• 1403/03/27 - 10:22
  • - تعداد بازدید: 205
  • - تعداد بازدیدکننده: 196
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به همت مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:

پرسشنامه رشد اجتماعی - عاطفی در کودکان ۱ تا ۴۲ ماهه شهر تهران بررسی شد

به همت مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، پرسشنامه رشد اجتماعی –عاطفی گرین اسپن (greenspan) در کودکان ۱ تا ۴۲ ماهه شهر تهران بررسی شد.

پرسشنامه رشد اجتماعی - عاطفی در کودکان ۱ تا ۴۲ ماهه شهر تهران بررسی شد

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر فرین سلیمانی رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در نشست خبری واحد ترجمان دانش این دانشگاه،  با عنوان " بررسی پایانی و اعتبار نسخه فارسی پرسشنامه رشد اجتماعی –عاطفی گرین اسپن (greenspan)  در کودکان ۱ تا ۴۲ ماهه شهر تهران " که سه شنبه 22 خردادماه در این دانشگاه  برگزار شد، گفت: با توجه به افزایش شیوع اختلالات اجتماعی - عاطفی در کودکان و افزایش شیوع تولد کودکان نارس و کم وزن و کودکان با اختلالات طیف اوتیسم و اینکه در حال حاضر مقیاس اجتماعی – عاطفی فارسی (که وابسته به فرهنگ و زبان است) جامع و مناسبی که توانایی ارزیابی این بعد از تکامل کودکان را در گروه سنی شیرخواران و خردسالان بررسی نماید، در اختیار محققین و مراقبین بهداشت کشور قرار ندارد، در این مطالعه برآن شدیم در مرحله نخست به تهیه نسخه استاندارد فارسی نمودار رشد اجتماعی - عاطفی و سپس در مرحله بعد به تعیین اعتبار و پایایی نسخه فارسی این پرسشنامه بپردازیم.

وی افزود: این طرح پژوهشی با کد 2427، با حمایت مالی مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال وابسته به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با کد اخلاق R.USWR.REC.1399.170  به تصویب رسیده است.

مجری طرح " بررسی پایانی و اعتبار نسخه فارسی پرسشنامه رشد اجتماعی –عاطفی گرین اسپن (greenspan)  در کودکان ۱ تا ۴۲ ماهه شهر تهران " گفت: در این طرح 264 نفر از والدین کودکان 1تا42 ماهه شهر تهران جهت بررسی روایی سازه و هم خوانی درونی نسخه فارسی نمودار رشد اجتماعی - عاطفی Greenspan را تکمیل نمودند.

رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه، تصریح کرد:  تولید نسخه فارسی ابزار نمودار رشد اجتماعی- عاطفی Greenspan  جهت غربالگری و شناسایی به هنگام اختلالات پردازش حسی و رشد اجتماعی- عاطفی در کودکان سالم و در معرض خطر در مراکز بهداشتی – درمانی کشور است و این مراکز می‌توانند از آن بهره ببرند.

وی افزود: در حال حاضر درصدد ارتباط با وزارتخانه هستیم تا گرنت نقاط برش این پرسشنامه را درخواست کنیم و بتوانیم کمک شایانی به جامعه هدف کنیم.

دکتر سلیمانی گفت: نسخه فارسی نمودار رشد اجتماعی-عاطفی گرین اسپن، روایی و پایایی قابل قبولی در جامعه ایرانی دارد و بر این اساس، می‌توان از این پرسشنامه در زمینه‌های بالینی و پژوهشی استفاده کرد، در مطالعه حاضر محققان  پایایی و روایی، نمودار رشد اجتماعی-عاطفی گرین اسپن را در نمونه ای از کودکان ایرانی بررسی کردند،  این پرسشنامه، پرسشنامه کوتاهی است که برای تکمیل توسط والدین یا مراقبان کودک در کمتر از 10 دقیقه طراحی شده، به راحتی قابل اجرا و امتیازدهی توسط کارشناسانی است که در کارهای بالینی یا آموزشی با کودکان و خانواده های آنها ارتباط دارند.

وی افزود: مهمترین مزیت این پرسشنامه این است که امکان انجام غربالگری را فراهم می کند که مبتنی بر یک مدل رشد یافته مرحله ای عملکرد عاطفی- اجتماعی و شناختی است نه بر اساس رفتارهای انزواگرایانه یا علائم مربوط به آن و می تواند راهنمای مناسبی برای مداخلات باشد.

رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه، گفت: علاوه بر بنده،  دکتر زهرا نوبخت عضو مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی مجری دیگر این طرح است و دکتر نادیا آذری و دکتر آدیس کراسکیان از همکاران این طرح هستند و همگی امیدواریم بتوانیم با بکارگیری این پرسشنامه شاهد نتایج ارزشمندی باشیم و گامی در جهت ارتقا سلامت کودکان برداریم.

انتهای پیام/

تهیه و تنظیم:فاطمه گلرخ

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 30765

تصاویر

خبرنگار

فاطمه گلرخ

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: