• 1397/08/28 - 10:28
  • - تعداد بازدید: 4349
  • - تعداد بازدیدکننده: 75
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

نشست دانشجویی " پسماندها، چالش یا ... " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد

نشست دانشجویی "پسماندها،چالش یا ... " به همت کانون دانشجویی " امیدواران بهزیست سبز " و با حمایت معاونت فرهنگی - دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با همکاری سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تهران در سالن دکترشاملو دانشگاه علوم بهزیستی برگزار شد.


   نشست دانشجویی "پسماندها،چالش یا ... " به همت کانون دانشجویی " امیدواران بهزیست سبز " و با حمایت معاونت فرهنگی - دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با همکاری سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تهران در سالن دکترشاملو دانشگاه علوم بهزیستی برگزار شد.


    به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بنقل از مفدا، دکتر " نجمه السادات موسوی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و یکی از اساتید ابداع کننده دوره های آموزشی زیست محیطی برای دانشجویان کشور در ابتدای این جلسه با معرفی کمپین های دانشجویی محیط زیست در سطح دانشگاه و کشور افزود، این سلسله نشست ها با هدف  فرهنگ سازی درست در زمینه حفاظت از محیط زیست در میان جوانان برگزار می شود.


    وی تصریح کرد: با راه اندازی کمپین های دانشجویی محیط زیست، آثار فعالیت آنها را در جاهای مختلف خواهیم دید و اولین کار این است که دستاوردها و فرهنگ سازی را از دانشگاه ها شروع کنیم و در این راستا تمام مردم را با خود همراه نموده و با راهکارهای خوب و مناسب و حمایت مدیران و مسئولان در سطح کشور ، از مشارکت بیشتر برای عملیاتی شدن این برنامه ها استفاده کنیم.


******


     در ادامه این نشست ، هر کدام از دانشجویان مسئول کمپین های محیط زیستی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، برنامه کمپین های محیط زیستی (کمپین با حیوانات، هنر سبز، گیاهخواری، آب قطره حیات،کمپین غذای بهینه، حیات در نمکزار ) خود را معرفی کرده و  خواستار حمایت همه جانبه مدیران و مسئولان ذیربط شدند.


******


   "حسین ابیری گلپایگانی" فعال محیط زیست؛ نیز در بخش دیگری از این نشست ، ضمن توضیحاتی در مورد فعالیت های داوطلبانه خود در تولید کاهش پسماندها گفت : ما سه رفتار در جامعه داریم، بخشی از رفتارهای ما ناآگاهانه است، بخشی آگاهانه و  بخشی مسئولانه است. رفتارهای ناآگاهانه به صورت غریزی است مثل غذا خوردن، خوابیدن و... ولی رفتارهای آگاهانه، رفتارهایی است که ما انجام می دهیم  و نسبت به آن آگاهی داریم، اما کسانی که نسبت به کارهایی که انجام می دهند، احساس مسئولیت دارند، خیلی انسان های شریف تر و با وجدان تری نسبت به  انسان هایی هستند که فقط نسبت به یک سری فعالیت ها آگاهی دارند.


    وی توصیه کرد: در راستای رفتارهای مسئولانه در جامعه ، بخصوص نسبت به محیط زیست ، بیشتر تلاش کنیم.


    این فعال محیط زیست در مورد رفتار چهارم نیز گفت : رفتار چهارم، رفتار مطالبه گری یعنی هم مسئولیت پذیر باشیم و هم مطالبه گری درست در جهت ارائه راهکارها همچون کاهش پسماندها داشته باشیم و این ، یک راه فرهنگی است که هم خودمان عمل کنیم و هم دیگران را به این کار تشویق نمائیم.


******


    مهندس" قدیری" مسئول آموزش سازمان مدیریت پسماندها شهرداری تهران نیز با طرح این سئوال که مسأله زباله چه قدر اهمیت دارد و چه  کاری برای کاهش زباله از دست ما برمی آید؟ ، گفت: یک عمر زباله تولید کردیم، اما در قدیم به خاطر همگن بودن زندگی افراد با طبیعت هر زباله ای تولید می شد، تبدیل به مواد مختلف می شد، ولی در حال حاضر به خاطر مصرف گرایی و تجمل گرایی مسأله پسماندها این قدر مهم است که سران ۱۵۰ کشور دنیا هرساله دور هم جمع می شوند و درمورد تغییرات اقلیمی جهان، چشم انداز و برنامه ترسیم می کنند و مردم بقیه کشورها را راهنمایی می کنند تا محیط زیست بهتری داشته باشند.


    وی ضمن مهم دانستن مخاطرات پسماندها  افزود: حدود ۱۱۸ نوع بیماری اعم از (انواع سرطان، سل و..)  داریم که از تولید پسماندها ایجاد می شوند و این مسأله حتی می تواند گفتمان ها را در خانواده ها تغییر دهد.


    قدیری همچنین اظهارداشت: محیط زیست؛ به محیطی گفته می شود که ما در آن زندگی می کنیم و روی آن تاثیر می گذاریم و محیط زیست این تاثیر را به ما برمی گرداند یعنی اگر محیط آلوده داشته باشیم، آلودگی به خود ما برمی گردد و اگر سالم باشیم، زندگی بهتری خواهیم داشت.


    وی افزود، روزانه در ایران  9 هزار تن زباله از خانه ها روانه محیط زیست می شود و سهم هرنفر ۸۵۰ گرم می باشد واین فقط پسماندهای خانگی است، پسماندهای بیمارستان ها، کارخانجات، کلینیک ها و مراکز اداری و تجاری جداست، بطوری که در ایران سالانه ۵۰ هزار تن پسماند و مردم جهان سالانه نزدیک به ۵/۵ میلیون تن تقدیم کره زمین می کنند، و باید ببینیم که وظیفه ما در جهت کم کردن آسیب به کره زمین چیست؟


    این نشست با پخش فیلمی از تولید پسماندها و راهکارهایی برای کمک به محیط زیست ، پایان یافت.


    گفتنی است؛ کانون دانشجویی " امیدواران بهزیست سبز"  یکی از تشکل های فعال دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است که تحت نظارت و حمایت معاونت فرهنگی - دانشجویی فعالیت می کند.


انتهای پیام /


تهیه خبر: طیبی


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13081
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: