• 1396/06/15 - 19:50
  • - تعداد بازدید: 3998
  • - تعداد بازدیدکننده: 82
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

معاون تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی: 30 تا 40 درصد مصدومان حوادث ترافیکی، دچار ضایعات نخاعی هستند

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشست علمی دفاع از پایان نامه دانشجوی دکتری کاردرمانی این دانشگاه اعلام کرد: سالانه حدود 400 هزار نفر در حوادث ترافیکی مصدوم می شوند که حدود 30 درصد آنان دچار معلولیت شده و 30 تا 40 درصد افراد دارای معلولیت ، دچار ضایعات نخاعی می باشند.



   معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشست علمی دفاع از پایان نامه دانشجوی دکتری کاردرمانی این دانشگاه اعلام کرد: سالانه حدود 400 هزار نفر در حوادث ترافیکی مصدوم می شوند که حدود 30 درصد آنان دچار معلولیت شده و 30 تا 40 درصد افراد دارای معلولیت ، دچار ضایعات نخاعی می باشند.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر "حمیدرضا خانکه " که رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا این دانشگاه نیز می باشد ، افزود: متاسفانه کشور ما از نظر ضایعات نخاعی در رتبه سوم یا چهارم کشورهای جهان قرار دارد.


    وی با اشاره به نتایج تحقیقات این حوزه بویژه تز دکتری  " امیر رحمانی رسا " که اولین دفاع دانشجویان دوره پنجم مقطع دکتری کاردرمانی با موضوع " تبیین فرآیند تاب آوری و ارائه توصیه های مداخلاتی جهت ارتقاء آن در افراد با ضایعه نخاعی و با سطح تاب آوری پائین " می باشد، اظهارداشت:  این پایان نامه به نکات بسیار اساسی در مورد مشکلات خانوادگی و بویژه مسایل جنسی افراد دچار ضایعات نخاعی اشاره دارد که متاسفانه مشکلات اجتماعی آنان را تشدید می کند.


   دکتر خانکه با تاکید بر اینکه باید جامعه ای را آماده کنیم که گروههای اقلیتی ، امکان بیشتری برای فعالیت داشته باشند، توصیه کرد:  تربیت نیروی مشاور متخصص در ارتباط با مشکلات افراد دچار ضایعات نخاعی و طراحی و مهندسی شهری براساس نیازهای این افراد در راستای مشارکت بیشتر آنان در اجتماع بسیار ضروری است ، چرا که هرچه این افراد از اجتماع دور شوند، مشکلات شخصی و خانوادگی آنان بیشتر شده ، و هزینه های بیشتری نیز به کشور تحمیل خواهد شد.


****** 


رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت: برخی از یافته های تحقیق مربوط به افراد دچار ضایعات نخاعی می تواند در برنامه ریزی کلان کشور موثر باشد


     دکتر " سیدعلی حسینی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در این جلسه ، گفت: برخی از یافته های این تحقیق که مربوط به مسایل مدیریتی و اجرایی نظام سلامت در ارتباط با افراد دچار ضایعات نخاعی می شود ، می تواند برای استفاده سیاستگذاران و برنامه ریزان ، به مسئولان وزارت بهداشت ارائه شود.


    وی که از جمله اساتید راهنمای این پژوهش  می باشد ، افزود: یافته های ارزشمند این تحقیق که برای اولین بار در کشور اجرا شده ، می تواند توجه نظام سلامت را به این بخش از بیماران (افراد دچار ضایعات نخاعی ) بیش از پیش جلب کند.


    وی براساس همین تفکر ، از  دکتر "امیر رحمانی رسا" محقق این پژوهش خواست تا خلاصه ای از یافته های مربوط به مباحث مدیریتی و اجرایی کشور در ارتباط با افراد دچار ضایعات نخاعی را از تحقیق خود ، استخراج کند تا به مسئولان وزارت بهداشت ارائه شود.


****** 


بیش از دو هزار تن از جمعیت 70 هزار نفری افراد دچار ضایعه نخاعی را جانبازان جنگ تحمیلی تشکیل می دهند


    دکتر " امیر رحمانی رسا " فارغ التحصیل مقطع دکتری کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و محقق  پروژه تحقیقاتی " تبیین فرآیند تاب آوری و ارائه توصیه های مداخلاتی جهت ارتقاء آن در افراد با ضایعه نخاعی و با سطح تاب آوری پائین " گفت: براساس آمار رسمی موجود ، بیش از 70 هزار نفر با ضایعه نخاعی در کشور زندگی می کنند که بیش از دو هزار تن از آنان ، جانبازان عزیز جنگ تحمیلی و دفاع مقدس می باشند.


   وی درباره نتایج بدست آمده از این تحقیق به خبرنگار وبدای دانشگاه افزود: عامل اصلی در پائین بودن سطح تاب آوری افراد دچار ضایعات نخاعی ، " دید اجتماعی مردم نسبت به این افراد است " ، درصورتی که باید مانند افراد عادی به آنان نگاه شود و نگاه ترحم آمیز و یا کنجکاوانه را از روی آنان برداریم ، چرا که به این افراد آسیب می زند.


   دکتر رحمانی رسا در عین حال تاکید کرد که کمبود اطلاعات لازم در مورد " ضایعه نخاعی " به عنوان عامل اثرگذار، موجب سرگردانی این افراد در یافتن درمان مناسب می شود. عوامل فردی و محیطی از جمله وابستگی ، بازخورد نامناسب اطرافیان و کمبود امکانات منجر به انزوای اجتماعی این افراد و بعبارتی ، ازجانب جامعه محروم واقع شده و گوشه نشینی و ترد آنان از اجتماع  را سبب خواهد شد.


    وی که حدود یک سال و نیم برای اجرای پروژه تحقیقاتی خود فعالیت کرده است ، افزود: تامین امکانات و رفاه افراد دچار ضایعه نخاعی ، مناسب سازی محیط و مهندسی شهری متناسب با شرایط آنان ، افزایش حمایت های اجتماعی از جمله حمایت های بیمه ای و مشاوره ای مناسب و همچنین ، برنامه ریزی در سطح کلان در حوزه توانبخشی که امکان فعالیت بیشتر این افراد در اجتماع و ارتقای مشارکت اجتماعی و سلامت آنان را فراهم کند ، از توصیه های مداخلاتی متخصصان ، صاحبنظران و تحقیق انجام شده،  می باشد.


   گفتنی است ، اعضای هیات علمی و داوران متخصص رشته کاردرمانی در پایان جلسه دفاع دکتر رحمانی رسا  و پس از بررسی چگونگی اجرای این پژوهش کیفی ، ایشان را با درجه عالی و اعطای نمره 19/85 ، فارغ التحصیل مقطع دکتری اعلام کرده و سوگندنامه دانش آموختگان حوزه توانبخشی ، توسط دکتر رحمانی رسا قرائت شد تا بتواند در خدمت به بشریت و نیازمندان این حوزه ، تلاش کند.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 10608
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: