• 1401/12/07 - 14:39
  • - تعداد بازدید: 811
  • - تعداد بازدیدکننده: 193
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:

همکاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با بهزیستی، در بازنگری و بومی سازی استانداردهای ICF

مدیر توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، امروز (یکشنبه) در حاشیه نشست با معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران که برای آغاز بکار کمیسیون ICF در کلینیک توانبخشی اسماء برگزار شد، گفت: این دانشگاه، در بازنگری و بومی سازی استانداردهای ICF، با سازمان بهزیستی همکاری می کند.

   مدیر توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، امروز (یکشنبه) در حاشیه نشست با معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران که برای آغاز بکار کمیسیون ICF در کلینیک توانبخشی اسماء برگزار شد، گفت: این دانشگاه، در بازنگری و بومی سازی استانداردهای ICF، با سازمان بهزیستی همکاری می کند.


    دکتر فرهاد آزادی در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه با اشاره به چگونگی فعالیت کمیسیون های ICF سازمان بهزیستی، اظهار داشت:  یکی از ملاک های سازمان بهزیستی کشور برای طبقه بندی معلولیت ها، سیستم طبقه بندی ICF  است که براساس یک سری شاخص های بین المللی، مشخص می کند که هر فرد دارای معلولیت، در چه طیفی قرار می گیرد و همچنین شدت معلولیت او به چه میزان است.


    وی افزود: علاوه بر مشارکت متخصصان مرکز جامع توانبخشی اسماء در تشکیل کمیسیون ICF و در جهت کاهش حجم توانخواهان در نوبت کمیسیون ها، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در بومی سازی ICF  ، و بازنگری برخی شاخص ها همکاری خواهد کرد تا در کل کشور یک وحدت رویه در این خصوص بوجود آید و همه ارزیابی ها بصورت یکسان انجام شود.


    دکتر آزادی از دیگر موارد همکاری دانشگاه با بهزیستی را در حمایت های لازم از افراد توانخواه پیش از ارجاع آنان به کمیسیون های ICF ، ذکر کرد و گفت: اشکالی که هم اکنون در سیستم طبقه بندی ICF   وجود دارد، ارجاع افراد دارای معلولیت به کمیسیون ICF، پس از گذشت شش ماه از بروز ضایعه یا معلولیت است، در صورتی که از نظر متخصصان توانبخشی، شش ماه اول پس از بروز ضایعه و یا معلولیت، زمان طلایی محسوب می شود که بیشترین میزان تاثیرگذاری خدمات توانبخشی بر بهبودی فرد را انتظار داریم، و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی درصدد است که از طریق بهزیستی، کد موقت به این افراد داده شود تا امکان تامین هزینه ارائه خدمات توانبخشی از طریق موسسات بیمه گر را برای فرد توانخواه ایجاد کند و این خدمات طی شش ماه طلایی، از طریق مراکز درمانی و توانبخشی ارائه شود.


    مدیر توانبخشی دانشگاه افزود: در واقع، اگر فردی طی همین بازه زمانی شش ماه اول بعد از ضایعه و بروز معلولیت، با دریافت خدمات توانبخشی، بهبود یافت، کمیسیون به این فرد، شدت معلولیت را با کد خفیف، ارزیابی و طبقه بندی می کند و یا اصلا در مراحل ارزیابی قرار نمی دهد، و اگر پس از شش ماه دریافت خدمات توانبخشی، از ناتوانی فرد کاسته نشد و ناتوانی ثابت ماند، کمیسیون ICF   که پس از شش ماه تشکیل می شود، کد شدیدتر به معلولیت فرد می دهد و سازمان بهزیستی، ارائه حمایت ها و خدمات مورد نیاز او را آغاز خواهد کرد.


    دکتر آزادی، نقش دانشگاه را در پوشش بیمه ای افراد مددجو نیز موثر دانست و اظهار داشت: یکی از اشکالاتی که موسسات بیمه گر بر طبقه بندی ICF  می گیرند، در مورد تعیین نوع معلولیت است. بطوری که افراد دارای کم توانی در طبقه ای قرار می گیرند که نوع معلولیت بصورت کلی مشخص می شود و در مورد جزئیات مربوط به نوع معلولیت، اطلاعاتی ثبت نمی شود و لذا، در این بخش نیز دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی می تواند به موضوع ورود کند و متخصصان این دانشگاه، در تجزیه و تحلیل نوع معلولیت و تعیین جزئیات آن کمک کنند.


    وی افزود: 900 دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، پتانسیل بالقوه ای هستند که می توانند در انجام مطالعات، بومی سازی و دستیابی به راهکارهای لازم در اجرای استانداردهای ICF  و چگونگی دسترسی مددجویان بیشتری به خدمات و تسهیلات بهزیستی، مشارکت کنند.


    وی در پایان این گفت وگو، به نقش دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به عنوان پل ارتباطی بین بهزیستی و وزارت بهداشت اشاره کرد و ادامه داد: برخی از نیازهای مددجویان سازمان بهزیستی می تواند از طریق دانشگاه، به وزارت بهداشت منتقل شود تا متولیان نظام سلامت  در رفع بخشی از نیازهای توانخواهان، همکاری کنند.


    وی، نمونه این همکاری را در تهیه و تلقیح  حدود شش هزار دوز واکسن آنفلوانزا برای مددجویان سازمان بهزیستی در سالجاری ذکر کرد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 25628
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: