• 1398/02/11 - 16:55
  • - تعداد بازدید: 6711
  • - تعداد بازدیدکننده: 101
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در هفدهمین همایش گفتاردرمانی مطرح شد؛

مشاور وزیر بهداشت: پایه رشته های توانبخشی در ایران بدرستی گذاشته شده است

مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی امروز (چهارشنبه ) در هفدهمین همایش گفتاردرمانی ایران با اشاره به اینکه پایه رشته های توانبخشی برخلاف حتی برخی از کشورهای اروپایی، در ایران بدرستی گذاشته شده است، گفت: رشته گفتاردرمانی، یکی از رشته های محوری در حوزه توانبخشی است.


گالری تصاویر


   مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی امروز (چهارشنبه ) در هفدهمین همایش گفتاردرمانی ایران با اشاره به اینکه پایه رشته های توانبخشی برخلاف حتی برخی از کشورهای اروپایی، در ایران بدرستی گذاشته شده است، گفت: رشته گفتاردرمانی، یکی از رشته های محوری در حوزه توانبخشی است.

     به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر" محمدتقی جغتایی " افزود: مهمترین کارکرد مغز انسان و آنچیزی که در مغز رشد می کند، گفتار و زبان است و اگر نباشد، انسان نیست، اما این حوزه در کشور ما دارای نقاط ضعف و قوت است که البته در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا، دارای نقاط قوت بیشتری می باشد.


    وی، " قدمت طولانی رشته گفتاردرمانی، کارهای زیادی که در این حوزه شده و توسعه علمی آن که تا مقطع دکتری در کشورمان آموزش داده می شود " را از جمله نقاط قوت حوزه گفتاردرمانی ذکر کرد و گفت: مسایلی نیز وجود دارد که باید روی آنها کار شود، که ادغام این رشته در نظام سلامت و توجه به نقش گفتاردرمانی در نظام شبکه بهداشتی کشور، حضور  متخصصان گفتاردرمانی در ساختارها مانند سطح دو یا همان بیمارستان ها، یا سطح سه که کلینیک ها و مراکز توانبخشی است، از جمله مسایل و چالش های این حوزه می باشد.


    دکتر جغتایی افزود: این مسایل به نتیجه نمی رسد مگر با ادغام این رشته در نظام آموزشی کشور، ضمن آنکه بحث بیمه ها و پوشش بیمه ای نیز از مشکلات این رشته است درصورتی که با مراجعه هر فردی به کلینیک ها و مراکز درمانی، باید تمامی خدمات مورد نیاز او تحت پوشش بیمه قرار بگیرد، اما برغم وجود  بندی از قانون حمایت از معلولان، پوشش بیمه ای به دلیل عدم پیش بینی منابع مالی، وجود ندارد.


   وی همچنین توصیه کرد که گفتاردرمانگران برای افزایش توانایی حرفه ای و عملی تلاش کنند و بحث کارورزی ها را جدی بگیرند بطوری که همه زمان کاری یک دانشجوی گفتاردرمانگر باید در فضای کلینیک و بیمارستان بگذرد، نه آنکه با تعطیلی ترم دانشگاه و یا تعطیلات تابستان، کار او نیز به پایان برسد، البته اگر در نظام آموزشی ادغام گردد، کارورزی ها نیز اصلاح خواهد شد.


   وی افزود: طی سالهای اخیر، در تولید علم خوب عمل کردیم اما آنچه در ایران کمتر به آن پرداخته شده، " ساینس گفتار" است که باید روی آن بیشتر کار شود.


   مشاور وزیر بهداشت به فرصت هایی که در کشورهای همسایه برای رشد گفتاردرمانگران وجود دارد، اشاره کرد و گفت: گفتاردرمانگران می توانند فکر اشتغال بین المللی نیز باشند و یا بیماران را برای عزیمت به ایران و دریافت خدمات پزشکی و توانبخشی ، راهنمایی کنند.


    گفتنی است که لوح هفدهمین همایش گفتاردرمانی ایران توسط دکتر پورغریب از متخصصان و پیشکسوتان حوزه گفتاردرمانی، به دکتر جغتایی مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی اهدا شد.


******


معاون سازمان بهزیستی کشور: مراکز حمایت از کودکان اوتیسم از توانایی حرفه ای گفتاردرمانگران استفاده خواهند کرد


    معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور نیز در مراسم افتتاحیه هفدهمین همایش گفتاردرمانی ایران گفت: مراکز حمایت از کودکان اوتیسم از توانایی حرفه ای گفتاردرمانگران استفاده خواهند کرد.


    دکتر " حسین نحوی نژاد " افزود: بسیار خشنودم که 230 تن از گفتاردرمانگران کشورمان به عنوان مدیر و کارشناس در سازمان بهزیستی فعالیت می کنند و بیش از 1300 مرکز روزانه توانبخشی که طیف های مختلف افراد کم توان را تحت پوشش دارند، از توان حرفه ای گفتاردرمانگران بهره مند می شوند.


   وی با تاکید بر اینکه ما در توانبخشی مارکتینگ خوبی نداریم، گفت: چرا دانشجویان ما از زمان تحصیل بفکر کار در سیستم دولتی هستند، درصورتی که تمامی افراد نیازمند به خدمات توانبخشی، از قشر فقیر و کم درآمد جامعه نیستند و چه بسا خانواده هایی که برای رفع مشکل فرزندشان می توانند هزینه کنند اما نسبت به توانایی حرفه ای گفتاردرمانگران آگاهی ندارند و اگر این بصیرت و بینش وجود داشته باشد، از لکنت تا عوارض ناشی از مسایل پزشکی می تواند با گفتاردرمانی بهبود یابد و یا تکمیل کننده حوزه های دیگر باشد.


   معاون توانبخشی سازمان بهزیستی همچنین ترسیم آینده ای روشن برای جوانان را حائز اهمیت دانست و افزود: نباید بگونه ای باشد که فردی با توجه به عدم قبولی در رشته های پزشکی، به رشته های توانبخشی وارد شود، بلکه با اطلاع رسانی از طریق رسانه ها و یا نهادها، آگاهی لازم به جوانان داده شود تا خودشان با علاقه نسبت به انتخاب رشته های توانبخشی اقدام کنند.


   لازم به ذکر است، هفدهمین همایش " گفتاردرمانی ایران "  از امروز (چهارشنبه) به مدت سه روز به همت انجمن گفتاردرمانی ایران، با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و اداره کل سلامت شهرداری تهران  و با حضور متخصصان، صاحبنظران، اعضای هیات علمی و دانشجویان رشته گفتاردرمانی و رشته های مرتبط با آن، در سالن اجتماعات شهید احمدی روشن دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شده است.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 14205
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: