به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
هفته سلامت امسال ، سرآغاز مسیر سبز سلامتی برای اهالی بی بضاعت منطقه ای در جنوب شهر تهران
با تلاش متخصصان و کارشناسان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی رازی ، بیمارستان توانبخشی رفیده و مراکز پزشکی – توانبخشی تابعه دانشگاه و با همکاری و پشتیبانی مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه ، آغازی سبز برای تامین سلامتی اهالی بی بضاعت روستای " عباس آباد علاقبند " از توابع شهر ری ترسیم شد.
با تلاش متخصصان و کارشناسان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی رازی ، بیمارستان توانبخشی رفیده و مراکز پزشکی – توانبخشی تابعه دانشگاه و با همکاری و پشتیبانی مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه ، آغازی سبز برای تامین سلامتی اهالی بی بضاعت روستای " عباس آباد علاقبند " از توابع شهر ری ترسیم شد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، اعزام تیم 23 نفره پزشکی و توانبخشی متشکل از پزشک عمومی ، پرستار ، روانشناس ، ، کارشناس فیزیوتراپی ، شنوایی سنج ، کارشناس تربیت شنیداری ، کارشناس کاردرمانی ، گفتاردرمانگر ، بینایی سنج ، کارشناس تغذیه و مشاوران کودک و خانواده ، در هفته سلامت ( اول لغایت هفتم اردیبهشت ماه جاری ) ، علاوه بر تمرکز روی اهداف این هفته و بررسی شرایط جسمی ساکنان روستای " عباس آباد علاقبند " با توجه به عوامل بیماری زای دیابت، سرآغاز مسیر سبز سلامتی و رفع مشکلات جسمی ، روانی و اجتماعی ساکنان محروم این روستا بود.
در قالب این برنامه ، 741 نفر از جمعیت دو هزار و 71 نفری روستای عباس آباد علاقبند در تمامی گروههای سنی کودک ، بزرگسال و سالمند ، به صورت رایگان از خدمات متخصصان و کارشناسان دانشگاه و مراکز و بیمارستانهای تابعه ، بهره مند شدند.
" نادره نادرجاه " مسئول امداد و درمان بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این ارتباط به خبرنگار وبدای دانشگاه ، گفت: این روستا را به دلیل اینکه از جمله مناطق محروم بلحاظ امکانات رفاهی و زیستی ، همچون لوله کشی آب آشامیدنی سالم ، می شناسیم و همچنین ، براساس گزارش های دریافتی، مشکلات گفتاری ، شنیداری ، شکاف کام و بیماریها در این روستا زیاد است، برای اعزام تیم پزشکی و توانبخشی انتخاب کردیم.
وی افزود: در کنار تمرکز تیم پزشکی و توانبخشی بر شعار هفته سلامت ( غلبه بر دیابت ) ، و ارزیابی شرایط جسمی مراجعان با توجه به عوامل بیماری زا دیابت (قند و فشار خون بالا)، مشکلات توانبخشی مراجعان بویژه کودکان به لحاظ گفتاردرمانی ، شنوایی سنجی ، بینایی سنجی و ارتوپدی فنی ، مورد بررسی قرار گرفت ، ضمن آنکه خدمات مشاوره خانواده ، مشاوره و روانشناسی کودک و مشاوره تغذیه نیز به نیازمندان این منطقه ارائه شد.
نادرجاه تاکید کرد : با تلاش متخصصان و کارشناسان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، بیشترین مشکلات ساکنان این منطقه مشخص شد که، " فقر آهن و کم خونی شدید، سوء تغذیه ، کاهش وزن بخصوص در کودکان ، دیابت ، چربی خون بالا و فشار خون بالا و همچنین مشکلات روماتیسمی " از جمله آنهاست .
بگفته وی ، در این برنامه ، بیماران و افراد دارای مشکلات جسمی ، روانی و اجتماعی براساس نیازشان ، به مراکز پزشکی و توانبخشی دانشگاه و یا نزدیک ترین مرکز درمانی دولتی ارجاع داده شدند و برای افرادی که دیابت داشتند یا در معرض ابتلا به بیماری دیابت بودند، و یا افرادی که از سوء تغذیه ، فشار خون و کم خونی رنج می برند، خدمات رژیم درمانی و آموزش های لازم جهت خود مراقبتی ارائه شد.
مسئول امداد و درمان بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکید کرد که در هفته سلامت امسال ، برای اولین بار ، با همکاری دهیار روستای عباس آباد علاقبند ، داروی مورد نیاز بیماران بی بضاعت ، از داروخانه بیمارستان روانپزشکی رازی ، تهیه و بصورت رایگان ، در اختیار شان گذاشته شد.
بگفته نادرجاه ، همچنین بخشی از فعالیت این گروه اعزامی ، مربوط به مددکاران و مشاوران خانواده و روانشناسان کودک بود که برای حل مشکلات خانواده ها و کودکان و نوجوانان ساکن در این منطقه ، وارد عمل شده و با تماس هایی که با خانواده ها و یا مسئولان محل تحصیل نوجوانان داشتند، زمینه مداخلات برای کاهش آسیب های روانی و اجتماعی آنان را فراهم کردند.
وی در پایان این گفت وگو ، ضمن تشکر از همکاری مسئولان منطقه شهرری و روستای عباس آباد علاقبند، افزود: دهیار و مسئولان شورای اسلامی این روستا در پایان برنامه ، با اهدای لوح ، از فعالیت چشمگیر متخصصان و کارشناسان اعزامی تقدیر کردند.
شایان ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 21 دپارتمان تخصصی و هشت مرکز تحقیقات ، به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 نیروی متخصص در رشته های خاص حوزه های " رفاه و سلامت اجتماعی ، سلامت روانی و توانبخشی" ، می پردازد ، که در برخی از این رشته ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی و phd ، و در تعدادی از آنها ، نخستین مجری دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور و حتی کشورهای منطقه شناخته شده است.
این دانشگاه در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار دارد، و با دو بیمارستان توانبخشی رفیده و روانپزشکی رازی (امین آباد) و دو مرکز پزشکی و تخصصی توانبخشی نظام مافی و اسماء ، زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می کند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور