• 1400/12/10 - 08:00
  • - تعداد بازدید: 1545
  • - تعداد بازدیدکننده: 111
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران: آماده همکاری بیشتر برای پوشش‌ خدمات توانبخشی هستیم

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران روز دوشنبه طی بازدید از بیمارستان توانبخشی رفیده گفت: از طرح‌هایی که بتواند به پوشش بیمه ای خدمات توانبخشی، کمک بیشتری کند، استقبال کرده و در اولویت برنامه های سازمان قرار می‌دهیم تا کار علمی و درستی را برای آینده پایه گذاری کرده و در کوتاه‌ترین زمان، توجه بیشتری به حوزه توانبخشی کرده باشیم.

   مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران روز دوشنبه طی بازدید از بیمارستان توانبخشی رفیده گفت: از طرح‌هایی که به پوشش بیمه ای خدمات توانبخشی، کمک بیشتری کند، استقبال کرده و در اولویت برنامه های سازمان قرار می‌دهیم تا کار علمی و درستی را برای آینده پایه گذاری کرده و در کوتاه‌ترین زمان، توجه بیشتری به حوزه توانبخشی کرده باشیم.


    به گزارش وبدای دانشگاه بنقل از روابط عمومی بیمارستان توانبخشی رفیده، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران و چند تن از مدیران این سازمان، با همراهی دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر بیژن خراسانی و دکتر مهرداد فرخی معاونان درمان و توسعه مدیریت دانشگاه، دکتر فریدون لایقی و دکتر حسن محمدی رئیس و مدیر بیمارستان توانبخشی رفیده، از بخش های مختلف این بیمارستان بازدید کردند، و با مسئولان دانشگاه و بیمارستان به گفت وگو نشستند.


    دکتر محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در این نشست، افزود: با وجود اینکه اهمیت خدمات توانبخشی در کشور ما خیلی جدی گرفته نشده است، اما با این وجود معتقدم با همین منابع هم می توانیم کار صحیح و درست انجام دهیم، قوانین را جامعیت ببخشیم و قانونگذاران، مسئولان اجرایی کشور و سیاست گذاران را قانع کنیم تا به این موضوع اهمیت داده و منابع مشخصی برای حمایت از آن در نظر بگیرند.


   وی در ادامه با مفید دانستن تفاهم نامه موجود بین سازمان بیمه سلامت ایران و بیمارستان توانبخشی رفیده اظهار داشت: برای اولین بار و به دلیل انعقاد این تفاهم نامه، توانستیم به غیر از پوشش خدمات فیزیوتراپی که در قانون پیش بینی شده بود، سایر فعالیت‌های توانبخشی مثل کاردرمانی و گفتار درمانی را تحت پوشش بیمه قرار دهیم.


    مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه شش ماه بیشتر از عمر این تفاهم نامه نمی‌گذرد، می‌توانیم برخی از موارد آن را بازنگری کنیم. ضمن آنکه در ادامه این همکاری مشترک، برنامه‌ای جهت تعیین میزان تعرفه‌ها برای هزینه‌های خدمات بستری و سرپایی ارزیابی شود تا بتوانیم در بودجه سالانه تعریف مناسبی را برای منابع این قسمت داشته باشیم.


نتیجه کار دانشگاه و بیمارستان رفیده در حوزه توانبخشی، درخشان است


    ناصحی در ادامه صحبت هایش با اشاره به عملکرد دانشگاه و بیمارستان رفیده در حوزه توانبخشی، خطاب به مسئولان حاضر در این نشست، گفت: «خوشبختانه نتیجه کار شما در حوزه توانبخشی، درخشان است» و شما باید در حوزه سیاست گذاری ورود کرده و سیاست‌های مربوط به توانبخشی را در کشور جهت دهی کنید.


    وی افزود: امیدوارم با توجه به توان علمی دانشگاه، انگیزه‌ای که وجود دارد و همچنین استقبال مسئولان حاضر، بتوانیم بخشی از منابع را به سمت حوزه توانبخشی هدایت کنیم.


*****


رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی: توانبخشی کشور، مدیون این دانشگاه است


   دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز در این نشست گفت: به عنوان کسی که از بدو تاسیس این دانشگاه در بخش های مختلف آن خدمت کردم، به جرات می توانم بگویم « توانبخشی کشور، مدیون دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است»، چرا که در حوزه توانبخشی کشور اثرگذار بوده است. همچنین گفتمانی که در توانبخشی کشور شکل گرفته است، مدیون خدماتی است که این دانشگاه در حوزه توانبخشی و سلامت اجتماعی ارائه می‌دهد.


     وی در ادامه صحبت‌هایش، به جایگاه توانبخشی در کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه وزارت بهداشت، متولی برای حوزه توانبخشی ندارد و در حوزه های مختلف نیز از این بخش حمایتی نمی‌شود و افراد تا خود درگیر خدمات توانبخشی نشوند، به اهمیت و هزینه‌بر بودن آن پی نمی‌برند.


    دکتر خانکه ادامه داد: در بخش خصوصی نیز استانداردی برای خدمات توانبخشی وجود ندارد و نظارت هم برای خدمات توانبخشی جزیی است، به همین دلیل به دفعات پیشنهاد دادیم که حداقل، نظارت و اعتباربخشی خدمات توانبخشی را بعهده بگیریم تا مردم خدمات مناسبی دریافت کنند. در بخش دولتی نیز خدمات بسیار پراکنده ارائه می شود و بیمارستان‌ها هم فقط در قالب اعتبار بخشی، چند سئوال توانبخشی دارند که اگر نمره این سنجه‌ها را هم نگیرند، برایشان خیلی اهمیت ندارد.


تنها 80 تخت بستری توانبخشی در کشور داریم


    دکتر خانکه در ادامه گفت: با توجه به شرایط سنی جمعیت و اینکه در 20  سال آینده، جمعیت سالمندی ما، یک سوم جمعیت کشور خواهد بود و همچنین با توجه به سبک زندگی افراد می‌توان گفت: همه ما نیازمند دریافت خدمات توانبخشی هستیم، در حالی که کلا برای این مجموعه وسیع، تنها 80 تخت بستری داریم.


    وی افزود: با توجه به اینکه با خدمات توانبخشی، مسیر درمان یا بهبودی بیمار، طولانی است، تغییرات آن کند و گاهی بسیار نامحسوس است، افراد نگرش درستی در مورد خدمات توانبخشی ندارند، به طوری که مثلا شاید برخی اوقات، افراد عادی متوجه تغییر وضعیت و توانبخشی در یک بیمار آسیب نخاعی نشوند. بنابراین لازم است نگرش‌مان را در مورد خدمات توانبخشی تغییر دهیم


    خانکه در پایان صحبت هایش گفت: با توجه به طولانی بودن مسیر توانبخشی بیماران با خدمات این حوزه و هزینه بر بودن آن، از شرکت‌های بیمه انتظار داریم تا از خدمات توانبخشی حمایت بیشتری بکنند، ضمن اینکه اگر بتوانیم خدمات توانبخشی را در نظام شبکه بهداشتی کشور ادغام کنیم، هزینه های مالی و مشکلات موجود در این حوزه را می‌توانیم کاهش دهیم.


*****


   سازمان بیمه سلامت ایران، همکاری خوبی در حوزه پوشش خدمات توانبخشی با بیمارستان رفیده داشته است


   دکتر فریدون لایقی رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده نیز طی سخنانی، از همکاری مناسب سازمان بیمه سلامت ایران به خصوص در دو سال اخیر تشکر و قدردانی کرد و گفت:  واقعا سازمان بیمه سلامت طی دو سال گذشته همکاری خیلی خوبی با ما داشت، البته مشکلاتی وجود دارد، اما برای شروع این همکاری، اقدامات خوبی انجام شده است.


دانشگاه‌های علوم پزشکی، پنج درصد از تخت‌های خود را به حوزه توانبخشی اختصاص دهند


    رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده، افزود: متاسفانه مساله توانبخشی در کشور مغفول مانده است و « اکنون به جای اینکه 8000 تخت توانبخشی در کشور داشته باشیم، فقط 80 تخت توانبخشی داریم»، که اگر دانشگاه‌های علوم پزشکی، تنها 5 درصد از تخت‌های خود را به حوزه توانبخشی اختصاص دهند، تا حدود زیادی مشکل کمبود تخت‌های بستری حوزه توانبخشی رفع می‌شود.


توجه و سرمایه‌گذاری در حوزه توانبخشی به نفع شرکت‌های بیمه است


   دکتر لایقی با اشاره به اهمیت خدمات توانبخشی در پیشگیری، گفت: خدمات توانبخشی در پیشگیری، اهمیت بسزایی دارد. توجه و سرمایه‌گذاری در این بخش، به نفع شرکت‌های بیمه و سیستم دولتی است. برای مثال، اگر خدمات توانبخشی در اختیار بیماران این حوزه قرار نگیرد، ممکن است فرد دچار زخم بستر، عفونت ادراری، عفونت ریوی و... شود که هزینه‌های زیادی را جهت بستری و درمان برای شرکت‌های بیمه ایجاد می‌کند. بنابراین اگر فقط یک دهم این هزینه ها، صرف خدمات توانبخشی شود، هزینه‌های تحمیلی بعدی را نخواهد داشت.


    وی در ادامه افزود: اکنون در همه جای دنیا به فلسفه "پیشگیری بهتر از درمان است"، اهتمام ویژه‌ای دارند، به طوری که حتی در همسایگی ما، کشوری مثل ترکیه، 2000 تخت توانبخشی دارد که نشان از توجه ویژه دولت ترکیه به حوزه توانبخشی دارد و لازم است که وزارت بهداشت ما نیز اهمیت ویژه‌ای برای حوزه توانبخشی قائل شود.


    گفتنی است، بیمارستان توانبخشی "رفیده "، تنها بیمارستان تخصصی توانبخشی کشور است که تحت پوشش دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، انواع خدمات تخصصی و استاندارد توانبخشی را در دو فاز سرپایی و بستری (بخش های نورولوژی، جراحی، سکته مغزی، کودکان، آسیب های مغزی و نخاعی)، به بیماران و توانخواهان ارائه می دهد.


انتهای پیام/




تهیه و تنظیم خبر: شاهی – نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 21945
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: