نباید براحتی به افراد، برچسب " افسردگی " بزنیم
در کارگاه آموزشی " افسردگی چه هست ؟ چه نیست ؟ " مطرح شد: نباید براحتی به افراد، برچسب " افسردگی " بزنیم.
در کارگاه آموزشی " افسردگی چه هست ؟ چه نیست ؟ " مطرح شد: نباید براحتی به افراد، برچسب " افسردگی " بزنیم.
کارگاه آموزشی " افسردگی چه هست؟ چه نیست ؟ "، امروز (چهارشنبه) بمناسبت فرارسیدن هفته سلامت، به همت بسیج جامعه پزشکی دانشگاه در سالن اجتماعات حوزه ریاست برگزار شد.
دکتر " بهمن بهمنی " عضو هیات علمی گروه مشاوره دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بعنوان مدرس این کارگاه ، به خبرنگار وبدای دانشگاه گفت: برچسب افسردگی، بدون مداخله متخصصان حیطه روانپزشکی، روانشناسان و مشاوران، تهدیدی برای امنیت روان خود فرد و سایر افراد جامعه تلقی می شود و نباید براحتی به افراد برچسب افسردگی بزنیم.
وی افزود: اهمیت سلامت روان از موضوعات مهم در هر جامعه و کشور است و در این راستا ، سازمان بهداشت جهانی هر ساله یکی از موضوعات مبتلا به جوامع را انتخاب می کند و به آن می پردازد که در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز موضوع "افسردگی" را انتخاب ، و پویشی یک ساله برای پرداختن به آن با شعار " بیا حرف بزنیم " راه انداخته است.
بهمنی گفت: افسردگی ، اختلال روانی شایعی است که سن و سال و جغرافیا نمی شناسد و همه جوامع و گروه های سنی را درگیر می کند و طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) ، اختلالهای روانی بخصوص افسردگی ، در همه جا رو به افزایش است و برخلاف برخی نظرات ، شیوع این بیماری به مرفه بودن یا نبودن ، ارتباطی ندارد و نباید آمارهای اشتباه را در بین جامعه مطرح کنیم .
بهمنی افزود: معنایی که افراد در زندگی خلق می کنند، ارزیابی های منفی، ماندن در گذشته غیرقابل جبران و آینده منفی که تکرار گذشته است ، فرد را از برطرف کردن مانع وفعال بودن باز می دارد ،تداوم افکار ناکام و عوامل متعدد دیگر در کنار معنادهی غلط، فرد را به غوطه افسردگی می کشاند.
عضو هیات علمی گروه مشاوره دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: برخی از افراد تعریف صحیحی از افسردگی ندارند و در مواجه با غم و اندوه ، از احساسات واقعی خود فرار می کنند تا برچسب افسردگی نخورند، در صورتی که روان سالم در مواجه با غم و غصه باید اندوه خود را بروز دهد و غم و اندوه و خلق افسرده به معنای" افسردگی" نیست.
وی در پایان این گفت و گو مجددا تاکید کرد: هر حالتی، افسردگی نیست و درمان افسردگی، دارو نیست، بلکه افراد باید با ارجاع به روانپزشک، روانشناس و مشاوره ، معنادهی غلط و تفکرات نادرست را برطرف نمایند تا از بسیاری اختلالات، در امان باشند.
انتهای خبر/
تهیه خبر: گلرخ