پروژه " پاراواک " با حضور معاون رئیس جمهوری و وزیر بهداشت در بیمارستان توانبخشی رفیده رونمایی شد
طی مراسمی با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزیر بهداشت ، از پروژه " پاراواک " در بیمارستان توانبخشی رفیده تحت پوشش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، رونمایی شد.
طی مراسمی با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزیر بهداشت ، از پروژه " پاراواک " در بیمارستان توانبخشی رفیده تحت پوشش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، سیستم پروتز عصبی " پاراواک " به عنوان یکی از محصولات تولیدی شرکت های دانش بنیان ، برای رفع مشکلات حرکتی با استفاده از فناوری عصبی در افراد دچار ضایعه نخاعی ، قطع نخاع و صدمات عصبی ، بکار گرفته می شود.
دکتر " سید حسن هاشمی " وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت که " توانبخشی"، حلقه مفقوده خدمات پزشکی و بسیار مهم است و امیدواریم که این خدمات در آینده تامین شود و بیمه ها نیز از آن حمایت کنند.
وی افزود: در کشور ما حدود 90 هزار نفر بیمار با ضایعات نخاعی زندگی می کنند که البته زیاد است و متاسفیم که اکثر آنها جوان هستند و بر اثر تصادف و سانحه از نعمت راه رفتن و ایستادن محروم می باشند.
وی ضمن تاکید بر لزوم پیشگیری از حوادثی که موجب ضایعات نخاعی می شود، خاطرنشان کرد: هر سال ، پنج هزار نفر به تعداد بیماران با ضایعات نخاعی اضافه می شود و نباید تصور کنیم که علم، تمام مشکلات را برطرف می کند زیرا مغز را نمی توان پیوند زد و سلول های مغز، دوباره ساخته نمی شوند و عصب هم وقتی از بین رفت، قابل بازگشت نیست.
وزیر بهداشت با تاکید بر پیشگیری در این زمینه ، اظهارداشت: حتما باید در اقدامات آسیب رسان، رانندگی و ورزش، از بروز حوادثی که منجر به معلولیت می شود، پیشگیری کنیم که تا پایان عمر، بر روی ویلچر یا در بستر بیماری نمانیم.
وی با اشاره به ساخت "پاراواک" از طریق شرکت های دانش بنیان ، از معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و تیم طراح و سازنده این پروژه تقدیر کرد و گفت: این دستگاه کمک می کند تا بخشی از مشکلات بیماران با ضایعات نخاعی، برطرف شود البته این دستگاه برای همه بیماران قابل استفاده نیست و تحت شرایط خاص بیماری ، می تواند به بیمار کمک کند.
دکتر هاشمی به بیمارانی که نمی توانند از این دستگاه استفاده کنند، اطمینان داد که به آنها نیز فکر می شود و مهندسان، محققان و فناوران در تلاش هستند تا بخشی از مشکلات آنها را حل کنند.
وی تصریح کرد: تولید انبوه پاراواک نیز، مستلزم اعلام نظر و ارائه گزارش پزشکان در خصوص اثربخشی و عدم عوارض آن است.
وزیر بهداشت با اشاره به تحریک و تقویت عصب و عضلات توسط این دستگاه و پیشگیری از زخم بستر بیماران با ضایعات نخاعی، گفت: در حوزه تجهیزات مورد نیاز توانبخشی، فاصله زیادی با دنیا داریم و در کشور به توانبخشی، توجه چندانی نشده و خوشحالیم که با کمک معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، بنیاد شهید و دانشگاه های علوم پزشکی، توانسته ایم، فلوشیپ بیماران نخاعی را راه اندازی کنیم و امیدواریم که با ورود بخش خصوصی به این حوزه، شاهد ورود تجهیزات پیشرفته به کشور و تولید بومی این تجهیزات باشیم.
وزیر بهداشت یادآور شد: بیماران با ضایعات نخاعی نا امید نباشند و خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی در این حوزه انجام شده یا در حال انجام است.
دکتر " ستاری " معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نیز اجرای این پروژه را موفق دانست و از تمامی دست اندرکاران مجری پروژه ، و پرسنل بیمارستان که در اجرا و مطالعه بالینی آن مشارکت دارند ، تشکر کرد .
لازم به ذکر است ، پروژه " پاراواک " نصب شده در بیمارستان توانبخشی رفیده تحت پوشش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، شامل طراحی و ساخت ابزار میکروالکترونیکی عصبی با استفاده از تراشه های ریزپردازنده عصبی بمنظور کنترل خارجی ارگان های بدن از طریق برقراری ارتباط مستقیم با سیستم عصبی مرکزی و یا اعصاب محیطی می شود.
در مراسم رونمایی از این پروژه ، رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، مسئولان بخش های حمایت از طرح های دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت بهداشت ، مسئولان شرکت دانش بنیان تولیدکننده سیستم پاراواک ، و جمعی از نمایندگان رسانه های همگانی نیز حضور داشتند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور
تهیه عکس : دخیلی