• 1401/02/20 - 18:44
  • - تعداد بازدید: 1100
  • - تعداد بازدیدکننده: 134
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

همایش مشاوران امور زنان و خانواده رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار شد

همایش مشاوران امور زنان و خانواده رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور، در مجتمع آموزشی پژوهشی و فرهنگی برج سپید علوم پزشکی (مجتمع شهدای سلامت) مشهد مقدس برگزار شد.

   همایش مشاوران امور زنان و خانواده رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور، در مجتمع آموزشی پژوهشی و فرهنگی برج سپید علوم پزشکی (مجتمع شهدای سلامت) مشهد مقدس برگزار شد.


    به گزارش وبدای دانشگاه، این همایش با حضور مشاوران امور بانوان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، از جمله « فرشته مخبر دزفولی » مشاور امور بانوان رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.


    دکتر "انسیه خزعلی" معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، در سخنرانی خود در خصوص لزوم تقویت و تکریم مقام زن از منظر انقلاب اسلامی بویژه در حوزه بهداشت و سلامت، گفت: جایگاه مشاوره باید به لحاظ سلامت جسمی، روانی، فکری و آموزشی تقویت شود، محور سلامت جامعه، خانواده است، و محور خانواده نیز زن خانواده است.


     وی از دستور کار قرار دادن اجرای قانون حمایت از بانوان و اختصاص 5 درصد بودجه فرهنگی دانشگاه به این حوزه خبر داد و افزود: با اجرای این قانون، مشاوران می توانند کمک هایی از نظر مالی داشته باشند و داشتن کارشناس در دفتر امور بانوان و قدرت اجرایی مشاوران در دانشگاه تقویت شود.


    خزعلی همچنین، بر راه اندازی مهد های کودک با توجه به قانون جوانی جمعیت تاکید کرد.


*****


    مشاور امور بانوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز طی سخنانی در این نشست اظهار کرد: تمام تمهیداتی که در حوزه‌ کنترل جمعيت انجام‌ شده‌ را می‌توان با رویکرد جوانی جمعيت دنبال کرد و مراکز آموزش حین ازدواج یکی از مکان های مناسب برای ترویج این فرهنگ است.


    مونا زینالو افزود: انتظار می رود که مشاوران زنان دستگاه های اجرایی و دانشگاه های علوم پزشکی و سایر دانشگاه ها روی موضوع جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تمرکز بیشتری داشته و کنش گر باشند تا بتوان محورهای مختلف این قانون را اجرا کرد.


    وی همچنین گفت: محور بعدی این همایش، بحث انطباق امور اداری و فنی موسسات پزشکی است که در دهه ۷۰ ، وضع شده و آیین نامه اجرایی آن در سال ۱۳۷۸ در وزارت بهداشت به تصویب رسید، اما حلقه مفقوده در این بخش عزم و اراده لازم برای اجرایی کردن کامل این قانون است.


    مشاور وزیر بهداشت در امور زنان افزود: درست است که مباحث بودجه ای یکی از موانع اصلی برای اجرای قانون انطباق به شمار می رود، اما موارد زیادی وجود داشته است که اهداف مورد نظر، بدون تامین بودجه آنچنانی در دستگاه های اجرایی و فقط با اراده افراد، محقق شده اند.


    دکتر زینالو تصریح کرد: در قانون انطباق، به حریم خصوصی بانوان و کرامت بیماران به ویژه بیماران خانم برای دریافت خدمات پزشکی در بیمارستان ها و حتی مفاد دیگر این قانون که ناظر به دانشگاه ها هم هست، توجه شایانی شده است.


    وی اظهار کرد: از آنجا که مشاوران امور بانوان روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور به صورت قانونی عضو کمیته انطباق دانشگاه ها هستند، و می توانند در تشکیل جلسات مربوط به این کمیته مطالبه گر و پیگیر باشند تا هر سه ماه یک بار این جلسه با حضور رئیس دانشگاه برگزار شود.


    این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در صورتی که پیگیری لازم از سوی مشاوران امور بانوان روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور برای برگزاری جلسات کمیته انطباق انجام بگیرد، امید می رود که بعد از چندین سال، این مطالبه به حق قانونی و شرعی و حتی انسانی تبدیل شده و حفظ کرامت بانوان در دریافت خدمات بهداشتی و درمانی احراز شود.


*****


   دکتر رزاقی، مشاور امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ابتدای این نشست اظهار کرد: در این گردهمایی، قانون جواني جمعیت و برنامه انطباق در حوزه‌ خدمت رسانی به بیماران، با حضور 60 تن از مشاوران امور بانوان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.


    گفتنی است که نشست کشوری مشاوران بانوان، اهداف « تبیین و اقناع علمی و فرهنگی موضوع جوانی، تبیین ضرورت اجرای " قانون انطباق امور اداری و فنی مؤسسات پزشکی با شرع مقدس" و حفظ کرامت انسانی گیرندگان خدمت، تبیین محورهای تقویت و تکریم مقام زن از منظر انقلاب اسلامی خصوصا" در حوزه بهداشت و سلامت، و  هم اندیشی مشاورین امور زنان و خانواده در موضوعات مرتبط » را پیگیری کرد.


    در این نشست، سخنرانی دکتر کیانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با محوریت "جایگاه امور بانوان در دانشگاه " و سخنرانی خانم دکتر محمد بیگی و دکتر بانکی پور نمایندگان مجلس شورای اسلامی با محوریت " حمایت از خانواده "، ایراد شد.


    همچنین در این همایش، دکتر مرشدی با محوریت "طرح کلیات موضوع انطباق"، دکتر صابری تحت عنوان " ضرورت اجرای  قانون انطباق امور اداری و فنی مؤسسات پزشکی با شرع مقدس و حفظ کرامت انسانی گیرندگان خدمت "، و دکتر کلهر در خصوص " آسیب های نوین اجتماعی در حوزه سلامت خانواده " سخنرانی کردند، ضمن آنکه در پایان این نشست نیز بیانیه صادره قرائت شد.



  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 22495
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: