• 1400/09/17 - 12:01
  • - تعداد بازدید: 1195
  • - تعداد بازدیدکننده: 104
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
به همت بسیج دانشجویی و اداره تعالی فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

مراسم روز دانشجو در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد

مراسم روز دانشجو در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی عصر روز سه شنبه، همزمان با روز دانشجو، به همت بسیج دانشجویی و اداره تعالی فرهنگی دانشگاه، و با حضور رئیس دانشگاه، معاونان آموزشی و فرهنگی – دانشجویی، مدیران زیرمجموعه و جمعی از دانشجویان در سالن شهید احمدی روشن برگزار شد.

   مراسم روز دانشجو در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی عصر روز سه شنبه، همزمان با روز دانشجو، به همت بسیج دانشجویی و اداره تعالی فرهنگی دانشگاه، و با حضور رئیس دانشگاه، معاونان آموزشی و فرهنگی – دانشجویی، مدیران زیرمجموعه و جمعی از دانشجویان در سالن شهید احمدی روشن برگزار شد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه به نقل از مفدا، دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن تبریک روز دانشجو از تمامی دست اندرکاران برگزاری این روز بزرگ تشکر و قدر دانی کرد و گفت: مجمع دانشجویان خارج از کشور بعد از وقایع سال 1332، این روز را به اسم روز دانشجو نامگذاری کردند.


    وی افزود: دانشجو یعنی شفافیت، دانشجو یعنی صداقت، جستجوی علم، مطالبه گری، دانشجو یعنی انتقاد، یعنی راهکار، و  تمام این تفکر از آن موقع شروع شد که دانشجویان خیلی محدود بودند و به نوعی تحول از شماها شروع می شود. دانشگاه نقش رصد خانه را دارد، دانشجو، استاد و کارمند نقش مطالبه گری را دارد، ما باید عناصر مختلف اجتماعی را رصد کنیم،  اگر جایی مشکلی مشاهده کردیم، باید واکنش در جهت اصلاح ، و نه در جهت تخریب نشان دهیم، این نقش، نقش بسیار مهمی است.


    رئیس دانشگاه تصریح کرد: حضرت امام (ره) منشأ تحولات را دانشگاه بیان کردند. ما باید از تمام لحظاتمان استفاده کنیم، ما در دانشگاهی هستیم که 30 سال از عمر آن می گذرد و این دانشگاه رسالت این را دارد که به قشر نیازمند و آسیب پذیر جامعه کمک کند،  15 درصد افراد محروم و 30 درصد جمعیت کشور که خدمات توانبخشی نیاز دارند و مغفول واقع شده اند، متولی پیدا کنند.  کمک کنند به افرادی که صدایشان شنیده نمی شود و دیده نمی شوند. توانبخشی و سلامت اجتماعی حلقه مفقوده نظام سلامت می باشد، وظیفه ما این است که حقوق نادیده گرفته شده را پررنگ و برجسته کنیم.


    دکتر خانکه افزود: وظیفه دانشجو چیست؟ ، اگر در ده سال گذشته بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) را مرور کنیم این است که دانشجو، باید کشور را به اوج قله های علمی برساند، اگر می خواهیم برش داشته باشیم و بتوانیم در تعاملات ملی و بین المللی حرفمان شنیده شود و دیده شویم، باید دانش و علم تولید کنیم، خودکفا باشیم، قدرت چانه زنی داشته باشیم، قادر باشیم مطرح باشیم ، چرا که توان و ظرفیت آن را داریم، باور داریم و همه چیز داریم ، بنابراین دانشجو، می تواند باعث سربلندی و یا افول یک کشور شود، افراد زیادی که در کشور هستند، همکاری می کنند.


    وی با اشاره به نیازهای کشور و اینکه هیچ کشوری دلش به حال ما نمی سوزد، اظهار داشت: ما خیلی جاها مشتری و طعمه هستیم. ما باید با هوش و هوشیار باشیم که طعمه نباشیم، باید کاری کنیم که قدرت چانه زنی داشته و حقمان را بگیریم. ما در سخت ترین فشارها و تحریم ها قرار گرفته ایم، تجهیزات و دارو به ما نمی دهند، ولی در همین کشورها کمپین های حمایت از میمون های آفریقایی راه می افتد، ولی دارو به این کشورها نمی دهند حقوق اولیه انسان ها رعایت نمی شود. مصداق آن ، شیوع نوع اومیکرون در کشورهای افریقایی است. چرا که به این کشورها واکسن ندادند و میزان واکسیناسیون در کشورهای با درآمد پایین 5  درصد می باشد. و این، ناشی از نگاه انسان دوستانه نیست، بلکه نگاه استعمارگرایانه بوده، شکل استعمار تغییر کرده است.


   رئیس دانشگاه بر رعایت دو اصل تاکید کرد و افزود: ما باید از طرفیت های نیروهای انسانی با هر حزب و جناحی استفاده کنیم، شاید تفکرات متفاوت باشد ولی شاید این افراد بتوانند بهترین خدمات را ارئه دهند. مهم این است که تابعیت جمهوری اسلامی را قبول کنیم، ولایت مدار باشیم و به ارزش هایمان پایبند باشیم، روی کشورمان حساس باشیم، این شایسته سالاری است. دومین موردی که باید مد نظر قرار بدهیم، صداقت و شفافیت است، هیچ چیز مخفی وجود ندارد.  سومین مورد، عمل گرا بودن است، ما در مملکت تولید و کار و تحول را باید توسعه بدهیم، باید زیر ساخت های کشور را توسعه بدهیم، مردم حقشون توسعه است، خوشبختانه دولت انقلابی با تمام توان و قوت و خستگی ناپذیر کار می کنند که اجرای برنامه وسیع واکسیناسیون، یکی از مصادیق آن است.


    دکتر خانکه خطاب به دانشجویان، تاکید کرد:  شما به عنوان دانشجو، باید این مطالبه گری ها را داشته باشید، باید من رئیس دانشگاه را رصد کنید که آیا شایسته سالاری، صداقت و شفافیت در رفتار دارم و عمل گرا هستم. باید ببینید می خواهم تحول ایجاد کنم، البته که محدودیت هم هست، هیچ موقع مدیریت در کشور که هزار تا محدودیت از بیرون دارند و بعضی مواقع سوء مدیریت های داخلی هم هست، هیچ موقع توسعه به راحتی اتفاق نمی افتد، ولی نقش خودتان را بدانید، نقش شما بسیار ارزشمند است، این کشور مال شماست، باید کشورتان را دوست داشته باشید، باید مسئولیت اجتماعی داشته باشید، ما روی مسائل اجتماعی مان باید حساس باشیم، ما نیاز به افرادی داریم که مسئولیت پذیر باشند، اگر کشوری توسعه پیدا کرده با مسئولیت پذیری توسعه پیدا کرده است، تمام عناصر یک ملت مسئولیت پذیر بودند که توسعه پیدا کرده است همه مسئولیم رفتارهای نادرست را اصلاح کنیم و اگر این مسئولیت پذیری و صداقت و شفافیت و عمل گرایی نباشد، قدمی نمیتوانیم برداریم.


    وی افزود: ما شعارها و باورهای خوبی داریم، حکوت و نامه های حضرت علی (ع)، و توصیه های ائمه را داریم که می توانیم عمل کنیم ، شفاف و مسئولیت پذیر باشیم و در نهایت، زیر سایه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) به سمتی حرکت کنیم که ان شاالله، منطق دانشجو و روز دانشجو، نماد توسعه طلبی دانشجو هست، ما ابزار توسعه هستیم و این کشور را می توانیم توسعه بدهیم، ان شا الله  قدر لحظاتتون را بدانید و منشأ توسعه کشور باشید و کشور هم هر روز بهتر از روز قبل جلو برود. موفقیت شما عزیزان را از خداوند منان خواستارم.


******


     دکتر "محمدرضا اسدی" نایب رئیس اول نظام پزشکی تهران بزرگ ضمن تبریک روز دانشجو و تشکر از معاونت فرهنگی - دانشجویی دانشگاه و بسیج دانشجویی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، بابت برگزاری این مراسم، گفت: من دانشجوی این دانشگاه در سال های گذشته بودم و از اینکه در جمع شما فرهیختگان هستم، بسیار خرسندم.


     وی افزود: ما به عنوان جامعه توانبخشی و سلامت اجتماعی، نقش بسیار مهمی در جامعه داریم، مسئولیت بزرگی برگردن داریم و سالمندی و ... آینده خیلی از ماهاست، بحران آینده کشور هست، ما این را بایدبه عنوان یک فرصت ببینیم، یکی از شاخص های اصلی معلولیت، بی صدایی است، صدای این افراد، در آینده شما، در حال حاضر ما و دیروز اساتید ما بودند، 30 سال پیش این حوزه با الان قابل قیاس نیست، خیلی از همکاران در این حوزه برغم اینکه فارغ التحصیل رشته توانبخشی می شوند و دانش کافی در ابعاد مختلف توانبخشی را دارند، اما متاسفانه برای کسب درآمد در یک شاخه فقط کار می کنند.


    دکتر اسدی تصریح کرد: ما در خیلی از شاخه ها تبحر داریم، در خیلی شاخه ها ماهر هستید، اساتید مختلفی که هستند اما در همه شاخه ها فعالیت نمی کنند و این چالش در سال های آینده شدیدتر خواهد شد این موارد را عرض کردم که شما صدای بی صدای این معلولین باشید.


    وی افزود: از یک طرف شاخص های دیگر دارند این افراد ناامیدی دارند، نمی توانند کمک بگیرند ناتوانی در این کار یعنی اینکه بتوانند دادخواهی کنند حمایت طلبی کنند بتوانند امیدوارانه زندگی کنند و صدای آن ها درنهایت،  شنیده شود و این کار توسط شما باید انجام شود.


    نایب رئیس انجمن کاردرمانی ایران همچنین اظهار داشت: شما دانشجویان در بهترین دانشگاه کشور تحصیل می‌کنید، خیلی از فارغ التحصیلان این دانشگاه در کشورهای دیگر، این رشته را تاسیس کردند و به وجود آوردند، فارغ التخصیلانی داریم که پرچم توانبخشی را در جاهای دیگر علم کردند، شرایط گذشته و حال کاملا" متفاوت است، مطالبه گری داشته باشید.


    دکتر اسدی افزود: 15  درصد هر جامعه دچار نوع و شدتی از هر محرومیت است که اگر افرادی چون اعضای خانواده و کادر درمان و ... را که درگیر هستند، حساب کنیم، حدود 45 درصد هر جامعه درگیر، مساله معلولیت هستند یعنی نیمی از جامعه درگیر هستند.  باری که این 15 در صد و 45 درصد بر دوش چند درصد فارغ التحصیلان نظام سلامت است، به 10 درصد هم نمی رسد، یعنی بار خدمت به نیمی از جامعه بردوش این 10 درصد است، ما باید به همه ابعاد حرفه ای و انسانی جامعه هدفمان واقف باشیم و بتوانیم فعالیت های خودمان را گسترش بدهیم. تک بعدی کار نکنیم، به عنوان توصیه، از کار تیمی غافل نشوید، کار تیمی جدای از دانش است،  کار تیمی یک چیز اساسی دارد و آن رعایت حق الناس است، اساس کار تیمی خود را مراجع محور قرار دهیم و این، به عنوان رعایت حق الناس است.


     وی اظهار داشت: در حال حاضر، جامعه نسبت به رشته های توانبخشی آگاهی پیدا کرده است و با گذشته کاملا" فرق دارد و این آگاهی، به واسطه تلاش های ارزنده اساتید خوب و بازتاب عملکردهای همه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته توانبخشی است که این قدر رشته های توانبخشی جایگاه پیدا کرده است تا جایی که متقلبین هم ورود پیدا کردند و تهدیداتی را به وجود آوردند که باید آگاه سازی هایی در این حوزه انجام بشود.


     وی در پایان ابراز امیدواری کرد: دانشجویان رشته های توانبخشی تمام تلاششان را برای آینده این رشته ها و ارتقای شایسته و بایسته در نظام سلامت داشته باشند، قدم هایی برداشته شده و بقیه مسیر به امید خدا به همت شما جلو می رود و آرزوی موفقیت برای شما دانشجویان عزیز دارم.


******


    آئین پور مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز در بخشی از این مراسم و طی سخنانی به « رای و نقش مردم، به عنوان کلید واژه عهدنامه مالک اشتر » اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین (ع) با آن خصیصه ی بی نظیرش، نمی توانست بقیه را کنار بزند و با زور شمشیر، حاکم شود، چرا 25 سال صبر کرد؟! چه کسی بهتر از ایشان برای حکومت؟! چون جایگاه مردم در نظرش برجسته است. برای رشد و آگاهی مردم خودش را فدا می کند.


    وی درباره دو دیدگاه در خصوص نقش مردم ، افزود: یک دیدگاه، مردم و رشد فهم و آگاهی آنان را اصل می بیند و می گوید « ملت همه شان باید ناظر امور باشند، اظهار نظر کنند در مسائل سیاسی، در مسائل اجتماعی !! می گوید « خدا لعنت کند آن دست هایی را که تلاش کرده و می کنند که قشر جوان و دانشگاه ما را غیر سیاسی کنند»، می گوید « می خواهم شما دانشجویان روی ریز ترین پدیده های سیاسی دنیا فکر کنید و تحلیل بدهید. گیرم که تحلیلی بدهید که خلاف واقع باشد. می گوید، اصالت با تفکر است. آگاهی است، با رشد است، نه فقط انجام شدن کار.


    وی تاکید می کند:  در جامعه متعالی، مردم منفعل نیستند فعالند، ابزار نیستند، هدفند. خروجی یک جامعه متعالی، صنعت، مسکن و آمار و ارقام نیست. خروجی اش مردمی متفکر، آگاه و حق طلب هستند.


    بگفته آئین پور، در دیدگاه دوم، اصالت با قدرت و ثروت است، مردم برای رسیدن به آن، فقط ابزارند. خدا رحمت کند امام را که فرمود: « ملتی که با تحجر گرایی و مقدس نمایی مخالف است، همه ی افرادش باید بسیجی باشند ».


   در ادامه این مراسم، یکی از دانشجویان رشته روانشناسی این دانشگاه با قرار گرفتن پشت تریبون، در سخنان کوتاهی، با طرح این موضوع که بسیاری از خانواده ها نیاز به خدمات روانشناسی دارند، اما به دلیل هزینه این خدمات که تحت پوشش موسسات بیمه گر نیست، از مراجعه به روانشناس و دریافت خدمات خودداری می کنند، از دکتر اسدی خواست تا " پوشش بیمه ای خدمات روانشناسی " را پیگیری و از این طریق، به سلامت روان جامعه کمک کند.


     گفتنی است؛ پایان بخش این مراسم، اجرای موسیقی اقوام گروه ایران زمین، برگزاری مسابقه و اهدای جوایز به برندگان بود.




انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: طیبی - نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 21217
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: