• 1395/10/27 - 14:24
  • - تعداد بازدید: 2467
  • - تعداد بازدیدکننده: 80
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
وزیر بهداشت، در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی گفت؛

چندپارچگی و پراکندگی ساختاری چالش مهم اداره سلامت کشور است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (دوشنبه) در بیست و دومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در خصوص مشکلات حوزه سلامت کشور گفت: مهمترین چالش این حوزه در ساختار اداری است و چندپارچگی و پراکندگی، آسیب های زیادی را به سلامت کشور وارد کرده است.



    وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (دوشنبه) در بیست و دومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در خصوص مشکلات حوزه سلامت کشور گفت: مهمترین چالش این حوزه در ساختار اداری است و چندپارچگی و پراکندگی، آسیب های زیادی را به سلامت کشور وارد کرده است.


     به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر "حسن قاضی زاده هاشمی " همچنین از ضرورت افزایش تخت های آموزشی بیمارستان ها از طریق استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری داخلی و خارجی خبر داد و افزود: باید حداقل 20 هزار تخت آموزشی در کشور ایجاد کرد.
     وی با بیان این که هم اکنون بیمارستان آموزشی به معنای تعریف شده نداریم و بیشتر آنها درمانی شده اند، اظهار داشت: پژوهش در صورتی پیشرفت می کند که آموزش نیز با همان سرعت پیشرفت داشته باشد و در این صورت است که ما شاهد توسعه پایدار پژوهش در کشور خواهیم بود.
    هاشمی افزود:   در دو دهه اخیر بسیاری از مراکز آموزشی به مراکز درمانی تبدیل شده اند و با این اقدام امکان فعالیت موثر اساتید و پژوهشگران فراهم نیست.
    وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: به طور کلی از نظر زیرساخت ها شاهد کم توجهی در حوزه بهداشت و درمان هستیم.
    دکتر هاشمی همچنین گفت: از جمله مشکلات حوزه سلامت استقلال دانشگاه ها است؛ بخش های مختلف دولت علاقه مند هستند که دانشگاه ها مشابه بقیه دستگاه های دولتی دیده شوند که این موضوع به صلاح نیست.
    وی اظهار داشت: از سال 1313 تا انقلاب اسلامی، دانشگاه ها مستقل دیده شدند اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در برخی از سال ها استقلال نسبی دانشگاه ها پذیرفته نشده است که این موضوع باید محقق شود.
    وی تاکید کرد: باید اجازه دهیم دانشگاه ها در بخش های اداری و مالی بتوانند صاحب مدیریت ، نوآوری و خلق ثروت باشند و امیدوارم این بخش از گزند آسیب ها دور بماند.
    وی اظهار داشت: اگر بتوانیم در کنار استقلال دانشگاه ها و اصلاح ساختار اداره حوزه بهداشت به توسعه زیرساخت های آموزشی توجه کنیم، حتما مسیری روشن تر برای تحقیقات و پژوهش کشور را شاهد خواهیم بود.
    هاشمی با اشاره به اینکه امر پژوهش سرعت خوبی پیدا کرده است، گفت: آمارها در حوزه پژوهش افزایش یافته و آمار فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی امیدوارکننده و مسرت بخش است به طوری که رشد منطقی را در این حوزه شاهد هستیم.
    وی با بیان اینکه انتظار پژوهشگران صیانت دولت و قوه قضائیه از دستاوردهای پژوهشی در طول این سال ها است، افزود: دولت و قوه قضائیه باید با افراد متقلب برخورد قاطع داشته باشند تا شاهد موضوعاتی همچون تقلبات علمی در کشور نباشیم.
    بیست و دومین دوره جشنواره خوارزمی امروز با تاکید بر امر ارتقای کیفی تحقیقات و فناوری در سطح ملی و بین المللی برگزار شد تا ضمن پیگیری اهداف والای پژوهش، با ارج نهادن به مقام والای پژوهشگران و ایجاد فضای با طراوت تحقیقاتی و تشویق محققان جوان و دانشجو، به ارتقای جایگاه کشور در تولید علم در زمینه های علوم پزشکی کمک کند.



وزیر بهداشت همچنین به خبرنگاران گفت؛ فضای عمومی آرام و امیدبخش در کشور برای فعالیت محققان ، یک ضرورت است


    وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین  در حاشیه بیست و دومین جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی به خبرنگاران گفت: فضای عمومی کشور اگر آرام و در عین حال امیدبخش باشد، محقق احساس امنیت کرده و امیدوارانه فعالیت خود را دنبال می کند.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر" سیدحسن هاشمی " با اشاره به برخی ضرورت ها برای فعالیت پژوهشی در کشور از جمله بودجه و امکانات، افزود: دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور را موظف کردیم یک تا 3 درصد درآمد اقتصادی خود را صرف پژوهش کنند، این کار کمک موثری برای فعالیت های پژوهشی است و دانشگاه های علوم پزشکی از محل درآمد خود بابت فعالیت پژوهشی هزینه می کنند.
    وی به انجام فعالیت های پژوهشی به طور خاص در حوزه پزشکی اشاره کرد و گفت: در طول سه سال گذشته پژوهشگران برتر ما چهار برابر شدند و تعداد مقالات با کیفیت ، رشد قابل توجهی داشته است.
    وزیر بهداشت اظهارداشت: محققان بین المللی زیادی در علوم پزشکی داریم و توانستیم رتبه بسیار خوب در منطقه داشته باشیم و در برخی از حوزه ها رتبه جهانی را کسب کنیم.
     وی به فعالیت نزدیک به 600 مرکز تحقیقاتی در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس معیارهای بین المللی سعی شده است مجموعه های برتر انتخاب و در قالب این جشنواره از آنها تقدیر شود.
    وی اظهار داشت: محققان به دنبال فناوری های نو و خلق ثروت موثر برای کشور هستند و ما باید زمینه فعالیت آنها را فراهم کنیم.


    وی تاکید کرد که محققان نیاز به توجه و احترام و همچنین امکانات، تجهیزات و ثبات قوانین و مقررات دارند و ما در این حوزه ضعف هایی داریم که باید به تدریج مرتفع کنیم.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 9706
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: