• 1396/11/10 - 15:35
  • - تعداد بازدید: 3583
  • - تعداد بازدیدکننده: 62
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

نخستین کنفرانس "مقدمه ای بر سایبرنتیک پزشکی" در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد

نخستین کنفرانس "مقدمه ای بر سایبرنتیک پزشکی" با حضور چند تن از متخصصان در این حوزه ی بین رشته ای در سالن اساتید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


   نخستین کنفرانس "مقدمه ای بر سایبرنتیک پزشکی" با حضور چند تن از متخصصان در این حوزه ی بین رشته ای در سالن اساتید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


    به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در این کنفرانس علمی، دکتر فیروزآبادی، دکتر شنکایی، دکتر ساجدی، دکتر طباطبایی، دکتر صفائی پور و اصغرزاده از جمله متخصصان و اعضای هیات علمی دانشگاه  به بیان دیدگاهها، تجربه ها و تحقیقات خود در حوزه سایبرنتیک پرداختند.


    در ابتدای جلسه دکتر " فیروزآبادی " با نمایش فیلمی از "پروژه دست سایبرنتیکی تهران" در سال 1369 و نیز توضیحاتی در مورد راه اندازی اولین آزمایشگاههای سایبرنتیک در دانشگاه های شریف و امیرکبیر، به تبیین و معرفی لغوی و معنایی سایبرنتیک پرداخت.


    وی ، ریشه لغت "سایبر" را برگرفته از لغت “governor” معرفی کرد و گفت که این لغت اشاره به "گوارا" بودن یک سیستم دارد. بدین معنا که منظور از گوارا بودن یک سیستم، کنترل شرایط، نظم دادن و پیش بردن یک سیستم یا ارگان است. 


    وی با اشاره به مطالعه نظری فرآیندهای زیستی برای کنترل و ارتباطات در سیستمهای الکترونیکی در حوزه سایبرنتیک ، افزود:  cybernetics شاخه ای از علم  است که شامل انسان یا سیستم بیولوژی و هر وسیله پردازشی یا الکترونیکی بوده که از ارتباط و ترکیب آنها حاصل می شود. در واقع هر گونه تغییرات زیستی-الکترونیکی که با هدف گوارا سازی زیستی صورت بگیرد ، تحت عنوان سایبرنتیک شناخته می شود.


    دکتر فیروزآبادی همچنین به معرفی سایبرنتیک درجه یک و دو پرداخت و سایبرنتیک درجه دو را در مورد سیستمهای مشاهده کننده علاوه بر سیستمهای مشاهده پذیر و بعنوان علم روز سایبرنتیک معرفی کرد.


    وی در نهایت ، ویژگی مهم سیستمهای سایبرنتیکی از جمله دست سایبرنتیکی را عدم نیاز به آموزش توسط فرد دانست، به این شکل که دست سایبرنتیکی با شروع خودکار حرکت با توجه به وجود و عدم وجود رضایت فرد، بصورت خودکار به شرایط بدنی فرد گوارا می شود.


    وی بخشی را نیز به پاسخ سئوال های دانشجویان و شرکت کنندگان اختصاص داد.


******


    دکتر " شنکایی" در ادامه این کنفرانس علمی ، به تبیین تعریف جهانی از بیوسایبرنتیک و نیز معرفی آزمایشگاههای مطرح در سطح دنیا پرداخت و دو مورد از حوزه های بیوسایبرنتیک را تشریح کرد.


    وی ، علم بیوسایبرنتیک را شامل کنترل، رگولاسیون و پردازش اطلاعات زیستی معرفی کرده و افزود: شروع علم سایبرنتیک ابتدا بدنبال پیشرفت علوم و ورود به مرحله تکنولوژی و عدم وجود زبان مشترک میان علوم مختلف بوده است که توسط weiner پدر علم سایبرنتیک  در سال 1948 اختراع شده است.


   وی ، بیوسایبرنتیک را محصول داده های زیستی از بدن انسان و انتخاب مدل مدیریتی بدن انسان بعنوان مدل مدیریتی علم سایبرنتیک دانست و گفت که سه جزء خودکنترلی، خودتنظیمی و خودپردازشی را در بر دارد و در نهایت این اجزاء در فازهای فیزیولوژی و فیزیوپاتولوژی و طراحی سیستمهای تشخیصی و درمانی بکار گرفته می شود.


    دکتر شنکایی ، دو مورد اساسی در این زمینه را در درمان سرطان از طریق کنترل عکس العمل های بیوشیمیایی و فیدبک های بدن، و نیز در درمانهای ضایعات نخاعی از طریق تزریق و کنترل سلولهای بنیادی و تحریک در جهت نورون زایی، ذکر کرد .


******


    دکتر ساجدی نیز در ادامه ، برای ارائه کنفرانس خود در زمینه بیونیک ، این حوزه را ترکیب علوم بیولوژی و الکترونیک معرفی کرد و آن را قابل تعمیم و کاربردی در تمامی ارگانهای بدن انسان دانست و  به تشریح تحقیقات در حوزه شنوایی و کاشت حلزون پرداخت.


    وی بر اهمیت استفاده از دانش بین رشته ای برای وفق دادن سیستم های بیولوژیک بصورت خودکار تاکید کرد و گفت: تغییرات سیستم شنوایی متناسب با شرایط بیمار و گوارا شدن آن برای وی مفهوم اساسی سایبرنتیک را متبلور می سازد و این مهم بدنبال ترکیب حوزه های مختلف سخت افزاری، الکترونیک، بیولوژی و سازگاری زیستی، پردازش اطلاعات، ارتباط انسان و ماشین و مدلسازی و شبیه سازی حاصل می شود.


******


    دکتر " طباطبایی قمشه " نیز ، نیاز تمامی رشته های توانبخشی شامل فیزیوتراپی، شنوایی سنجی، گفتاردرمانی، ارتوپدی فنی و روانشناسی را برای بروز شدن درمان ها و گذر از درمانهای سنتی، توجه به علم سایبرنتیک دانست.


    بگفته وی ، بررسی مکانیسم های دخیل در تشکیل خار پاشنه و یا کلسیفیکاسیون تندون ها و اختلال تعادل یون ها و نیز رفع اختلالات هدایت عصبی ... از جمله مواردی است که حل آنها با استفاده از علم سایبرنتیک ممکن می شود.


  ******


    دکتر " صفایی پور"  در این کنفرانس ، به تشریح و تبیین فرایندهای بین رشته ای علم سایبرنتیک و نیز تجربیات خود در زمینه طراحی پروتز در بچه های قطع عضو پرداخت.


   وی اظهارداشت که درمان های توانبخشی برای تاثیرگذاری کامل باید با پیشرفت علوم و تکنولوژی همراه شده و در این زمینه 5 مولفه 1- درمان individual و منطبق با شرایط فرد. 2- لزوم آموزش های بین رشته ای. 3- درمان بر اساس تحقیقات انجام شده. 4- ارزیابی مستمر درمان ها و 5- مدیریت درمان ها با تکنولوژی اطلاعات را بیان کرد.


    وی همچنین ، از تجربیات موفق خود در رابطه با انتخاب بهترین پروتکل، طراحی پروتزی، کمی سازی پارامترهای راه رفتن بچه های قطع عضو و استفاده از شاخص تقارن در تیم چند نفره بین رشته ای گفت.


******


     مهندس " اصغر زاده " نیز طی سخنانی در ارتباط با موضوع کنفرانس ، به تشریح کاربردهای واقعیت مجازی در توانبخشی از دیدگاه سایبرنتیک پرداخت و گفت : حوزه توانبخشی و درمان های آن ، دارای مشکلاتی است که " زمانبر بودن اجرای فرایندهای توانبخشی، خسته کننده و عدم مطلوبیت درمانهای سنتی، عدم ایجاد انگیزش در بیمار و دسترسی مشکل بیمار به مراکز درمانی " از جمله آنهاست.


    وی در ادامه ، یکی از راههای پاسخ به کاستی ها و نیازهای فوق را توجه به حوزه واقعیت مجازی در توانبخشی دانست و این حوزه بین رشته ای را به لحاظ امکان Tele-Rehabilitation، اخذ داده های کمی از فعالیتهای بیمار، هزینه درمانی کمتر، ایجاد انگیزش با محیط شبیه سازی شده و game therapy و نیز ایجاد انواع فیدبک به بیمار بسیار راهگشا معرفی کرد.


انتهای پیام /


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 11321
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: