• 1400/02/19 - 10:49
  • - تعداد بازدید: 1459
  • - تعداد بازدیدکننده: 95
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به همت گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

همایش کشوری « نقش مددکاران اجتماعی در کار با بیماران خاص » برگزار شد

همایش کشوری « نقش مددکاران اجتماعی در کار با بیماران خاص »، روز شنبه ، در سالروز تاسیس بنیاد بیماری های خاص (18 اردیبهشت ماه)، به همت گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با همکاری رصدخانه اجتماعی کووید 19 ، بصورت مجازی برگزار شد.

   همایش کشوری « نقش مددکاران اجتماعی در کار با بیماران خاص »، روز شنبه ، در سالروز تاسیس بنیاد بیماری های خاص (18 اردیبهشت ماه)، به همت گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با همکاری رصدخانه اجتماعی کووید 19 ، بصورت مجازی برگزار شد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر حمیدرضا خانکه رئیس این دانشگاه و رئیس رصدخانه اجتماعی کووید 19 طی سخنانی در ابتدای همایش، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات برای شرکت کنندگان، وظیفه ملی رصدخانه اجتماعی کووید را مطالعه عوامل و پیامدهای اجتماعی ناشی از کووید و عوامل تاثیرگذار بر کووید ذکر کرد و برگزاری این همایش را در راستای وظیفه و رسالت رصدخانه اجتماعی کووید 19 خواند.


   وی گفت که بیماری های خاص که شامل بیماری های تالاسمی، هموفیلی، نارسایی مزمن کلیه (دیالیزی) و بیماری های صعب العلاج مانند EB، MS، و سرطان است دارای مشخصاتی همچون زمان بر بودن، پرهزینه بودن و تحمیل فشار زیاد بر فرد بیمار، خانواده او و جامعه می باشد و خدا را شکر می کنیم که بنیاد بیماری های خاص تاسیس شده است و این بیماران تحت پوشش هستند و هزینه های آنان تا حدود زیادی تامین می شود، اما داشتن یک بیماری خاص و نادر، به تامین هزینه های درمان خلاصه نمی شود، بلکه سختی و تحمل مشکلات بیماری برای فرد و خانواده، و ناشناخته بودن بیماری در جامعه و نداشتن اقبال عمومی، از جمله مسایلی است که فرد بیمار باید آنها را تحمل کند.


   دکتر خانکه افزود: آشنا شدن جامعه با محدودیت های این بیماران و خانواده های آنان، بسیار حائز اهمیت  است. از طرفی مددکاران اجتماعی با استفاده از مهارت های روانشناسی، جامعه شناسی، هنر و مردم شناسی و مهارت های متعدد ارتباطی قادر هستند که در حوزه های مختلف به این بیماران کمک کنند.


   وی تصریح کرد که مددکاران می توانند در حوزه مدیریت استرس، آموزش و ارتقای آگاهی بیماران و خانواده هایشان، و حمایت های فردی و خانوادگی خدمات بسیار گسترده ای ارائه بدهند و عمده کار مددکاران اجتماعی گرفتن تخفیف برای هزینه ها در مراکز درمانی نیست، بلکه مددکاران می توانند وکالت کنند و از بیماران و خانواده های آنان حمایت کرده و مشکلات آنان را به گوش جامعه برسانند و جامعه را با نیازهای آنان آشنا، و حمایت طلبی کنند.


   رئیس دانشگاه افزود: همکاران مددکار می توانند در حوزه های فردی و اجتماعی، حمایت کرده و تعاملات اجتماعی ایجاد کنند و بر سیاستگذاران تاثیر گذاشته و نقش خود را در سیاستگذاری و قانونگذاری ایفا کنند و زمینه آشنایی جامعه با مشکلات بیماران را فراهم کنند. بنابر این پرداختن به این موضوع بسیار مهم است و لذا،  از  همکاران گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه و مشارکت همه مددکاران اجتماعی که در برگزاری این همایش تلاش کردند، تشکر می کنم .


   دکتر خانکه گفت: تعریفی که از توسعه، در کشورهای توسعه یافته مطرح است، " فراهم آوردن امکانات برای گروه های در اقلیت است "، چرا که گروه های دارای اکثریت، منافعشان را تامین می کنند و گروه های اقلیتی هستند که دیده نمی شوند و از منابع اجتماعی بهره مند نیستند.


    وی در پایان سخنانش، ابراز امیدواری کرد که با حمایت همکاران در گروه آموزشی مددکاری اجتماعی و رصدخانه اجتماعی کووید، بتوانیم شرایطی را برای حمایت بیشتر و کاهش درد و آلام بیماران ایجاد کنیم و مطمئنم که این همایش مانند دیگر همایش ها بخوبی اجرا می شود و نتایج ارزشمندی برای همه ، خصوصا بیماران خواهد داشت.


***** 


   در ادامه ، دکتر غنچه راهب مدیر گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و دبیر علمی این همایش طی سخنانی گفت که امروز سالگرد گرامی داشت تاسیس بنیاد بیماری های خاص است و ریاست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بخوبی به مشکلات بیماران خاص و نقش مددکاران اجتماعی در کاهش این مشکلات اشاره داشتند.


   وی افزود: ما مددکاران اجتماعی، مشکلات این بیماران را از نزدیک حس کردیم و وظیفه ماست که در این روز، مشکلات آنان را به گوش مسئولان برسانیم تا شاید بتوان کمک بیشتری را برای آنان جذب کرد، البته که بنیاد بیماری های خاص اقدامات ارزشمندی را برای این بیماران انجام داده است، ولی همچنان کاستی های زیادی برای این بیماران وجود دارد که آنان را در زندگی با مشکلات بیشتری مواجه کرده و این همایش در راستای تحقق همین هدف تشکیل شده است.


   دبیر علمی همایش کشوری « نقش مددکاران اجتماعی در کار با بیماران خاص »، با ابراز خشنودی از حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه های مختلف کشور همچون علامه طباطبایی، خوارزمی، فردوسی مشهد، یزد و شاهد در این همایش، از مددکاران و مسئولانی که از استانداری تهران، وزارت بهداشت و درمان، و سازمان بهزیستی در این همایش شرکت کردند و همکاران مددکاری که در راستای بیماری های خاص تلاش می کنند، تشکر کرد.


   همایش کشوری « نقش مددکاران اجتماعی در کار با بیماران خاص » در ادامه، به مباحث علمی و ارائه مقالات علمی از سوی متخصصان و صاحبنظران این حوزه پرداخت که موضوعاتی همچون « مددکاری اجتماعی در کار با بیماران خاص، تاثیر آموزش خودمراقبتی در کاهش بستری مجدد در بیماران قطع عضو ناشی از دیابت کنترل نشده، بررسی اثربخشی مداخله کاهش انگ با رویکرد CBT در مورد افرادی که با HIV زندگی می کنند، اصول خود مراقبتی مددکاران اجتماعی در عرصه سرطان کودکان، لزوم همراهی اجتماعی با افراد مبتلا به بیماری های خاص، مراقبت تسکینی در کار با بیماران خاص، نقش مددکاران اجتماعی در توانبخشی اجتماعی بیماران مبتلا به MS ، مداخله Focus  ویژه مراقبین کودکان مبتلا به سرطان » از جمله آن مباحث بود.


   همچنین در بخشی از این همایش، « مشکلات روانی و اجتماعی بیماران خاص در دوران همه گیری کووید 19 » توسط اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز ارائه شد که برخی از این مباحث، متعاقبا اطلاع رسانی می شود.


ادامه دارد ...




تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 19135
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: