• 1398/04/05 - 15:00
  • - تعداد بازدید: 7228
  • - تعداد بازدیدکننده: 76
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
توصیه عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی به قوه قضائیه:

قوه قضائیه از علم و علماء روانپزشک و روانشناس استفاده کند

دکتر" محمدجواد فتحی " نماینده تهران و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در نخستین کنگره ملی " چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی " به قوه قضائیه توصیه کرد: از علم و علماء روانپزشک و روانشناس استفاده کند.

گالری تصاویر


 



    دکتر" محمدجواد فتحی " نماینده تهران و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در نخستین کنگره ملی " چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی " به قوه قضائیه توصیه کرد: از علم و علماء روانپزشک و روانشناس استفاده کند.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، وی با اشاره به پیچیدگی "انسان" بعنوان محور این کنگره و آنهم، انسانی که به لحاظ روح و روان و در واقع، پیچیده ترین بخش از یک انسان، دچار مشکل شده است، این کنگره را حائز اهمیت و ارزش دانست.


    وی به عنوان حقوقدان با تاکید بر اینکه متاسفانه مفاهیم حقوقی در کشور ما براساس علم جدید، معادل سازی نشده است، به برخی از اشکالاتی که هم اکنون بر قوانین حقوقی مربوط به بیماران روانپزشکی وارد است، اشاره کرد.


    دکتر فتحی گفت: بعنوان معلم حقوق، در جزای عمومی و آئین دادرسی کیفری، واژه " جنون " در مقابل " عقل " قرار گرفته است، اما همانطور که در کتب علماء بزرگ نوشته شده است، عقل، در برابر " جهل " است و مقابل جهل، نیز علم قرار نمی گیرد.


   وی تصریح کرد: نسبت ها برای حقوقدانان و قضات ما شناخته شده نیست، همانطور که در قانون رفع مسئولیت کیفری، حدود آن برای قضات ما مشخص نیست و باید  در این نشست ها به آشکارا به آن ها پرداخت.


    عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی افزود: در بحث " ادله " و ارزش اثباتی دلایل، اگر از روی عقل و اراده نباشد، چه ارزشی دارد؟ و تشخیص آن بعهده روانپزشک و روانشناس است و یا در شهادت شهود، عاقل بودن شاهد را باید روانپزشکان و روانشناسان مشخص کنند، در بحث "صغر سن " و یا " جنون " ، باید برای قاضی به اثبات برسد و این با تخصص مربوطه امکانپذیر است.


   دکتر فتحی ادامه داد: جایگاه روح و روان نزد انسان، از مسایل مادی ارزشمندتر است و لذا ما نباید اجازه بدهیم که بسادگی راجع به این مباحث قضاوت شود.


   وی اظهارداشت: چه بهتر بود که می توانستیم مطالب مربوط به روح و روان را مدرج کرده و راهکار عملی برای محاکم نیز همین است که با اصطلاحات علمی، این مباحث را مدرج کرده و به یک نظر واحد برسیم.


   نماینده مردم استان تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: تلاش کنیم تا مشکلات بیماران روانپریش درجه بندی شود و در ائین نامه ها و بخشنامه ها آورده شده و یک رویه واحد برای آنها ایجاد شود.


    وی همچنین بعنوان عضو  فراکسیون مقابله با آسیب های اجتماعی، گفت: براساس اهداف این فراکسیون، کمیسیون مشترک "حفظ کرامت آسیب دیدگان اجتماعی" با عضویت 23 نماینده مجلس، تشکیل شده است تا طرحی که با 22 ماده در مورد مباحث مختلف آسیب های اجتماعی همچون فقر، افزایش طلاق، حاشیه نشینی، معتادان متجاهر، زنان بی سرپرست، کودکان کار و کودکان بی سرپرست و بدسرپرست و ... در حال تهیه می باشد، در این کمیسیون مورد بررسی کارشناسی قرار بگیرد و در این خصوص، از همفکری صاحبنظران و کارشناسان بخش های مختلف نیز بهره مند خواهد شد.


    عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی همچنین در پایان سخنانش، دو پیشنهاد به جامعه روانپزشکان و روانشناسان و مسئولان وزارت بهداشت که در تهیه پیش نویس قانون مربوط به سلامت روان نقش داشتند، ارائه داد که در درجه اول برای تسریع در مطرح شدن این پیش نویس و انجام مراحل تصویب ان در مجلس شورای اسلامی، منتظر بررسی آن در هیات دولت بعنوان " لایحه " نشوند، بلکه طی یکی دو هفته آینده، آن را به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ارائه بدهند تا سریعا بررسی و بعنوان " طرح " در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح شود.


    وی بعنوان پیشنهاد دوم، از دست اندرکاران تهیه این پیش نویس خواست تا موارد مطرح شده در این پیش نویس را مختصر کنند و در قالب 7 یا 8 ماده اصلی آن را خلاصه کنند و جزئیات آن را در آئین نامه های اجرایی بگذارند.


    این نماینده مجلس در پایان سخنانش، از شرکت کنندگان نخستین کنگره ملی " چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی " خواست تا مباحث را بصورت کاربردی به پیش ببرند تا در اجرا نیز راهگشا باشد.


    گفتنی است، نخستین کنگره ملی " چالش های حقوقی و قضایی بیماران روانپزشکی " از امروز (پنجم تیرماه جاری) بمدت سه روز به همت انجمن " حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا (احبا) "، و  با حضور متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت روان و حوزه های توانبخشی و حقوقی و قضایی، در سالن اجتماعات شهید احمدی روشن دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شده است.


   شش سمپوزیوم تخصصی و سه کارگاه تخصصی با شرکت مددکاران اجتماعی، روانشناسان، روانپزشکان، پزشکان قانونی، روان پرستاران و متخصصان حوزه های توانبخشی و حقوقی، در این کنگره سه روزه برگزار می شود و  ۲۳ مقاله بصورت سخنرانی و ۱۶ مقاله بشکل پوستر، به شرکت کنندگان ارائه خواهد شد که امتیاز بازآموزی نیز به آنان تعلق می گیرد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


تهیه عکس: محبی


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 14684
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: