• 1402/02/17 - 20:48
  • - تعداد بازدید: 651
  • - تعداد بازدیدکننده: 213
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

نماینده مجلس شورای اسلامی، بر لزوم اختصاص سهم بیشتری از تولید ناخالص ملی به بخش تحقیقات، تاکید کرد

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه) در نشست خبری اولین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی استان تهران (منطقه آمایشی ده) در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، بر لزوم اختصاص سهم بیشتری از درآمد حاصل از تولید ناخالص ملی (GDP) به بخش تحقیقات، تاکید کرد.

   عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه) در نشست خبری اولین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی استان تهران (منطقه آمایشی ده) در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، بر لزوم اختصاص سهم بیشتری از درآمد حاصل از تولید ناخالص ملی (GDP) به بخش تحقیقات، تاکید کرد.


     به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر محمدعلی محسنی بندپی در جمع خبرنگاران گفت: کشورهای توسعه یافته، بخش قابل توجهی از درآمد حاصل از تولید ناخالص ملی (GDP) خودشان را به بخش تحقیقات اختصاص می دهند، و حتی سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی نیز که دنیا را با محصولات خود پر کرده اند، بخش قابل توجهی از درآمد خودشان را اختصاص به تحقیقات داده اند .


    دکتر محسنی بندپی با توجه به اهمیت تحقیقات در همه بخش های حوزه سلامت، افزود: در سال های اخیر، " تغییر چهره بیماری ها، پدیده سالمندی، شیوع مشکلات و بیماری های اسکلتی عضلانی، سکته های مغزی، بی تحرکی مفرط حتی در کودکان، حضور حداکثری تکنولوژی در زندگی، آمار بالای معلولیت ها در تصادفات جاده ای، تغذیه نامناسب و سبک زندگی نشسته " که تهدیدی جدی برای سلامتی هستند، هزینه هایی به مراتب بیشتر از بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها ایجاد می کنند که در مقابل، نیازمند تحقیقات هم هستند.


    وی با اشاره به لزوم اختصاص اعتبارات مناسب به تحقیقات دانشگاه ها گفت: انتظار این است که از درآمد حاصل از تولید ناخالص داخلی (GDP)، اعتبار مناسبی به پژوهش اختصاص یابد، همچنانکه قرار بود تا سال 1400 به میزان ۴ درصد از اعتبارات تولید ناخالص داخلی، به پژوهش اختصاص یابد، اما متاسفانه در بودجه کمتر از یک درصد در نظر گرفته شده و از این میزان هم حدود نیم درصد محقق شده است.  


     عضو کمیسیون  بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به سهم ناچیز بخش پژوهش از GDP ، باید اعتبارات پژوهشی که به دانشجویان هم اختصاص می یابد به صورت کاملا هدفمند و به پژوهش های کاربردی تر و مشخص تر اختصاص یابد تا منابع محدود در حوزه مشخص به کار گرفته شوند.


     دکتر محسنی بندپی اظهار داشت: به نظر می رسد که باید بخشی از کنگره را به  ارتباط و همکاری با صنعت اختصاص داد، زیرا تنها چاپ مقالات در مجلات بین المللی کفایت نمی کند، بلکه باید به اهداف دانشگاه نسل چهارم که ثروت آفرینی است، بیاندیشیم و به سمت دانشگاه های نسل چهارم، پیش برویم.


     وی، میزبانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در برگزاری این رویداد را نتیجه اهتمام ریاست دانشگاه، معاونت تحقیقات و فناوری و کمیته تحقیقات دانشجویی این دانشگاه دانست و گفت: فعالیت دانشجویان در حوزه تحقیقات نشان دهنده توسعه هر چه بیشتر دانشگاه ها است. هر چه کشوری بیشتر به توسعه تحقیقات اهمیت بدهد، نشان دهنده توسعه بیشتر آن کشور است. ضمن اینکه هزینه کرد کشورها و حتی نهادهای خصوصی و تخصصی در حوزه تحقیقات، به توسعه بیشتر کشورها کمک می کند.


    وی در پایان سخنانش، ابراز امیدواری کرد که از این کنگره پیامی به بدنه علمی کشور، بدنه دولت و قانونگذاری که مجلس شورای اسلامی است، برسد تا به ما منتقل شده و از طرف مجلس شورای اسلامی بتوانیم کمک های لازم را داشته باشیم.


انتهای پیام/




تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 26135
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: