکت های دانش بنیان، استفاده از حداکثر ظرفیت بیمارستان رفیده ، تدوین گایدلاین های توانبخشی ، تقویت و توسعه مرکز رشد و فناوری دانشگاه ، و تدوین برنامه استراتژیک دانشگاه براساس اسناد بالادستی را از برنامه های در دست اقدام دانشگاه معرفی کرد و افزود: براساس گزارش مدیر پژوهش که تدوین برنامه استراتژیک دانشگاه را به عهده دارد ، اطلاعات معاونت های مختلف هنوز کامل نشده است و با توجه به ضرورت وجود این برنامه و تاثیر آن در اجرای برنامه های دانشگاه ، از تمامی معاونت ها می خواهم تا در این خصوص همکاری کرده و سریعتر نسبت به ارائه اطلاعات لازم اقدام کنند.


   در بخش دیگری از این جلسه ، معاونان  آموزشی ، فرهنگی – دانشجویی و مدیر تحقیقات ، عملکرد این معاونت ها را به صورت تفکیک شده و با جزئیات مطرح کردند.


   شایان ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 21 دپارتمان تخصصی و هشت مرکز تحقیقات ، به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 نیروی متخصص در رشته های خاص حوزه های " رفاه اجتماعی، سلامت اجتماعی (وتعیین کننده های آن)، سلامت روانی و توانبخشی"، مانند کاردرمانی، گفتاردرمانی، ارتوپدی فنی، ارگونومی، فیزیوتراپی، پرستاری ، مددکاری اجتماعی ، مشاوره خانواده، سالمند شناسی، رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان و همچنین روانپزشکی و روانشناسی می پردازد ، که در برخی از این رشته ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی و phd ،  و در تعدادی از آنها ، نخستین مجری دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور و حتی کشورهای منطقه شناخته شده است.


  این دانشگاه در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار دارد، و با دو بیمارستان و سه مرکز پزشکی – توانبخشی، زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می کند.


تمام //


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 7682
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: